başına daha önce gelen varsa yardımınıza ihtiyacım var. 1- dizel aracım bi süredir gaza yüklendiğimde normalden fazla siyah duman atıyor 2- on gün kadar önce uzun yola çıktım 300km sonra sık sık stop etmeye başladı bi süre dinlendirdikten sonra sorun çözülüyor dönüste 300 km sonra gene stop etmeye başladı 3- soğukken ilk çalıştırdığımda sıkıntı yok ama motor sıcakken tekrar çalıştırdığımda marşı çok geç almaya başladı. sanki mazot gelmiyor gibi boş boş dönüyor. 4- aracı ilk hareket ettirdikten sonra da gaza hafiften ilk yüklenmemde bi kerelik tekliyor sonra sıkıntı yok servise götürdüm bütün gün bu anlattığım sorunlar için arabaya baktılar, sonuç olarak common-railde sorun var hepsi ondan kaynaklanıyor değiştirirsek düzeleceğini söylediler 700liraya mal olur dediler. bahsedilen bana gösterilen parça aşağıda kırmızı daire içindeki. başına gelen yardımcı olabilecek varmı acaba fiyatı da dışarda daha hesaplı orjinal varmıdır acaba.
Merhaba, bilgisayara bağlayıp rail basınç sensörü verilerini kontrol ettirin, sadece sensör arızası olabilir. Pompa yada enjektörlerde de sorun olabilir ama öncelikle sensöre baktırmakta fayda var.
bilgisayara bağlandı pompa ve enjektörler sağlam dediler. bence de komple common-rail ünitesi değişmemeli, iki başında sensörler var onlarda sıkıntı olabilir diye düşündüm ama servis öyle diyor
merhaba, defalarca forumda konuşulmasına ve ben defalarca amcamın oğlunu uyarmama rağmen gidip 2004 model citroen xsara hdi araba almış. araç yoğun duman atıyor idi ve çekişi azalmıştı. ben aldım önce kartal oto sanayide dizelciye götürdüm inceledi ve katalizatöre bir baktırın orda sınıtı olabilir ( çünkü çok gaz verdiğinde egzos bağlantısında bir duman gördü) dedi. egsozcu katalizatöre baktı ve bu boşaltılmış boş içi dedi. sonra tekrar götürdüm ustaya egr valfini temizlemiş ve enjektörlere ayar yaptı sorun kısmı olarak çözüldü en azından vites geçişlerinde makul seviyede duman atmaya başladı. umarım ucuz atlatırsın.
bilgiler için tşk ederim, ama sadece siyah duman değil bendeki stop etmesi ve sıcakken çok çalışması çok canımı sıkıyor
<div ="msg" style=":left; overflow:auto;"> 90bin carbon clean yaptırmadım bi kaç farklı özel servise gittim carbon clean siyah duman sorunu çözermi diye ama önce yakıt sistemine baktır sorun yoksa yapalım boşuna yaptırmış olma dediler