merhaba arkadaslar 2012 mode accent blueye hiz sabitletyici taktirmak istiyorum yardimci olurmusunuz SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
merhaba arkadaslar 2012 mode accent blueye hiz sabitletyici taktirmak istiyorum yardimci olurmusunuz_?
Bu işlemi bildiğim kadarıyla Türkiye'de yapabilen yok Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
düğmeler takılacak, yazılımdan kapalı ise açılacak. otomatik vites ise yazılımdan açık olma ihtimali yüksek.
Elantraya uyguladık hatta forumda bir kaç arkadaşa yaptık fakat Blue için henüz yapan olmadı. Eğer otomatik vites ise Serdarın dediği gibi butonlarla ve göstergedeki ledlerle halledilebilir ama manuel vites ise yüksek ihtimal beyinden kapalıdır (elantra da kapalı ve açamadık otomatikte sorun yok) eğer kapalı ise iş zor. ayrıca otomatik vites değilse zaten çokta keyifli değil doğrusu her vites değişiminde devreden çıkacak yeniden devreye alınacak vs vs uğraştırıcı ama otomatik viteste şart bile derim öyle keyifli. Öncelikle butonların temin edilmesi lazım ki bunu bizler temin edemeyiz yurt dışından alabilirseniz bir ihtimal olabilir. Fakat benim bir şüphemde zembereğinde değişebileceği yönünde eğer onu da isterse daha da meşakkatli ve maliyetli bir iş çıkar.
Ya ne gerek var ustam Cruse conrtol e. Arabalari iyice bizim etkimiz altindan cikarmaya basladilar. Yok adaptif cruse control. Yok serit takip şu bu. Sürücü iyice saf disi kaliyo. Arabayi alip kullanmicaksan gaza kendin basmicaksan vitesi kendin atmicaksan bi anlami yokki. Ha ama diyosan arac benim icin sadece ulasim gereci Haklisin. Benim sahsi fikrim budur. Bence ugrasmaya degmez
bence gerekli tüm donanımlar. sende şöyle 15 -20 sene sürekli araba kullan anlarsın bizleri ilk otomatik vites olsun diyeceksin sonra cruise control vb devam edecek
Cruise Control , bende çok önemsemezdim ama şimdi kullanmaya başlıyınca valla şehir içinde bile çok kullanıyom... Çevre yolunda hatta ayak ile gaza bile basmıyom hep koldan gaza frene basıyom... zevkli oluyo... ayaklar iptal
aklının bir kemarında kalsın belli bir zaman sonra sende eyyy yeter be otomatik araba alıcam diyeceksin
Otomatik candır. Otomatik değilse bile hız sabitleyici olmazsa olmazdır. Daldığın ve öndeki araca yaklaştığın anda araba senin yerine frene basıp yavaşlıyorsa ya da hoopp şeritten çıktın düzgün gitsene diyorsa, aynaya bakmadan şerit değiştirdiğinde napıyosun yandaki koca arabayı görmedin mi diye seni uyarıyorsa hayatta kalma şansın yüksektir. Torpido soğutucu varsa, uzun yolda içeceklerin de soğuk kalıyorsa şanslısındır. Yanındaki kişi soğuğu sevmiyor ama sen de klimanın tadını çıkarmak istiyorsan çift bölgeli klima olmazsa olmazdır. Yağmur yağdığında camını temizleyen, hava karardığında yolunu aydınlatan, akşamları otoparka girdikten sonra eve gidene kadar yolunu aydınlatan her zaman seni düşünen bir araban varsa yüzün hep güler ve çok seversin bu lüksü. Sonra dersin ki bugüne kadar ben mi arabayı kullanıyormuşum, araba mı beni kullanıyormuş anlayamadım... Ve sonra hep bu konforu ararsın
Krediye gerek yok aslında senin arabayı satsan bunların 2-3 tanesi hariç hepsi olan arabayı bulabilirsin
Ama bu tarz sistemler rahat katılıyorum. Ama şöyle bir dez avantajı var bence. Nasıl olsa şeritte tutma desteği var diye gözümüzü farklı yerlere kaydırabiliyoruz (telefon gibi) bir de yola ve araca olan dikkat biraz daha azalıyor. Tamamen kendi görüşüm.