Selamün Aleyküm abilerim Hyundai i20 troy 1.4 cvvt team araci yeni aldım. Uzun yolda kullanıyorum genellikle. 5.viteste uzun süre gittiğim zaman debriraj düşüyor hafif hafif pompaladigimda eski haline geliyor. Sanayide sorduğumda gormemiz lazım diyorlar teşhis koyamiyorlar hiç. Bu sorunu yaşayan abilerim varsa yardımcı olabilir mi acaba? Bir de arabadan ses geliyor cırlama sesi debriyaja hafif basınca ses kesiliyor. Debriyaj bilyasindandir dendi değiştirmeye gerek yok dediler. Sizler ne önerirsiniz acaba? Forumda yeniyim inşallah konuyu yanlış yere acmamisimdir şimdiden teşekkür ederim.
Debriyaj alt merkezi sorunu var, çok sıcaklarda hidrolik kaynıyor ve basınç tutmuyor, çözüm sistemde ki dot4 yağı ve alt merkezi yenilemek
Kimileri de üst merkezi değiştirmen lazım diyor kafam iyice karıştı. 5le gidiyorum durmam gerek debriyaj sanki ayağımın altında yok sonuna kadar basıp boşa alıp durabiliyorum şehir içi kullanımda sorun cikarmiyor. Uzun yolda 2 3 defa yapıyor. Teşekkürler cevap için
Demekki şehir içi kullanımda debriyaj daha çok kullanıldığı için hidrolik aynı yerde uzun süre kalmadığı yani hareket ettiği için kaynamaya fırsat bulamıyor. Uzun yolda ise ısı üreten yerde aynı hidrolik hareketsiz kaldığı için kaynayabiliyor. Çorba kaparken dibi tutmasın diye karıştırmak gibi. Uzun yolda karışmıyor. Şehir içi karışıyor.
Anladım bu sorundan kurtulmam icin hidrolik yağını değiştirmem yeterli olacaktır değil mi? Bir de bu cırlama sesine yorumunuz nedir debriyaja hafif basınca ses kesiliyor
https://mobile.donanimhaber.com/debriyaj-asagi-dusuyor-vites-gecmiyor-yardim--134361425 Bu elemanın da sizinki gibi debriyaj aşağı düşmüş alt merkez değişmiş http://mbclubtr.com/showthread.php?t=21364&page=1 Burda da sorun alt merkez Sizin farkınız pompalayarak eski haline getirmeniz
Okullar açılınca Muş'a gidicem oradaki ustalar hiç anlamiyorlar. Beni yolda birakmasindan korkuyorum açıkçası sorun tam olarak ne çözemedim boşu boşuna şanzumanı da indirtmek istemiyorum. Biraz daha arastiricam sanırım
Aynen hocam aynı marka araç olan vardır illaki grupta aynı sorunu yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim Hyundai i20 troy 1.4 cvvt team 100hp
Korkulacak bir arıza değil, pedal düşerse çekin kenara elinizle geri çekin iki kere pompa yapın devam edin. En yakın zaman da orijinal olmak şartıyla debriyaj alt merkezi yenileyin, Castrol yada Bosch gibi bilindik bir marka dot4 ile de sistemde ki tüm yağı yenileyin.
ustalara sadece sorup, bakmamız lazım deyince oradan uzaklaşmayın bence. ankarada iyi ustalar var. arıza belki biraz masraf açacak ama çözümsüz değil, hele arabayla muşa gitme planınız varsa mutlaka yaptırın. ayrıca debriyaj bilyasından ses gelmesi de ciddi, bilya dağılırsa masrafı artırabilir.
Teşekkür ederim yanıtınız için yakın zamanda Ankara'ya gideceğim oradaki ustalara yaptırırım önerdiginiz bir usta var mı acaba