Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CVVT motor ile DOHC arasındaki fark nedir.

'Sohbet' forumunda escetins tarafından 23 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    az önce hyundai web sitesinde incelerken 1.4 DOHC motorlu era ile 1.4 CVVT motorlu i30 yakıtları arasında epeyce bir fark gördüm neredeyse 100km.de 1 litreden daha fazla yakıt farkı var.

2. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    CVVT-Elektronik olarak değişken supap zamanlaması ile çalışan motor.Yani motorun durumuna göre yakıt ayarlaması yapma gibi bişi herhalde tam bilmiyorum
    Düzenleyen : Koruycu

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Serdar Abi Bende Bir Arkadaşla Forum Sahibiyim..Arkadaş Bİ Kod Yazdı Başlık Açmaya Kalkınca İsmini Yazdıktan Sonra Bu Başlıktaki Tüm Konuları Altta Gösteriyor BU Şekilde Boşa Konu Açılmamış Oluyor..

5. Misafir

Misafir Guest

İkisi farklı şeyler, DOHC silindir kapağının cinsini belirler (çift egzantrik demek) diğeri ise çalışma sistemidir, yani DOHC olup CVVT (değişken zamanlı) yada başka bi sistem olabilir, tıpkı VGT turbo sistemi gibi..

6. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun bey teşekkür ederim, googlede de arattım bazı bilgiler okudum ama bir şey anlayamadım. tek anladığım ise birisnin diğerine göre daha az yaktığı oldu.

7. Misafir

Misafir Guest

Bu SOHC yani tek egzantrik kapak
    Bu da DOHC yani çift egzantrik kapak
    CVVT ise bunların çalışma prensibi..

8. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet resimler gayet güzel açıklıyor birisinde çift ekzantirik mili var diğerinde tek, çalışma şekli sanırım bir birinden farklı olsa gerek,

bildiğim kadarı ile bizim araçlarımız çift ekzantirik mili var yani alttaki kapak türünden
    ama cvvt - vvt motor değiller
    Düzenleyen : escetins

9. Misafir

Misafir Guest

Sistem aynı fakat çalışma prensibinde değişiklik yapılıyor, mesela CVVT sistemlerde egzantrik mili hıza göre sübapları açma kapama zamanını değiştirebiliyor ama sonuçta her türlüsünde de amaç egzantrik milinin sübapları açıp kapaması...

10. escetins

escetins Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım hocam, da anlayamadığım yine bir nokta daha var "CVVT sistemlerde egzantrik mili hıza göre sübapları açma kapama zamanını değiştirebiliyor." demişsiniz... diğerinde de motor devrine göre açılıp kapanma süresi değişiyor diye düşünüyorum. doğrumudur acaba bu düşüncem yani kayış motor devrine göre ekzantirik milini döndürecek ve ne kadar hızlı yada yavaş dönerse o kadar süre ile açıp kapayacaktır mantığı var doğru ise tabi kesin bilmiyorum.

11. Misafir

Misafir Guest

Tam olarak bilmiyorum ama şöyle bi metin buldum...
    Çift egzantrik milli CVVT-Sürekli Değişken Supap Zamanlama sırada yanma optimize etmek ve emisyon seviyeleri geliştirmek özelliği.Bu her iki silindir kafası ve kam mili yatak konut CVVT için yeniden dizayn edilmiştir anlamına gelir.

Doğal emişli motor versiyonları üzerinde, giriş kam üzerinde sipariş tork ve sürüş özellikleri düşük uç geliştirmek için çalışıyor.

CVVT prensibi, motorun yağ akışını kullanırken, hidrolik kontrol vanası ile vanalar ile ilgili olarak kam mili bu motor değişiklikleri pozisyon dayanmaktadır.

Açılış ve vanaların kapatılması durumu (motor yükü, motor hızı ve benzeri) göre ayarlanır.İster o yanma sürecinde tam olarak doğru zamanda sipariş HC içerik azaltmak için egzoz gazları giriş supap zamanlaması veya deşarj kontrolü amaçlanmaktadır, CVVT özellikleri sürüş ve emisyonları azaltarak motorun genel özelliklerini iyileştirir.

Bu Sayfayı Paylaş