Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CRDİ ÇOK YAKIYO

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ersin_42 tarafından 25 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. ersin_42

ersin_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞŞLAR BENIM 2004 CRDİ ACCENT İM VAR ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİNDE ÇOK YAKIYOR YAKLAŞIK KM DE 0.30 KRŞ GİBİ BİDE SABAHLARI ÇALIŞINCA ARABA SESİ DÜZENSİZ Bİ ÇALIŞMA VAR SESİ Bİ YÜKSELİP Bİ DÜŞÜYOR ISININCA KESİLİYO BİDE AĞIR Bİ EKSOSZ KOKUSU VAR SİZCDE NEDEN OLABILIR

2. ersin_42

ersin_42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bu konuda bi fikri olan yokmu

3. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    s.a kış ufakdan glemeye başladı haliylede havalar soğudu .buda yakıtı etkiliyor.. motor ısındıktan sonra yada kendine geldikten sonra arç normal yakıt değerlerinde ve ses değerinde çalıır..ama 30 krş biraz fazla h100 ler şehir içinde oakdar yakmıyohttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif aracın lastiklerin havasına bbakın.devirli kullanmaya dikkat edin .ve ani frenleme ve gaz vermelerden kaçının..onun aricinde aracızın hava filtreleri vemzot filtreleri değişme zmanıda gelmiş olabilir...her 5.000kmde değişiyor..

4. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    admire dizel bakım periyotları 10 binde bir olup agır bakımları 60 bin ve katlarıdır istanbuldaki araçlar 0.22 krş ile 0.25 kuruş arası yakar siz konyadaysanız biraz daha soguk olma sanşı var araçlar il il farklı degerler gösterebilir

eksoz kokusu derseniz yakıt yollarına bakım yapmanız gerekebilir veya yakıt kalitesinden de olabilir

5. karamani44

karamani44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    araçta aşırı üfleme varsa motor ölü demektir.
    eğer ondan değilse mazot filtresi hava ve yağ filtrelerini kontrol edin
    aşırı siyah duman atıyorsa enjektörleri kontrol edin

6. trklli

trklli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slmlar. gecenlerde konustuugm bir servis ustası getzlerde motorum üflemesinin daha fazla oldugunu bununda nedeninin üstten eksantiringli oldugundan bahsetti. bu yüzden üflemeye bakıp motor ömrü hakında yorum yapmanın yanlış oldugunu vurguladı. motor ömrü için araç çalısırken yağ cubugunu cekip yag atıp atmadıgına bakmanın gerektigini söyledi. tabi dıgrulugu tartışılır. yinede paylaşmak istedim....

7. warpalawas72

warpalawas72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2005 model admire 1.5 crdi nin BOSCH enjektör memelerini değiştirdim ayrıca pompanın içinden 8-10 tane conta değişti toplam 600 tl gitti ,değişim öncesi ereğliden konyaya mayıs 2011 de 0.225 yaktı ,değişimden sonra 0.139 kuruşa düştü şaka gibi ancak gerçek...

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    3.8 Litre Yani

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aramıza hoşgeldiniz, tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz

konuya gelince bakımlı araç her zaman az yakar çok kaçar https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Admire 3.8 yakarsa era 3 lt ile gider o zaman. Fazlaca iddialı bir rakam.

11. SoysaL06

SoysaL06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    Mustafa SOYSAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    vardır bi bit yeniği o zaman dediğiniz parçaları bütün crdi motorlarda uygularlar az yakıt için bana hiç mantıklı gelmedi eğer öyle olsa dizel admireyi kimse satmazdı

12. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bencede tuhaf gerçi ben uzun yolda era ile 3,7 litreyi tutturmuştum bir kere ama...admirenin bu kadar düşmesi gerçektende tuhaf,hesap hatası olabilir.nasıl hesaplandığınıda yazsaydı kşke

13. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şehir içi de çok yakıyor biraz önce arabayı park ettiğimde baktım 7.7 lt yazıyodu

Düzenleyen : bymühendis

14. warpalawas72

warpalawas72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    köksal kardeş haziran sonunda tekrar ölçtüm bagaj tam dolu, arka koltuk 4 kişi ile konya-karapınar çıkışı uzunyol 105 km de 4,4 lt eurodiesel yaktı , bende dışarıdan baksam aynı düşünürüm ancak bakımları tam ve zamanında yaparım örneğin lastik siboplarını çelik olanlarla değiştirttim, jantları boyattım böylece lastikten hava kaçmasını önledim ayrıca uzun yolda 90-100 arası giderim artı olarak 4-5 bin km önce motorsilk bor katkısı koydum onunda bir parça etkisi varmıdır bilemiyorum...

15. warpalawas72

warpalawas72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

16. warpalawas72

warpalawas72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mmt.88 kardeş hesap çok basit depoyu tam doldurursun yakıtı deponun ağzında gözünle görürsün km sıfırlarsın 100 km civarı yol yaptıktan sonra depoyu aynı şekilde doldurursun verdiğin tl yi yaptığım km ye bölersin , yada fişin üzerinde verilen litre yazar... :)))
    ancak yakıt tasarrufunda bence en önemli olan aracı nasıl kullandığın ve bakımını ne kadar yaptığındır meslek lisesi motor bölümünden mezun olunca bazı şeyleri uygulamak daha kolay oluyor...

17. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    O hesabı bilmeyen yoktur zzaten kardeşhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

bizim demek istediğimiz hesabın yapılış şekli değil,Hesap hatası..

Yani çok zor bir olayı hatta fabrikanın mühendislerinin bile başaramayacağı bir olayı başarmışsın.Şaşkınlığımız bundan kaynaklanıyor...

Araç yüklüyken klimasız 5 litre yaktım desen okey https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : mmt.88

18. warpalawas72

warpalawas72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-turbo-dizel-53509239/teknik-detaylar/
    şehirdışı 4.5 lt vermiş bana göre çok anormallik yok ayrıca biraz tolerans bırakmışlardır yada bizim yol şartları v.b. daha uygundur,asıl önemli olan yakıtın bu kadar düşmesiydi onuda başardım ,daha önce 92 toros ve 98 renault 19 europa gazlı kullanıyordum hem yakıt hemde çekiş konusunda performansları oldukça kötüydü bu araç onların yanında tabanca gibi ...

19. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    İstanbul Ş İçi 7 Litre
    Ş Dışı 5 LitreGibi Rakamları Görmek Hayal Değil

20. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    hepimiz öyle yakıyoruz tabiki hayal değil ama era dizelde ben klima açık şekilde 4.8 litre yakıyorum 650 km yola 100 lira yakıyor.

Ama admirenin yakıtı eradan yüksek 3 silindir oluşunun dezavantajı,yani en az 1 litre fazla yakıyor admire,o yüzden şaşkınım yani.

Bu Sayfayı Paylaş