Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CRDİ Admire 2010 4.ay yakıt değerleriniz?

'Accent Forum - Club' forumunda aretias tarafından 12 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    CRDİ Admire kullanan arkadaşlar yakıt değerlerinizi paylaşırmısınız, benim araç 100km/8.7lt gösteriyo, buda 0.27 kuruş gibi bir rakam ediyo km başına, sizlerde durum nedir, eğer sadece bende böyleyse servise gitmeyi düşünüyorum!

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Ben Ekonomik Kullanıyorum Sanırım :)
    520 Km Yolu - 107 TL'ik Mazot İle Tüketmişim

3. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    benimki 6.2 gösteriyor ve böyle yakıyor. En son 120 Tl'ye doldu. 600 Km sonra doldurdum yine 120 Tl aldı. Tamamı şehir içi ama sakin kullanım!!
    Düzenleyen : Mustafa Şengil

4. cemalettin_34

cemalettin_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Trafik durumuna göre değişiyor yakışım, Normalde Sabah işe gidip akşam eve gelirken trafikte kullanırsam 1 depo ile 125 TL doluyor 480-490 Km yol yapıyorum(0,260 Krş. eder).
    Ama hiç sabah akşam trafiğine yakalanmadan şehir içinde kullanırsam;
    20 TL ile 90-105 Km arası yol yapıyorum ki ilk rakama göre acayip düşüyor aracın yakışı. Trafik çok etkiliyor,azda olsa trafik dur kalk çok etkiliyor. İlk başlarda bende çok akfaya takıyordum aracın yakışını, millet 1 depo ile 700-800 km giderken ben 480 gidiyorum diye.
    Ama araba da araba yani, bastın mı durdurmak mesele.
    Gitmem demiyor hiç. Varsın yaksın canı sağolsun, çok fırlamanın eline verdi bu araç kalkışta. Işıkta ara gaz veripte arkada egzosu koklayan çok oldu. Sizde takmayın yakmasını.

5. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Takmıyorumda merak ettim benim arabadamı bi anormallik var diye, enjektörlere bakım yaptırdım geçen gün, iki tanesi fazla işiyomuş, şuan yakıtım şehiriçi 7.3-7.5 civarlarına düştü memnunum bu halinden, tokatlama işine gelince benim ilgi alanıma 1.6 benzinliler giriyo hemen hemen hepsini tokatlıyorum ama arabama acıyorum fazla zorlayınca :)

6. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    son değerlerim:
    100km de yarısı trafikte yarısı otoyolda kullanım:
    6.3 litre yakıyorum.
    43 litre ile 680km.
    Kilometrede 0.195TL

7. doganerahmet

doganerahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    devamlı şehir içinde sakin kullanarak 620 km olduğunda depoyu dolduruyorum ve 38 litre civarında alıyor.En uzun kullandığım mesafe de 15 km. civarı.

8. cesnigir

cesnigir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar 2005 accent crdi dizel aracım var geçen gün ölçtüm şehirler arası mesafede aracım km de 170 bin (17 kuruş) yaktı sizce bu normalmi mazotu ucuz mazottan aldım 2.80 tl idi normal fiyatıda 3.01 tl.Bana biraz fazla gibi geldi çünkü mazot 3.23 tl iken ölçmüştüm 150 bin(15 kuruş) yakmıştı.Rutin bakımı ilk kez servis dışında yaptırdım aracın yakıtı bakımdan sonra arttı yağ ve flitre satan bir yere gittim mazot,yağ ve hava filtresini değiştirdim .ben mazot filtresine buluyorum çünkü çıkardığı filtre orijinal filtre idi üzerinde hyundai yazıyordu yeni taktığı yan sanayi idi hatta filtrenin üzerinde ıveco yazıyordu bu yakıtı artırırmı. Bilen varsa cevaplarsa sevinirim.

9. oksem

oksem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Oktay Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ben yakın zamanda depoyufulledikyaklaşık 365 km yol yaptım yaptığım kilometrenin yaklaşık 200 km şehirler arası yolda yaptım aynı istasyondan mazot aldım tam 20 litre mazot aldı bu hesaba göre yaklaşık 100 km'de 5,5 litre mazot yaktı,mazot 3,07 lira olduğuna göre kilometrede yaklaşık 16,8 kuruş yaktıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

aracım 2002 accent 1,5 crdi

10. sinan_gx6

sinan_gx6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <table ="tableBorder" style="table-layout: fixed;" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"><t><tr ="msgableRow"><tr ="msgableRow"><td ="msgLineDevider" valign="top" height="150">

<div ="msg" style=": left; overflow: auto;">
    arkadaşlar iiy günler pek araba konsunda fazla bilgim yok :)

hyundai 2004 model accent admire 1,5 CRDİ .3 silindir, arabamın fazla
    teknik özelliklerini bilmiyorum , bu araçta ABS varmı araç öön
    göstergerlinde airba gibi lamblar var tahimini abs olsa o da yanar
    ,kullananlar cevap yazbilir mi acaba teknik özelllikkerli nelerdir nasıl
    bir araçtır iyi mi kötümü gerçi aldık ama :)))

</td></tr></tr></t></table>

11. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    ekranı sıfırlayın tekrar bakın benim araçta bile 100 km/8.7 lt gösteriyor.abs olup olmadığını öğrenmenin en iyi yolu biraz hızlanıp frene sonuna kadar sertçe basmanız.lastikler kilitleniyorsa yoktur.yolcu hava yaztığınız varsada muhtemelen abs vardır .
    Düzenleyen : mgk19

12. sinan_gx6

sinan_gx6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşekür edrim, ekran nasıl sıfırlanır bilmiyorum ama airba g diyorsan var iaibag göstergesi yanıyor , frene bastığımda last,k direk kitlenmiyor ama kısa mesafeli yerde bastığımda frene kitliyor lastik sesi geliyor :)))araç 2004 model accent admire 1.5 CRDİ

13. fireman

fireman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar. 2005 crdi admire var. benim araç şehir içihep kısa mesafelerde38 litre ile 490-500 km yolyapıyor. bir hafta önce başlayan bir arıza var. araç motor soğuk iken çalışmıyor.akü iyice zayıflayana kadar belki 20 defa marş yapıyorum ancak çalışıyordu. bu gün hiç çalşımadı vudurdum zoraki çalıştı. özel servise gittim mazot deposunun içindeki boyalar sökülmüş mazot pompalarını (pompaların birisi mazot deposonda,diğeri motor bölümünde ) , mazot filtresini tıkamış, enjektörleri ise bozma noktasına getirmiş. 500 tl masrafı var. ama bütün bunlar temizlendikten sonra aracım 100 km de en fazla 5 litre mazot yakarmış dendi.
    inşallah söyledikleri gibi olur.

14. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    100 km de yaktığı yakıt bilgisini sıfırlamak için ilk önce o kısma geliyorsunuz ve düğmeye basılı tutuyorsunuz sıfırlanana kadar.abs konusu ise bahsettiğim şey araçta 2 hava yastığı varsa diraksiyonda ve ön yolcu koltuğunun orda araç güvenlik paketli ve abs lidir.

15. geceden

geceden Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bi depo mazot ile 600 km yol yaptı iyi sizce bu yakıt210 yapıyo km de

16. sinan_gx6

sinan_gx6 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mgk19
    teşekürler, tamam saolasın araçta abs var ön direksiyonda hava yastığı var kardeşim, peki bu araç için olumlu olumsu z düşüncelerin var mı yakı nasıl sence bence normal

17. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    yalnız yolcu koltuğunun orda varmı?yoksa araç güvenlik paketli değildir dolayısıyla düz fren vardır.

18. obayazit68

obayazit68 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bende de 2006 CRDI Admire var. Motor gücü ve çekişi çok hoşuma gidiyor. Yakıta gelince. Bende daha önce 2000 model Palio Weekend 1.4 EL vardı. LPG li haliyle bile bütçeyi zorluyordu. Sizin değerleri de okuyunca birhayli farklılıklar gördüm.
    En son çoğu şehirler arası yolda 563 km yaptım, depoyu doldurdum, 40,571 Lt aldı, buna göre 100km de 7,21 Lt yakmış, 1 Lt ile 13,9 km yapmış, 1 km de de 0,22 TL yakmış oluyor. Buna göre 1 depo (45 Lt) ile yapılacak yol (menzil) 624,5 km ediyor. Daha önce en düşük 100 km de 6,1 Lthesapladım.
    Eski Palio nunLPG li yakıt değerlerini de tutuyordum. Yeni fiyatlarla karşılaştırdım, 1 km de 0,26 TL çıktı.
    Tabi sevindim. Ama diğer arkadaşların 100 km de 5,5 Lt gibi değerleri eğer doğru ise moral bozucu, enjektörlere baktırmam lazım gelir.
    Ekrandaki değere bakarsanız, o değer en son sıfırlamanızdan sonraki ortalama değer, yani anlık değer değil, yanıltıcı, sadece yaklaşık bir fikir verebilir belki. Çünkü hesabımda 100 km de7,21 Lt çıkarken orada 8,3 Lt gösteriyordu.
    Bu arada depodaki boya kabarması olayı hemen herkezin başına gelmiş. Benim de başıma geldi. Depoyu temizlettim, filre ve depo pompası değişti, şimdi bir sorun yok. Ama denilene göre deponun yenisi ile değişmesi gerekiyormuş, kalan boya yine kalkıp tıkama yapabilirmiş.
    Selamlar...
    Düzenleyen : obayazit68

19. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    100 km de 7,21lt yüksek değer. aracı genelde yüksek devirle kullanıyor olabilir misiniz? 2500 devirin üzerine çıkınca tüketim çok artıyor. yol durumuna göre 1500-2500 aralığında kullanmak gerekir.

20. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben arabayı titretmeyecek şekilde kullanmaya gayret ediyorumşehiriçi kısa mesafe (10 kmnin altı) yol yaptığımda 8 lt gibi hesapladım.

Bu Sayfayı Paylaş