Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cruise Control

'Elantra Forum - Club (XD,XD2; 2000–2006)' forumunda hbaltaci tarafından 31 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. hbaltaci

hbaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Halil BALTACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Herkese merhabalar ve iyi seneler dilerim. Bende 2004 Elantra var ve cruise control takmak istiyorum. Mekanik parcalarin hepsini tamamladim. Ama bu aracta kablolama olmadigi icin herhalde tek tek kablo cekmek gerekiyor. Bu konuda hic tecrubesi veya bilgisi olan var mi? Varsa ve paylasirlarsa cok sevinirim.

2. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mrb arkadaşım, bence sonradan takılan bu tip hassas cihazlar hem randımanlı olmaz hem de epey masraflı olur. Bu çok bileşenin kombine çalışmasını gerektiren bu sistem sizi sıkıntıya sokabilir. Bi hazırlık yapmışsınız ve tercih sizin tabi ama bence boşuna riske girmeyin.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Biraz uzun olacak ama detaylı ve başarı oranı yapılacak işçilikle doğru orantılı bir iş.

Sisteme kısaca bakınca;

görüldüğü üzere çok komplike bir sistem değil, sizin buradaki tek dezavantajınız araç içi kablolama sistemine sahip olmayışınız.

İlk olarak montaj yapacağınız parçaların yerlerini gösterelim;

Direksiyon simidine ait konsol üzerinden kumanda;
    Fren pedalı üzerindeki müşir (normalde 2 pinli müşir var, siz bunu 4pinli ile değiştirmelisiniz.),
    Süspansyon kulelerine bağlanacak ana kontrol ünitesi,
    ve bu üniteden boğaz kelebeğine gidecek tel sistemi.

Ana dağılım şeması yukarıdadır. Aşağıda ise ana üniteye ait soket vardır.

Soketteki pinleri sıra ile bağlamanız gereken noktalar.

Pin no 1 : Fren pedalındaki müşirin 4 nolu pinine bağlanacak.

<SPAN style="VISIBILITY: v

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    serdar hocam hızımızın artırılmasında; ayak pedalı ve cruse control arasında calışma prensibi olarak fark var mı.?

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Hayır yok. Dizellerde boğaz kelebeği olmadığı için sistem daha basit, pedal potansına paralel çalışan bir potansla bu iş çözülmüş. Benzinlide ise bir step motor duruma göre gaz telini çekiyor yada salıyor, pedalda benzinlide hareket ediyor.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

abi bunu neden sordum; bir çok kez denedim cruse control ile hızlanınca arac daha cabuk topluyor kendini..

8. eroglu1977

eroglu1977 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    parçaları nereden ve kaça temin ettiğinipaylaşabilirmisin?

9. hbaltaci

hbaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Halil BALTACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Parcalari gelirken ABD den getirdim. Ordan cikmacilardan aldim. Bana maliyeti 100 dolar civari. Gidip servisten parcalari alsan 1.000 dolari geciyor. Su an bu sistemi takmaya calisiyorum. Eger becerebilirsem resimlerini ve nasil yaptigimi paylasacagim. Ancak problem kablo baglantilarini bulabilmek. Cunku bizimkiler 1.6 ve kablo baglantilarinda ufak tefek degisiklikler var. Bu arada, Serdar beyin yardimlarina tesekkurler. Birkac gun icinde bir elektrikci arkadas ile konuya bakacagiz. Basarabilirsek dedigim gibi grupta paylasacagim. Burdan bu parcalar bulunabilir mi bilmiyorum. Belki Ankara Ostim veya Istanbul'da ilgili cikmacilarda olabilir. Fakat ulkemizde bu modellerde cruise controllu satilmis mi bilmiyorum. Varsa dedigim yerlere bakilabilir. Yanliz bir bakalim bizim 1.6 larda calisacak mi?

10. barış erkaçtı

barış erkaçtı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    barış erkaçtı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    cruise control çoğu avrupa ülkelerinde yasaklanmanın eşiğindemiş.kazalara sebebiyet verdiği için.abiler gaz pedalı ayağınız altında.kontrol sizsiniz derim

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yarın akşam kalan pin bağlantılarınıda eklerim, yarım kaldı açıklamam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

12. hbaltaci

hbaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Halil BALTACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben dort bucuk yildir kullaniyorum. Bu surede de hic kulagima gelmedi bu nedenle kaza oldugu. Bence kazaya sebebiyet veren bu cihaz degil dikkatsiz surucudur. Ister frene ister kumanda koluna dokununca devreden cikar. Rahatligini ozellikle uzun yol gidiyorsan tadinca ne kadar guzel bir seymis diyor insan. Bagdas kur araba kendisi gitsin. Ama rahatliktan uyumaya mahal vermeyelim :). Avrupayi bilmem ama Amerika da nerdeyse standart gibi bu sistem. Hatta yeni nesillerde o kadar gelismiski cihaz istersen onunde seyreden araca gore hizini artiriyor veya azaltiyor aractaki sensor sayesinde [http://www.bosch.com.tr/content/language1/html/734_3341.htm] [http://binekarac.vw.com.tr/pages/2341.aspx] [http://www.jaguarturkey.com/xk/models_pricing/adaptifsabithizkontrolu.html]. Ulkemizde de artik duble yol sayisi artiyor. Bence yeni nesillerde bu cihaz standart gelmeye baslar diye tahmin ediyorum. Ama tabii ki hersey insanda bitiyor. Birseyi duzgun kullanmazsan sonucu istenmedik olabilir.

13. Soner SAYKAL

Soner SAYKAL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  14. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  15. Soner SAYKAL

Soner SAYKAL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey bu universal kitlerde sizin anlattığınız gibi tesisat mı gerektirir yoksa içinden farklı bir şeyler mi çıkar. teşekkürler.

16. hbaltaci

hbaltaci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Halil BALTACI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Serdar Bey den once ben cevap yazdim kusura bakmayin. Gorunuse gore takilmasi orijinal hyundai cruise e gore daha kolay. Manualinde herseyi tarif etmis. Bu Rostra firmasi tarafindan uretiliyor. Iki modeli var biri vakumlu [ ROSTRA 250-1176 Vacuum Cruise Control ][Takilmasi daha zor. Hava vakumu icin extra is gerek] digeri elektronik [ Rostra Precision Controls 250-1223UniversalElectronic Cruise Control ][Bu daha kolay gozukuyor]. Asagida ebay linki var adamin biri satiyor. Diger linkte Toyota matrix e uygulanmis hali. Eger ben benimkini calistirmayi basaramassam almayi dusunurum.
    1-http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&amp;item=130347061840&amp;crlp=1_263602_263622&amp;ff4=263602_263622&amp;viewitem=&amp;guid=0602bd9a1250a02652c4afb4ffc88f07&amp;rvr_id=&amp;ua=WVF%3F&amp;itemid=130347061840
    2-http://forums.genvibe.com/zerothread?id=9548

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Açıkcası biraz pic ve elektronik bilgisi ile kendinize cc yapabilirsiniz. 1-2 sensör, 1 tane step motor ve birazda algoritmahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Universal kit'te zaten bu yüzden basit.

Tabii bu tip şeylerin sertifikası ve geçerliliği benim gözümde orinale göre tasarlanmışa nazaran sıfırdır.

18. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bişey sormakistiyorum bu cruze control (hız sabitleme) rampada nasıl çalışıyor otomatik devre dışı mı kalıyor. yada yavaşlamanız gerektiğinde bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını rica ediyorum bilgilenmek amacıyla merak ettiğim için soruyorum?

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    rampayıda sabitlediğiniz hızda cıkıyor tabi aracın sınırları cercevesinde..yavaslamak içinde ister devreden cıkarın (ayagınızı gazdan cekmiş gibi) yavasların, istersenizde kolu aşagı dogru (- yönde) çekin istediğiniz hıza kadar düşürün...

20. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Cruise Control çok güzel birşey keşke i30'da da olsaydı. Yokuşlarda sorun yaratmıyor tabi araç güçlü ve yokuşta çok dik değilse. Öyle bile olsa koldan güç vererek çıkarsınız ya da gaza basarak. Sonra zaten sabitlediğiniz hıza geri dönüyor.

Bu Sayfayı Paylaş