Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CRDİ Admire sabah çalışmama sorunu!

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda aretias tarafından 16 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu konu belki defalarca kez yazıldı ama bunu yazmak istiyorum, çarşamba sabahı arabayı çalıştıramadım, çok uğraştım, aküyü bitirdim, vurdurmak istemedim, mates yol yardımını aradım, arkadaş geldi hava filtresi kapağını açıp iki fıs fıs sprey sıktı (sanıyorum eter) sonra takviyeyle zorda olsa çalıştı, motor nerdeyse yerinden fırlayacaktı, neyse onunla birlikte servise gittim, arabayı bıraktım sorunu araştırın bişey yapmadan bana haber verin dedim işe gittim, akşam 5'te aradılar abi araba hazır yarım marşta çalışıyo dediler, işimden dolayı gidemedim kuzenimi gönderip arabayı aldırdım, maliyet;
    50 tl yol yardımı 49 tl iişçilik 34 tl mazot filitresi 37 tl mazot su sensörü 170 tl TOPLAM
    Beni aramadan arabada bunları değiştirmişler, oysaki ben bunları 4000km önce bakım sırasında sanayide ustama değiştirtmiştim orjinalleriyle, artı bunların sabah çalışmamasıyla ne ilgisi var anlamadım, sorun bunlarda olsa içeride filitre lambası yada arıza lambası yanardı, bi servisin böyle olmaması gerekli, bana sorunu tam olarak sormadılar bile ne zaman çalışmıyo? ne sıklıkta tekrarlıyo? gibi, sanayi mantığıyla deneme yanılma yöntemiyle sorun çözmeye çalışıyolar, yarın sabah tekrar servise gidip yaptıkları işlemin sebebini soracağım
    Sorunla alakalı olarak; - kızdırma bujileri - enjektör kirliliği - krank sensörü - rail sensörü
    gibi nedenler geliyo aklıma, sizin aklınıza gelen başka bir nokta olabilirmi hepsine baktırıcam yarın, saygılar.

Düzenleyen : aretias

2. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kafayı yemek üzereyim, arabada arıza lambası yanmıyor, immobilizer normal, hi-scan cihazında sensör arızası görünmüyor, enjektörleri Bosch dizel servisinde bakım yaptırdım ayarları yapıldı temizlendi yeni gibi oldu, yakıt sistemi elden geçti, mazot otomatiği sorunsuz depo yeni temizlendi, mazot filitresi ve su sensörü değiştirildi ama araba hala kafasına göre takılıyo, canı isterse çalışıyo canı istemezse çalışmıyo, bir haftada 600TL masraf yaptım un ucuzdan en pahalıya değiştirdim ama yok, araba sabahları çalışmıyo gün içindede keyfine göre takılıyo, bir Allahın kulu Allah rızası için akıl versin!

3. Misafir

Misafir Guest

Kompresörü ölçtürdün'mü...

4. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok abi, servis ondan olmaz diyo, birde sürekli olan bişey değil atıyorum iki günde bir, olmadık zamanlarda, gün içinde stop ediyorum 5 dakika sonra çalışmıyo 10-15 dakika bekliyorum sonra tık diye alıyo, yarın krank sensörünü değiştiricem en azından ondan emin olurum, birde immobilizer'dan şüpheleniyolar, çalışmadığı zamanlarda marş yaparken anahtar lambası yanıp sönüyo sürekli acaba normalde öylemi yoksa uyarı anlamındamı yanıp sönüyo anlamadım, servistede bilgisayarda bi hata bulamadılar ne iştir anlamadım araba kendi kafasına göre takılıyo
    Düzenleyen : aretias

5. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Krank sensoru arızası gibi görünüyor forumda da birkaç tane örnek mevcut sizdeki duruma. Gerçi hi-scan cihazında görünmesi lazımdı bunun ama benim şansım yaver gitti serviste arıza durumuna geçtide o zaman göründü sensör arızası...

6. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Peki bu sensör neden arıza lambası yakmıyo anlamadım ben, yarın servisten alıp değiştiricem en azından ondan emin olurum ve umarım sorunun kaynağı odur, değişmeyen bi o kaldı zaten servis yüzünden motoru sıfırladık nerdeyse

7. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bana servisin söylediği şu; hani hasta doktora gidince korkudan iyileşir ya benim araba serviste 5 dakika önce 2-3 defa marş yapıp çalışan araba son marşa basınca çalışmayınca ve bundan sonraki 2-3 de dahil bu esnada da tarama cihazı bağlıydı. böyle yapmasaymış cihaz göstermiyormuş. Kısacası arızayı o anda yapması gerekiyor kesin krank sensörümü değil mi diye... Bunun dışında haklısınız ucuz bi parça değil 60-70 gibi tutuyor ezbere de alınmazki bu ya ondan değilse mesela. Bu arada o anda aracın arızalacağını hiçbirimiz tahmin etmediğimizden aracınız bir gün kalsın aralarda çalıştırıp arızaya geçtiği anda cihazla bakıp kesinleştirme teklifi yapmışlardı. Ama gerek kalmadıydı.

8. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araç nasıl tepkiveriyodu, belirli zamanlardamı yoksa olmadık bi andamı yapıyordu sorunu, çalışmadığında ne yapıyordunuz, biraz açıklayabilirmisiniz ona göre kendi yaşadığım sorunla karşılaştırayım, belki sorundan emin olurum

9. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  10. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün coşkun'a gittim, şansıma araba orda yine çalışmadı hemen cihaza bağladılar ama hiçbir hata mesajı yok, elektrikçi arkadaş baktı immobilizerin direksiyonun dibindeki antenini değiştirdi ama yok araba yine aynı, saat geç olmuştu aldım geldim arabayı yarın sabah erkenden gidicem ne var ne yok indiricez aşağı, inşallah buluruz sorunu bana mazot pompası gibi gelmeye başladı az önce eve gelince stop ettim 2 dakika sonra çalışıyomu diye denedim çalıştı 5 saniye sonra stop etti araba büyük ihtimalle yakıt sisteminde sorun var diye düşünüyorum

11. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    aynıproblemi ben depoda yakıt çok az kalınca 1 sefer yaşamıştım. yani benzinışığı yandıktan sonra 50 km kadar daha yolgittim mecburiyetten. aynı gün içinde bir kaç kere ilk çalıştırmadasıkıntıolmuştu. depoyu fulldoldurduktan sonra problem kendiliğinden düzeldi. hatta benzincide depoyu doldurup marşa basınca da 3. seferde çalıştırdım. ondan sonra bir daha problem olmadı. sizdeki sıkıntı depodaki yakıtın az olmasından olabilirmi?

12. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yok kardeşim depo full, yarının altına düşürmüyorum zaten, senin gibi ışık yanınca alıyodum bir kere mazot otomatiğini yaktım öyle ondan sonra yarının en kötü çeyreğin altına düşürmüyorum, sanada tavsiye ederim

13. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bugün coşkun'da sorunuma çare buldum çok şükür, krank sensörü değişti, hi-scan hata göstermiyordu, arıza lambasıda yanmıyordu ama sensörü değiştirince araba düzeldi, demekki böylede oluyormuş, teşekkürler Hakan usta, olay şu, sensör bozuk olduğundan elektriği kesiyo buda immobilizer'i devre dışı bırakıyo ve motor çalışmıyo, hi-scan bu nedenle immobilizer hatası veriyo, bunuda öğrenmiş olduk, ilgileriniz için herkese teşekkürler.

Accent hasan bunu beğendi.
  14. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler dostum, kulağımıza küpe olsun...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

15. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Rica, ben teşekkür ederim Coşkun abi.

16. Accent hasan

Accent hasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    Hasan kaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    umarım benim aracımdaki sorunda buna benzer bir şeydir,umarım küçük bir arızanedeni için büyük maliyetler ödemek zorunda kalmam,ustaların kıvrak zekasına kaldık hadi hayırlısı bakalım.

Bu Sayfayı Paylaş