geçen sanayiye gittiğimde tesadüf yağına baktı usta bide ne görelim yağ çubuğunda yağdan eser yok.yağ göstergesi yanmadı işin garip tarafı.yağ eklediğimizde 1.5 lt yağ eksildiğini gördük.yağ değişimi daha 4000km oldu 10000 lik koymuştum halbuki.usta revizyon yapmalı dedi.ben arabadan anlayan biri olmadığım için değerli forum üyelerinin yorumlarına ihtiyacım var.bana bu konuda yardım edebilir misiniz?sekman,subab,conta,keçe kafam allka bullak oldu.
kimileri benim araç gram yağ eksiltmiyor diyor buda beni düşündürüyo.bu sorun için bu araç satılırmı şimdi.yağ ekle ekle nereye kadar gidecek
b-şöyle söyliyim bizim arac her 15.000km de 1-1,5 litre yağ yakıyor..ama klavuzda 1.500kmde 1lt yağ eksiltmesi normaldir deniyor...
arkadaşım aracınızın modeli düşük olduğundan motorunda zamanla aşınma ve benzeri sorunlar oluşmuştur. bu nedenle yağ eksiltmesi normaldir. ancak bunun böyle devam etmesi sakıncalıdır. en iyisi iyi bir ustaya gösterip motoru bir elden geçirtmek, yani rektefiye yaptırmak gerekebilir. yada bunu satıp daha masrafsız bir araç almakta başka bir yol tabii. karar sizin sonuçta...
rektefiye dedikleri motorun tamamen değişmesi mi yoksa içindeki belli başlı parçaların sekmanların subabların contaların mı değişmesi demek oluyo.birde 1-2 milyardan bahsediliyo bu iş için doğru mu biliyorum?
motor açılmadan kesin birşey söylemek yanlış olur. iyi bir usta en uygun fiyata halleder. neyin değişmesi gerektiğini bilemeyiz şimdiden, tabi kesin değişecekler vardır ama bazı parçalar duruma göre değişir. ama genede biraz masraf olur size.
peki değişecek parçaları servisten temin etmek mümkün oluyor mu.servis parçaları malum daha orjinal olur ve garantilidir diye biliyorum.
Hüseyin bey, yağ eksiltme ile ilgili bir sürü bilgi var forumda "arama" butonunu kullanarak bu bilgilere ulşabilirsiniz...
sağol coşkun üstad senin yazılarını çok okudum kafamdaki bir çok soru işaretini senin verdiğin bilgilerle hallettim keşke imkan olsada yerinde ziyaret etsek seni arabamızla.yaptırsak bakımını sana.nasip kısmet olur inşallah
Ne zaman isterseniz...burada detaylı bilgi bulabilirsiniz... https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15525