Öncelikle hepinize selamlar arkadaslar. ben 1.6 era select almak istiyorum ama bu aracın cvvt motor olup olmadığını nasıl anlaya bilirim.Kimisi cvvt diyor ama hiç bi yerinde yazmıyor.Ruhsatta mı motor kapağında mı neresinde ne yazar.
sahibinden sitesine bakıyorum bi kaç kişi cvvt demiş,diğer motorlarla karıstırmayın demiş.kullanan yada bilen varsa yardım ederse sevinirim.
Olsa bile era alacak olsam cvvt tercih etmem, çünkü araçlarımı lpg ile kullanıyorum. Cvvt motor, -lpg taktırmayı düşünüyorsanız- sübap erimesi sorunu doğuracaktır. Aynı era nın cvvt olmayanı ise lpg de tamamen sorunsuzdur.
Bu bilgi için teşekkür ederim.Ben üzerinde lpg olmayan bir 1.6 benzinli full donanım style yada select almayı düşünüyorum bunlarda kaç motor seçeneği var bildiğim kadarı ile 3 bir normal bir doch birde cvvt.Bu motorlardan lpg de sorun çıkarmayacak uzun yıllar, minimum 5 yıl bineceğim yada 1.5 crdi vgt mi hangisini alayım kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
lpg ile çalışan her cvvt, sübap erimesini tadacaktır.. cvvt kötüdür demiyorum ama kullanım olarak lpg düşünülüyorsa, aynı aracın cvvt olmayanı tercih edilebilir.. Ya da erime göze alınıp, gerçekleştiğinde çelik sübap takılarak devam edilir.
1.6 cvvt'larda ben daha hiç subap sorunu duymadım Bende 30.000'i devirdim LPG ile, bir tane lifter sesi hariç sorun yok. Onuda nasıl bozdum belli değil, bor yada fakirden gitti
Cvvt olmayan benzinli doch' lar, lpg ile tamamen sorunsuzdur. Uygun montajla yüzbinlerce kilometre yürür.. Cvvt benzinli olana da lpg takılır, fakat yüzbini göremeden sübapları eritir. Biraz masrafla çelik sübap takılır ve bir daha sorun olmaz. Ben 1.4 benzinli doch motora lpg taktırmıştım. Sıfır sorunla 2 yıl kullandım. Yakıtı lpg ile çok ekonomiktir. Çekişi ve hızlanması, yarış eder gibi kullanacaksanız tatmin etmez. Efendi gibi kullanırsanız çok memnun eder. Vgt olan dizeldir, az yakar çok kaçar.. Bakımı benzinliye nazaran biraz daha pahalıdır..
Ben biraz performans isteyen biriyim,o zaman ya 1.6 doch alcaz yada 1.6 cvvt alıp çelik subab taktırıp o şekilde binecez. Bilgi için çok teşekkür ederim.
1.6 cvvt alirsaniz celik subap isini kafaniza takmayin. Eriyene kadar kullanin celik yapana kadar internette yazanlara gore 50000 falan yapani var. Sonra degistirirsiniz celik subap yaparsiniz. Motorun calisma sistemi degil mekanik parcalarin alasimi lpg konusunda etken. Euro 4 euro5 muhabbeti.
Alpha G4ER DOHC 1495cm² Alpha G4EC(-G) DOHC 1495cm² Alpha II G4EE DOHC 1399cm² Alpha II G4ED(-G) DOHC 1599cm² Alpha II CVVT G4ED DOHC 1599cm²
Nasıl ya bir dakika şimdi. Cvvt motor 1,6 select araca sahibim ve araç Lpg'li. Sübaplarım mı eriyor benim.Bununla ilgili konusulmuş konu vs varsa link atabilir misiniz? Satayım eğer öyleyse.