slm arkadaslar..bu seferde debrıaj canımı sıktı...debrıaja bastıgımda bı gıcırtı war ve cok sınır bozucu bı yardım edersenız sevınırim.debrıaj flnmı bıttı acaba kalkarken tıtreme fln yok ama.bazen 1-2 kere basıyrm ses 3. basısımda gelmeye baslıyr.yorumlarınızı beklıyrm...
Bendede benzer bir durum var. Bende direksiyonu biraz fazla çevirince oluyor. Sanki debriyaj titriyor. Ses yok ama.
gıcırtı diyorsunuz da, ötme şeklinde ses çıkması mı bahsettiğiniz şey, eğer aracınız 100 bin km civarlarındaysa, vites devreye girerken yani ayağınızı kaldırırken tam kavrama anında ötüyorsa debriyajın içinde bir sorun vardır, balata bitmiş olabilir, ancak benim aracımda bir aydır pedal gıcırdıyor, gıcırdayan yer aşağıda kalıyor, yağlaması zor, bu basit bir problem, balata ile ilgisi yok.
o zaman araba çalışmazken bile yapıyorsa kesin pedalın yağsız kalmasındandır. çok rahatsız olduysanız direksiyonun altına iyice yatın. bir parça gresle gıcırdayan yeri yağlayın, ben alıştım, hava ısınınca geliyor ses bende.