selam arkadaşlar,,yaklaşık 1 aydır yavaşlarken daha doğrusu 2den 1'e alırken debriaj pedalında küt diye bir ses hissediyorum..tok bir ses,ama herzaman olmuyor.zaman zaman oluyor ve sadece 2den 1'e alırken oluyor.nasıl bir sorun olabilir bu fikri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
araç hareket halindeyken 1. vitese takılmaz, 1. vites kalkış vitesi olduğu için araç dururken takılır ve kalkış yapılır ve sonra hemen 2. vitese alınır büyük ihtimalle hareket ederken takmaya çalıştığınız için o sesi yapıyor diye düşünüyorum
araç durmaya yakın,kırmızı ışıkta falan,hafifde yokuş varsa 1'e almak zorunda kalıyorum,,belki öncedende vardı ama bu aralar dikkatimi çekti.
dik yokuşlarda şehir içinde mecbur kalıyorum 1 'e almaya)tabiki hareket halinde,ama 2 'de devri iyice düştükten sonra,durmaya yakın..
baska konu acmak ıstemedım bende sabahları calıstırdıgımda alıskanlık olarak vıteste olsun olmasın debrıyaja basarak calıstırıorum ancak calıstıktan sonra ayagımı debrıyajdan cektıgımde pedaldan kütdıehafıfbı ses gelıo ve kasılıotamo sesesnasında sızce neden olabılır eskıden yoktu bu genelde ılk calıstırmalarda oluo tam olarak pedaldan deılde sanzıman kasılıomusta pedala etkı edıo gıbı oluo duzeltmek ıstedım Düzenleyen : Çağlar Baykan
arkadaşlar benimde debriyaj alt merkezden ses geliyo tak tuk yağ kaçırma falan yok motor soğukken 1 e 2 ye zor geçiyo sinir bozucu olay neden kaynaklanıyo bilen varmı....?