Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çukurlarda amortisörden gelen sesler!

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ugurdogan tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar.bende 2007 dizel era var.aracımdan memnunum fakat çukurlarda tok tok diye ses geliyor.geçen sene götürmüştük amortisörler iyileştirlmiş dediler.fakat aracım 2007 model.aaba servistekiler yalanmı söylüyolar.bu hafta bir daha gitcem servise.bakalım ne dicekler.

2. Misafir

Misafir Guest

Bu ses hemenhemen bütün Era'larda var, duymak istemiyorsanız kendi imkanlarınızla daha kaliteli bir amortisör takımıyla değiştirmeniz gerekiyor.

3. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sanırım Gazlı olarak tabir edilen amortisör mevcut. Gazlı olan amortisörler ses olarak problem oluşturuyor genelinde.

4. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servise diyin o caresini bulur .... 0 km arabadan ses mi gelirmiş hiç ozaman ne anlamı kalırkı 0 km olmasının.....

5. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi diğer era kullanıcları deiştiriyo geçiyo diyolar

6. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi dedikleri ses farklı..bayide sıfır era nın arka tarafına birden oturdum bahsedilen ses çıkıyordu..

7. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim dediğim ses çukurlarda tok tok diy gelen ses.bunu çözmüşlerdi ama.

8. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eraların sorunu demekki anladım şimdi ......

9. Misafir

Misafir Guest

Malesef Era nın tek ve en rahatsız edici özelliği süspansiyonu. Benimde bu ses yüzünden 4 amortisörüm değişti ses kesildi. Zıplama kesilmedi. Ne tuhaftırki her marka ve model için muadil amortisör piyasada bulunurken era için tek seçeneğimiz maysan mando.Yani üzerindeki amortisörler. Ben son çare olarak era ya en yakın uyan passat amortisörlerini taktırdım arkaya. Ne zıplama kaldı ne de ses. Arka tarafın haddinden fazla zıplaması sert yay, yumuşak amortisör ve ne yazıkki arkadabağımsız olmayan süspansiyon. Era da arka süspansiyon kesinlikle bağımsız olmalı. O zaman çok harika bir araç olurdu...

10. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven ya benim ses kesilsinde zıplama önemli değil.şimdi gerçekten kesiliyomu ses

11. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    vuruntu şeklinde ses normal değil her eradada yok,aracında vuruntu sesi olanlar ön amortisörleri serviste garantiden değiştirsinler bi dahada gelmiyor o ses.(ilk aldığımda o ses bendede vardı değiştirdiler 2 senedir ses yok)bide ön takımı kontrol ettirin....

12. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eranın gercekten debu sorunu can sıkıcı insallah formulü vardır.......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifhyundai okusun burayı...

13. Misafir

Misafir Guest

Dostum servise gidin ve usta ile aracı tecrübe edin. Özellikle bozuk yollara girin. Zaten servisler durumun farkındalar. Era larda belli bir dönem amortisörler hatalı üretildiğinden bu şikayetle giden tüm eraların amortisörleri garantiden değişti. Bendede bu sesler vardı. Usta araca bindi ve amortisörler kilitlenmiş dedi. Dördünüde garantiden değiştirdiler. İnanın araç bu değişimden sonra ilk aldığım günkü gibi olmuştu. Kesinlikle en ufak bir ses gelmiyor. Bu ses vuruntu sesi. Nedeni ise, amortisörlerin oturduğu çanakların hatalı imali. Çanaklar amortisörler ile yekpare olduğundan komple amortisörlerle birlikte değişiyor. En kısa zamanda bir servise gidip sesi ustaya duyurmanız gerekiyor.

14. Misafir

Misafir Guest

Hocam ben Hyundai nin yerinde olsam, yürüyen aksamı tasarlayan mühendisleri kovar, yerine sanayide Selahattin ustayı işe alırdım. Hyundai nin bu ses ve zıplama sorununu çözen, Era sahibi taksicilerin neredeyse tümünün tanıdığı Selahattin ustanın elleri dert görmesin...

15. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abicim benim era içeri öyle bir motor sesi alıyorki izelasyon 0. biraz müziği açınca uğuntu gürültü vuruntu felan duymuyorum.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif. araba rölantide o kadar sessiz fakat biraz basınca motor sanki yolcu koltuğunda çalışıyor mübarek. ama napalım idare etcez

16. ugurdogan

ugurdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu sefer daha sert olcaz.sert olmadınmı başından salıyolar adamı.hemde aracı aldığımız yer yapıyo bu olayı.izmir çakırlar servisi yapıyo

17. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    arka çamurluklarda izalasyon yok su sesini alıyor desen tamamda...
    benim araç dizel,yüksek devirlerde bile öyle söylediğin gibi motor sesi almıyor içeri.

18. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam bu eralarda böyle mühendisleri dandik demekki admira milenyum yumurta kasalarda ben yürüyen aksamda bir sorun duymadımama heledelir herhalde sorun olmaz yapılır eraların bu sorunuda......

19. Misafir

Misafir Guest

Aracınız dizelmi bilmiyorum ama ben dizel aracımın motorundan gelen uğultuyu ancak 150 km/h hızda duymaya başlıyorum. Bu konuda çok başarılı. Yalnız çamurluk içlerinde izolasyon yok. Yol sesini epey alıyor içeri.

20. hyundai 007

hyundai 007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.6 select benzinli

Bu Sayfayı Paylaş