Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CRDi Sabahları Calışmama

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda KH240 tarafından 24 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. KH240

KH240 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba 2006 Model 1.5 Crdi Aracım Var Sorunu Sabahları Soğuk Olursa Araba Çalıştıramıyorum Akü Sağlam Mars Gayet İyi Dönüyor Elektrikciye Gösterdim Kızdırma Bujileride SağlamEnterasan Olan Bi Konuda Arabayı Sabah Vurdurma Yöntemi İle Calıştırıyorum Araba Tekrar Stop Ediyorum Tekrar Marj Yapınca Alıyor Kafayı Yemek Üzereyim Sabah Calıştırdıktan Sonra İş yerine Gidiyorum Araba 10 saat Yatsada Marşa Basıldığında HemenAlıyorSıkıntı Sadece Sabahları Oluyor Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler Not:Aracın Aküsü Kızdırma Bujileri Kompurasörü Sağlam

2. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    iterek çalıştırmanın sakıncalarını artık sürücü kurslarında bile gösteriyorlar..yerinizde olsam biran önce vazgeçerim...bir defa kızdırma bujilerinin sönmesini bekleyip çalıştırıyorsanız bu sayıyı 2-3e çıkarıp öyle deneyin..kızdırma bujilerini hiç beklemiyorsanız da bekleyin...
    saygılar

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İterek çalıştırma hakkında çok yazılıp çiziliyor ama marş motorunun çalıştırması ile arasında hiç bir fark yok. Birinde teker diğerinde marş motoru krank 'ı dödürüyor. Bugüne kadarda vurduruldu diye arızalanan bir araba ne gördüm ne de duydum, hele hele dizel. çeyrek tur lastiği dönsün anında çalışır, benzinli gibide değil.

4. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    "Bugüne kadarda vurduruldu diye arızalanan bir araba ne gördüm ne de duydum"
    mademki tecrübeyle sabit o zaman bişey diyemeyizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifama kurslarda aynen şöyle söyleniyor: aracınızı her bir iterek çalıştırmanızda triger kayışına büyük zarar verirsiniz

5. ser41

ser41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1:Enjektörlerin gidiyor.Hatta soğukken çalışınca ısınmayı beklemeden biraz gaz verince sanki avans vuruyormuş gibi kırıltıda duyabilirsin.
    2:Marş motoru iyi dönüyor gibi gözüksede yeni nesli dizellerde sıkıştırma düşük olduğundan hızlı çevrim gerektirir.Buda ikinci alternatif.
    ama %90 enjektördür.(4 dizel aracım var dördüde ortalama 140.000 de aynı sıkıntıları gösterdi ve enjektörler yenilendi)

6. hakki_selvi

hakki_selvi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hakki
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    benimde gecen sene 2007 getz crdi ogrendim. ögrendigim kadarıyla hyundai kızdırma buyjileri biraz zayıf. tek marjta tek ısıtmada calıstıramıyordu.
    marjı 2-3 sefer ac kapa yaparak ısıtmayı 2-3 sefer tekrarlıyorum.
    daha sonra tek marjta alıyor. denemenizi tavsiye ederim.

arkadasın yazdıgı enjektorlerde mantıklı gibi. ama benim aracımda km az olunca enjektorden suphelenmedim bile..
    Düzenleyen : hakki_selvi

7. KH240

KH240 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaslar Aracım 125000 km de ve 85000 de garantiden değişmiştir enjektörler ve hep kaliteli yakıt kullanılmıştır dediğiniz gibi enjektörden olsa hep sorun yapar arac sabah iterek calışıyor gaza basıp 10sn içinde stop ediyorum tekrar marş basıyorum calışıyor ertesi sabaha kadar rahat 20 defa kontak acıp kapatırım hiç bir sorun yasamıyorum marşa basar basmaz 2sn ila 5 sn arasında alıyor bugün birde kızdırma bujilerini yerinden söktürüp baktıracağım 3 elektrikciye gittim ücüde sökmeden aküden artı voltaj kaplosunu bujilerin kafasına değdirdi akım cekiyor sağlam dedi ama uc kısımları yeterince kızarıyormu kontrol eden olmadı arabanın motorunda en ufak bi sorun yok usta baktı üfleme vb hata yok peki enjektörde sorun olsa sıcak hava veya soğuk hava farkedermiki tşk

8. lp005

lp005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    havalar soguyunca dızellerde hep sorun olur ıyı ısıtmayan ısıtma bujılerı sızın sorununuz yuzde 90 ısıtma bujısı akım cekebılır ama randımanlı kızdırmaz.

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu sabah namaza giderken başıma geleni anlatayım arkadaşlar. marşa bastım gıv gıv ediyor bir türlü çalışmıyor 8-10 sn süreli 4-5 kez denedim çalışmadı. dijital km sayacı gidip geliyor marş basarken ve içerdeki sigorta kutusu yakınlarından tık tık diye ses geliyor ekran sönüp gelirken (tık sesi de hani fasıla çalışırken çıkan ses varya aynı onun gibi). garajın çıkışı yokuştu Allah tan da geri geri vurdurdum. ilk seferde çalıştı sonrasında ise hiç sorun olmadı ama ilk çalıştırmada sıkıntı yaşadım. sanırım soğuğa pek gelmiyor bizim araçlar ya da biyerlerine para sıkıştıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

10. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    benim crdi era da soğukken çalışıyor ama devir bi kaçkere aşırı düşüyor çalıştıktan hemen sonra. stop etmiyor ama antalya çok soğuk değil ve ben çok erken işe gitmediğim için çok soğuklarda deneme şansım olmadı. sıcakken problem yok, devir düşmeden çalışıyor. sanki çok soğuklarda çalışmayacak gibi:)

11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    kardeşimmümkündür bi yerine para sıkıştı bakımlı olduktan sonra senin araç bişey yapmaz aküden de olabilir düşüncesindeyim :

12. Misafir

Misafir Guest

Isıtma bujilerini kontrol ettirin, , dizel motorların genel problemidir, bir ısıtıcı bile görev yapmazsa motor çalışırken ya zorlanır yada hiç çalışmaz, zira her silindirin ısıtma bujisi ayrıdır....

13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    biraz önce denedim 2 sn de çalıştı sorunsuzca, sanırım soğuk havalarda yeterli performansı gösteremiyor bujiler, Coşkun abinin dediği gibi bujilere baktırmakta fayda var sanırım. sağolun arkadaşlar

14. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    ısıtma bujisinin görevi tam olarak nedir? yani araç ilk hareketi aldıktan sonra görevi bitmez mi?

15. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15289

16. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Coşkun Bey. Benim araç her zaman günün ilk çalıştırmasında zorlanmıyor. mesela araç güneşin altında beklediği zaman hiç zorlanmıyor, iki gün hiç çalıştırmasam da. Tamamen hava sıcaklığına bağlı. Motor sıcaklığıyla alakası yok. Bu durumda ısıtma bujisi mi acaba sorunlu olan.

17. Misafir

Misafir Guest

Olur'mu öyle şey, hava sıcak olursa "motor bloğu" kolay kolay soğumaz...bu olay tamamen motor bloğunun soğumasıyla ilgili, mesela hava soğuk olur ama sizin aracınız kapalı sıcak garajda'dır motor soğuktan etkilenmez....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

18. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    antalyada bloğu soğutacak hava yokki. burda daha bahar havası var. daha dün denize girdim:) ama güneşde kaldığı zaman normal çalışıyor. sadece ilk çalıştırma için söylüyorum. bunun dışında sorun yok. bir da daha 6 aylık aracın bujisi neden sorun çıkartır ki? belki de ilk aldığımda öyleydi ama o zaman havalar sıcaktı nisan ayıydı. ılık bir rüzgar esiyordu. güneş içimizi ısıtıyordu:)
    Düzenleyen : alpozturk2002

19. Misafir

Misafir Guest

Alp bey, ben profosyonel tamirci değilim,sadece "amatörce"bildiklerimi aşağıda'ki konu başlığında yazdım, daha geniş bilgi için ücretini ödeyipprofosyonel yardım almanız gerekiyor...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=15289

20. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    ya şimdi servise gidecem. diyecekler ki arabayı bırak sabah biz de görelim neymiş diye. sinir etcekler beni:)

Bu Sayfayı Paylaş