Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Dayak Yiyen Motorcunun Röportajı ( Video )

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 14 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Arkadaşlar merhaba yol verme kavgası yüzünden dayak yiyen bir motorcu kardeşimiz malesef trafikte hepimiz çok dikkat edelim sadece motorcu değil araç sürücüsü olarakta kimseye bulaşmayalım .Kimin ne yapacağı belli değil çok dikkat :/

memin, VVadam, Tilki ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  2. cenker_baba

cenker_baba Guest

valla hem motor hem araba sürücü olarak konuşuyorum. motorcuların yüzde 80 i bu gibi kötü muameleyi hakediyor.
    trafikte neden aradan kaldırımdan gidiyorsun
    gir trafiğie bekle sende arabaları çizmeye gerek yok
    çok yavaş akan trafikte öndeki araba ile aramda bir metre mesafe var o araya girmeye çalışma motorcu kardeşim
    benim gibi trafikte bekle
    plakan okunsun kapatma bağlama zinciri ile dürüst ol ki sana saygı duyayım
    trafikte artislik yapıp nasılsa beni yakalayamaz ben dah seriyim aralardan giderim kafasına girme birgün ölür gidersin bir aradan gireyim derken.

3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hiçbir motorcuyu dövmüyorum, hele de 3-4 kişi bir adama hiç dalmıyorum ama motorcuları Cenker abinin dediği nedenlerle hiç sevmiyorum.

motoru ulaşım aracı olarak kullanan abuk sabuk hareketler yapmıyor. zaten 2 dakka seyredince motorcunun motoru gerçekten ulaşım aracı olarak kullanıp kullanmadığı belli oluyor.

şehir içinde kullanılan motorların çoğu 90-100kmyi geçemiyor, ama çevreyolu gibi yollarda arkadan gelene ısrarla yol vermeyen çok çok çok motorcu gördüm.

ben kocaman otomobille herhangi bir tırın sağına girmem, bilirim ki tır beni göremez. ama çoğu motorcu giriyor. motor hiç görünmüyor.

MSC, VVadam, cenker_baba ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Motorcunun inatla yol vermemesi yanlis, arkandakinin acelesi vs olabilir, sag musait oldugu zamanlar var. Tabii ne olursa olsun kaba kuvvet kullandigin an haksiz konuma dusersin. Motorcu saglam bi boksor olsaydi hayırdir ogglim i gorurdun.

Mobilden gonderildi.

Halil KURT, Murat ve VVadam bunu beğendi.
  5. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    motorcuların %99 u adam gibi sürmüyor araya giriyor kaldırımda gidiyor her türlü ihlali yapıyorlar bazısı inatla gel bana çarp diyor

VVadam bunu beğendi.
  6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Motorcular kendilerini taşıt olarak gördüklerinde, trafiktekiler de onları taşıt olarak görecektir. Ama adamların yaptığı da eşkiyalık. gün gelir dinsizin hakkından imansız gelir.
    Bu ara kafasına kamera takıp, milleti önce tahrik edip sonra milletin tepkisini kameraya alıp yayımlamak moda oldu motorcuların arasında.

MSC, VVadam ve KALENDER bunu beğendi.
  7. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Daha dün gece 2 motorcu videosuna youtube den yorum yazmıştım...

Arkadaşların dediği gibi,

Motor ulaşım aracıdır ( otomobil, kamyon, otobüs, kamyonet gibi)
    Vasıtaların uyduğu her kurala uymalıdır ( sinyalsiz şerit değiştirme, makas atma, takip mesafesi, hız sınırları, aralardan geçme )

Şimdi moda olmuş kafaya bir kamera eee bakın bize neler yapılıyor...
    Hadi oradan... Siz millete neler yapıyorsunuz...
    Milletin aracının arasından geçmeler,
    Kaldırıma çıkmalar,
    Makas atmalar,
    Işıkta beklemeden geçmeler vs vs. liste uzatılır...

Motorcu bir taksinin uyduğu tüm kurallara uymak zorundadır...
    Kırmızı ışık yandığında adam gibi beklemelidir. Aralara girmemelidir.

neyse,

burada çocuk belki haklı belki haksız ama motorcularda dikkatli olmalıdır.

MSC bunu beğendi.
  8. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben videoyu izleyemiyorum. iş yerindeki internet bağlantısı engelliyor ne yazık ki. o yüzden olup bitenden haberim yok. yalnız hazır konusu açılmışken bir şey söylemek istiyorum;

motosiklet de motorlu bir araç. karayolundaki şerit çizgileri tıpkı diğer motorlu taşıtlar gibi motosiklet için de geçerli. şeridinde ilerleyen araçlar gibi onların da trafikte beklemesi gerekmiyor mu? araçların arasına dalıp hem kendi hem de diğerlerinin sağlık ve güvenliğini tehlikeye atması sizce normal bir davranış mı? gerçekten merak ediyorum bu aralardan kaçma, güvenlik şeritlerine girme, kaldırımlara çıkma olaylarının legalitesini..

memin bunu beğendi.
  9. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben 2008 senesi olması lazım beykoz çavuşbaşından mecidiyeköy e motorum ile ulaşım sağlıyordum.
    trafik durduğunda bende dururdum emniyeti kullanmazdım
    sadece köprü gişelerini geçince en sağa geçer oradan emineyete geçerdim yol dört şerit olunca da sağ şeride geçerdim
    kasksız montsuz dizliksiz hiç kullanmadım motor

MSC ve memin bunu beğendi.
  10. KALENDER

KALENDER Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    75
    Ad Soyad:
    MALİK GENÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhaba;

Aşağıdaki linkte resmi trafik mevzuatı yer alıyor. 2. bölüm madde 3 c/8 motosiklet tanımı yer alıyor.
    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=karayolları trafik
    Bunun için de motosiklet, "motosiklet ehliyeti" denen resmi bir belge ile kullanılıyor.

Ben dikiz aynamda bir motorcu gördüğümde meydana gelebilecek bir kazada hem maddi hemde manevi zarar görmemek için
    aracımı hafifçe onun geçeceği tarafın aksi istikametine kaydırırım. Sonuçta o da bir insan ve vicdanımız var.
    *Bu sözüm trafik kurallarına uyan motosiklet sürücülerine değil!
    "Motosiklet kullanan bazı sürücüler motosiklet ehliyeti alınca galiba kendilerine trafik kurallarından muafiyet sağlandığını sanıyor."
    Değilsin arkadaş, muaf değilsin! O kurallar senin için de geçerli.
    Sende motorlu bir araç kullanıyorsun ve sana saygı duyulmasını istiyorsan sende karşındakine saygı duyup
    aracını hani ehliyetini alırken öğrendiğin fakat sonrasında hiçe saydığın o trafik kurallarına uygun kullanacaksın.
    Uygun kullandığın halde sana sataşan, sıkıştıran vs. varsa da hakkını hukukla arayacaksın.
    Yazımı tanıdık bir söz ile bitiriyorum "Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım".

Yolunuz açık olsun.

Son düzenleme: 14 Aralık 2016
  11. ayzek11

ayzek11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    178
    Ad Soyad:
    murat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    avcılar-küçükçekmece istikametinde yoğunluktan ağır giden trafik içinde e-5 ten dur kalkla giderken yanyoldaan e-5 giren bir arabanın hareket edip tam e-5 girerken beni solumdan geçen bir motorcu sen gel yan yoldan trafiğe katılmak üzere olan otomobilin hemencik önünde duruver...yani dur kalkla 5 er metre giden trafikte bile kazaya sebeb olacak olan motorcuya korna çalan otomobile dönüp "ne var" diyebiliyor...bi de "motorcuları farkedin" diye çıkartma yapıştırıyorlar...

12. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    19 yaşındaki gencin 3 maganda tarafından dövülmesini eleştirmeniz, geçmiş olsun demeniz, ardından eleştirinizi yapmanız daha insaflı olurdu. Evveliyatını bilmiyoruz, genç heyecanla ve yanlış düşüncelerle hata etmiş de olabilir, ancak bu 3 kişinin saldırısını bu koşullar bile aklamaz, haberde dediği gibi magandalık. Gencin yüzüne ve konuşmayı bilmeyen "Sen hayırdır" 'ın tipine bakınca zaten çocuğun kasıtlı bir kusurunun ya da hatasının da olmadığı aşikar.

Ben de zamanında uluslararası lisanslı dağ bisikletçisiydim. Işıkta eliyle kaskıma tak tak vurarak bu sağlam mı diye şaka yapan şakacı (!) polis, koca bulvar boş iken sırf bizi ıslatmak için (ki o sırada arkadaşla kaldırımdan sürüyorduk) iyice sağa yanaşıp baştan aşağı su sıçratan (bu olay tam da eski C.başkanlığının bizzat önünde oldu), ya da trafik kilitlenmişken tam da dediğiniz gibi uslu efendi şeritte aynen araçlar gibi dur kalk giderken arkadan korna basıp megafonundan "Bisikletli, kaldırımdan sür, hey!" diye bağıran polis aracı.. Kaldırıma çıksam kazanacağı bir bisiklet boyu, fazlası değil, çünkü gerçekten ilerlemiyordu trafik. Her zaman tam teşekküllü kullandım, trafikte motorlu araç, kaldırımda ise yayaları rahatsız etmemek adına çok dikkatli sürerdim, artık bıraktım.

Çünkü, siz motor da kullanmanıza rağmen bu şekilde düşünürken, hiç kullanmayanları bir düşünün. Zorda kalmış araca yol vermemek adına kazayı göze alan şoförlerimiz, motosikletlerin sıkışmış trafikte vızıl vızıl akmasını hiç hazmedemiyor. Araç çizilmesi diyorsunuz, motorcunun kaportası bedeni derler bilirsiniz, en fazla araç çizilir, tasvip etmiyor ve bu konuda size katılıyorum o ayrı. Ancak motosikletlinin olduğu şeridi boş sayan şoförlerimize ne diyeceğiz, motosiklet olunca can söz konusu..

Dikkat ederseniz, trafiği tehlikeye atan motosikletlerden çok daha fazla, trafiği tehlikeye atan hususi otomobil sürücüsü var aslında. Neden empati yapamıyoruz, taksici çok kötü sürer, otobüsçü çok kötü, dolmuşçu çok kötü, motosiklet çok kötü, çakar lambalılar çok kötü, Audi Mercedes vs pahalılar çok kötü, bir iyi biz miyiz? Siz hiç otobüs şoförlerine sordunuz mu, sinyal vermesine rağmen ben de kaçayım diye sıkış tıkış geçmeye çalışıp, otobüsün şerit değiştirmesine imkan vermeyenleri anlatsınlar. Kamyon, tır vs yüksek tonajlı araç şoförleriyle konuştunuz mu, zorda kalınca pat koca kamyonun önündeki şeride çevikliğiyle girip küt ani fren yaparken arkasında normal hızla dahi gitse kaç tonluk aracın pat diye kaçamayıp küt diye duramayacağını anlatsınlar. Genelleme yapmayalım, ben yaptım zamanında, hatalıyım..

mirkan ve zemburak bunu beğendi.
  13. cenker_baba

cenker_baba Guest

benim yazımda videodaki arkadaş ile ilgili bir kısım var mıdır ?
    varsa gösterebilir misiniz?

14. zemburak

zemburak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Burak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    +1
    söylediklerinizin altına imzamı atarım. Birbirimizi anlatmaktan gün geçtikçe uzaklaşıyoruz.

memin bunu beğendi.
  15. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam zaten bunu diyorum, yazdıklarınızda haklısınız ama bari mesajın başında çocuk adına "Geçmiş olsun" deseydiniz, kime ne yazacağını söylemek haddime değil, lütfen yanlış anlamayın büyüğümsünüz, acizane tavsiyemdi. Çocuğun haline yüreğim burkuldu, hem dayak yeyip hem de "Seni kurşun manyağı yaparım!" diye herkesin ortasında tehdite maruz kalmış..

16. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    siteminizde haklısınız. ben de trafikte bisiklet ve düşük vitesli motosiklet kullanmış birisi olarak empati yapabiliyorum. ben şu konuyu merak ediyorum, gerçekten bir şerit çizgisinin ne anlama geldiğini biliyor mu sürücüler? bu her türlü motorlu kara taşıtı kullanan için geçerli bir soru? vatandaşın iki şerit arasından motorla geçme lüksünün olmaması lazım. nasıl ki otomobil kullanıcısı motorcuyu hiçe sayamazsa, aynı şekilde motorcu da trafiği düzenleyen işaretleri yok saymamalı. güvenlik şeridine, ayrı şeritlerdeki iki aracın arasına, aynı şeritte seyreden aracın sağına veya soluna girmesi asla tasvip edilecek bir davranış değil. başta kendisi olmak üzere, trafikteki herkesin güvenli sürüşünü tehlikeye atmış oluyor. yine de her ne olursa olsun, bu şekilde kullanıyor bile olsa, otomobil ve daha büyük taşıt şoförlerinin, bu arkadaşları sıkıştırmaları, taciz etmeleri bir o kadar yanlış davranış.

memin bunu beğendi.
  17. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslında durum biraz da şu şekilde, kurallara uymayan otomobil veya diğer araçlar boyutları itibariyle daracık yere girme, kaldırıma çıkma vs. çok bariz ihlaller yapamadığı için, motosikletlerin bunu yapması göze çok batıyor. (Gerçi kaldırımdan süren taksiciye şahit oldum daha bir kaç ay önce:rolleyes:) Gözlemleme yaparsak, kural ihlali yapan otomobil oranının, kural ihlali yapan motosiklet oranından çok da aşağı olmadığını buluruz.

18. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben ortaya genel manada konuşuyorum tüm motorcuları kastederek
    sen bana yazıyorsun. ve ben yazımın başında diyorum ki hem motor hem araba kullanıyorum diye sonra yok geçmiş olsun deseydin vs yazıyorsun
    geçmiş olsun demek için kayıtların öncesi lazım belki motor artislik yaptı arabanın önünü kesti
    neden video da olayın öncesi yok sizce
    biraz geniş ve genel düşünün bence.

19. memin

memin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    322
    Ad Soyad:
    mehmet emin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Madem bireysel, bireysel devam edelim. Sonrasında bu şekilde dayak yiyen, yapmayın abi derken korkusu belli olan çocuğun,öncesinde hatalı bile olsa böyle ulu orta darp edilmesini, tehdit edilmesini tam da yanlış bulmuyorsunuz yani. Her ne kadar düzgün işlemiyor da olsa, yasa yargı vs çiğneyip hatası karşılığında çocuğa yapılan muamelede karşıdaki 3 kendini bilmede haklılık payı da veriyorsunuz, geniş düşünmenizin neticesi bu demek ki, ben geniş ve genel düşünmezken (ki her araç tipiyle olaya bakmaya çalışan da ben) . Atışmamaya dönüşmemesi adına yoğun çaba sarfederken, siz büyüğüm ve forumun tecrübelisi olarak bana daha olgunca cevap verecekken, hatam varsa mazur görecekken, bu şekilde cevap veriyorsunuz. Ben forum ortamında yaşça küçük olsa da "Siz" derken, bana "Sen" diyorsunuz. Ben, genelleme yaparsanız normal otomobillerden de çok fazla ihlal yapanı görürsünüz derken, siz motorcular hakkında yaptığınız genellemeyi doğru buluyorsunuz. Hatalarım için anlayışınızı ümit ediyorum, anlaşılamadığım için özrümü, samimiyetle söylüyorum ki istemeden kırdıysam kalbinizi, hoşgörünüzü. Konunun sapmasına sebep olduğum için tüm forumdan da özür diliyorum.

zemburak bunu beğendi.
  20. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lakin ben motosiklet veya diğer araçlar arasında kıyaslama yapmıyorum. motosikletlilerin hemen hepsi, bu saydığım kural ihlallerinin en az bir tanesini yapıyorlar. buna çokça zaman şahit oldum. özellikle istanbul'da yaşadığım dönemlerde. bence motosikletlilerin de bilinçlenmesi lazım bazı konularda çünkü otomobil vb araç sürücülerini fazla etkilemeyecek kazalar, motosiklet sürücüleri için ölümcül olabilir.

memin bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş