http://www.teknoseyir.com/24525/arabalarda-cvt-ve-dsg-sanziman-nedir-nasil-calisir/ arkadaşlar linkte cvt ve dsg otomatik şanzumanların çalışma sistemlerini videoyla anlatmışlar belki ilgisini çeken arkadaşlara faydası olr . sitede bayağı güzel bi site
CVT bildiğim kadarıyla sürekli değişken vites oranı var. yaylı, kayışlı gibi bi şey... Keşke hyundai de araçları için tam otomatik yerine CVT kullansa idi... Manuelden biraz fazla yaksa daha az sorunludur. CVT için denilen en genel geçer şey, motorsiklet şanzımanındaki mantık ile aynı diyorlar Lancer 1.8 invense CVT olsa tadından yenmezdi... İftar sonrası fena olmazdı DSG'nin canı cehenneme, sürekli arıza sürekli sorun... çinde ve rusyada 10yıl /160bin km garanti veriyorlar sırf müşteri kaybetmemek için. bu kadar sorunlu olmasına rağmen hala vazgeçmediler gitti DSG ise 1-3-5 için ayrı, 2-4-6 için ayrı kavrama var. manuel ile aynı prensip ama robotize. 1de iken 2.vites için diğer kavrama bekliyor.. böyle bir döngü işte. şanzıman bakımında çift baskı balata değişiyor. CVT araç 1lt fazla yakıyor. DSG 1lt az. 2lt için her an bozulmaya hazır DSG ile gezemem.. TSI + DSG kombinasyonun lpg uyumu da yok... 1.4 tsi 7-7,5lt yakarken, 1.6-1.8-2.0 cvt'ler 9-11lt arası geziyor... lancer 1.8 CVT +LPG dizellere kafa tutuyor :RpS_sleep: şehir içi 25kuruş filan şehir dışında 17kuruş civarı... :RpS_rolleyes:
8 ileri otomatik 2013 genesis coupe de :RpS_love: boşverin dsg yi. https://www.hyundaiusa.com/vehicles/2013/genesis-coupe/specifications.aspx?
her an bozulmaya hazır dsg şanzıman sözüne bu güne kadar gördüklerimle katılmadığımı söylüyorum. internette bulunan çok sayıda dsg şanzıman arıza videosundan haberdarım. ancak yakınlarımda dsg şanzıman kullanan hiç kimse böyle bir arızayla karşılaşmadı. şirket araçları var filodan kiralık. onlarda bile hiç görmedim dsg arızası. keşke avrupada toplam satılan dsgler arasında arıza istatistiği olsaydı elimizde. bir de herhangi bir otomatik şanzımanla dsgyi karşılaştırdığımızda inanılmaz farklı olduğunu görebiliyoruz. vw makasının yaptığı hiç bir ürün beni etkilemiyor. ama dsg başka. sadece dsg olduğu için vw alabilirim. bu arada bmwnin yeni otomatik şanzımanları da dsg mantığında çalışıyor.
dsg harbi müthiş bişey. araba alacak kadar param olrsa tabiki dsg şanzumanlı bi araç almak isterim ne konforumdan ödün veririm ne de süratimden
dsg alacak cesarete sahipseniz size tek tavsiyem aldığınız araç garanti kapsamında olsun ve de garantisi bitmeden o aracı elden çıkarın.
bence bu dediğinizi tüm araçlarda yapmak daha mantıklı zaten garanti bittinde demektirki arçtaki sorunlar başlıcak hiç uğraşmadan satıp sıfırını alıcan tabi paran olucak bunu yapmak için
bu zamana kadar iki tane hyundai aldım ikisinin de garantisi yoktu Allah'a şükür ikisi de bana fazla masraf açmadı. gayet memnunum.