Merhaba arkadaşlar, dizel era turbosunu benzinli eraya takma gibi bir düşüncem var sizce yapabilir miyim ? fiyatı sorun değil önemli olan aracımın motoruna zarar vermemesi. bu konuda teknik bilgisi olan abilerim, arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi acaba ? saygılar. 1919
Son derece mantıksız bir uygulama olur.sebepleri ise 1 motorun bu uygulamayı kaldırmaz,kaldırması için çok düşük basınçlı bir turbo koyman lazım elde edeceğin güç artışı ettiğin masrafa değmez. 2 benzinli motorda sonradan yapacağın turbo uygulaması yakıtı arttırır. 3 Enjektörlerin basıncı yeterli gelmeyebilir. 4 zamanla çıkacak masraflara katlanamassın 5 söksen bile iş işten geçmiş olur vs vs liste çok daha fazla uzar gider
Herşeyi geçelim dizelin turbosu benzinli motorda yeteri kadar basınç oluşturamaz. Benzinlilerin turboları farklı.
o zaman bana turbo tavsiyesi yapabilir misiniz ? ve Ankara'da bildiğiniz usta varsa iletişim bilgisi verir misiniz. kafama koydum taktırcam.
bence yazık o kadar masraf etmeyin dizel bir style paket alın turbolu daha az maliyete kapatırsınız birde chip yaptımı tmmdır bu iş :RpS_love:
Bir era masrafını göze alıyorsanız bu işe girin derim..Sadece turbo takmakla bitmiyor iş. Pistonları değiştirmelisiniz.İntercooler takmalısınız.Yakıt sistemi elden geçmeli.Ayrıca sağlıklı çalışması için yeniden map yazdırmanız gerekli.Bunun yanına aracınızda elde edeceğiniz gücü sağlıklı yere aktarmak için lastik-jant ikilisinde iyileştirme yapmalısınız.Sağlıklı durabilmek için fren diskleri ve fren sistemini yenilemeniz gerekli..Bu liste uzun uzun gider.Ve tüm bunlara ek olarak sanayideki ustalarla kanka olursunuz.Bu sistemin stabil çalışması için uzun ayar süreci var(turbo basıncı,map vs) Biz getze yaptık daha araba 160ps leri gördü.Ama motorunda ellenmedik yeri kalmadı.Özet olarak ben tavsiye etmem.Ona harcayacağınız masrafı üzerine ekleyip daha iyi bir araç alabilirsiniz. Bu da abimin aracı..
aynısından var ama benzinli turbolu araçlar dizellere göre daha güçlü oluyor. biraz araştırıcam bi fiyat listesi çıkartıcam. sonra kararımı vericem taktırıp taktırmama konusunda.