Yaklaşık 2 hafta önce samsung 46d6000 tv aldım ... D-smart hd yayına geçmek istiyordum ... Tv'nin arkasında ci+ giriş mevcut , nedir bu common interface ? D-smart veya uydunet kartı direkt bu yuvaya takılabiliyormuş ... Araştırdım ama hiç birşey anlamadım , zaten anlaşılır açıklayıcı hiç bir bilgi yok ... D-smart hd kutu almama gerek yokmu ?
common interface Kart okuyucu (CI modul) takma soketi oluyor seyretmek istedigin kanallarin sifreleme sistemine göre modul (kart okuyucu) aliyorsun ve tabiki abo-kartini, kart bu module takiliyor, modulde TVdeki CI'ye. Avantaji ekstra bir alet almadan sadece TV ile sifreli kanallara bakilmasi, fiyat olarak CI modul ve Receiver arasinda pek fark yoktur.
Mert hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim ... Yani uydudan gelen sinyal kablosunu tvye direkt bağlayıp ci yuvasına kartı yerleştiriyorum ve d-smart , digitürk , uydunet vs. hangisine üyeliğim ve kartım varsa izleyebiliyorum doğrumudur ? ...
Eger TVnizin SAT tuneri varsa evet, teorik olarak uydu kablosunu TVye baglayip Modul ve Abo Kart ile DT ve DS üyeligi kullanabilirsiniz. Teorik olarak diyorum cünkü bu bilgiler almanya icin gecerli, burada her iki sirketin karti ve modulu mevcut, ekstra bir receiver almaya gerek yok. HD kanallar icin TVde CI+ denilen yeni nesil modul girisi ve TVnizin HD yayin alabilen bir tuneri gerekli. Not: Samsung sayfasina göre sizin TV de DVB-T/C tuner var yani uydu alicisi yok, ama bazen ülkeye daha düsük vergi ile sokabilmek icin kapatiyorlar bazi özelliklerini. Sifir ayarini yaparken baska bir ülke secerseniz acilabiliyor. Arastirmakta fayda var. http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE46D6000TWXTK-spec Düzenleyen : Giga
CI+ modül var hocam tvnin üzerinde ... dediğiniz gibi sat tuneride var ... hatta dijital yayın ve normal yayın olarak tvye farklı arama yaptırabiliyorum ... dijital yayın girişi var tvnin arkasında ... kablo kalabalığından kurtulacağım inşallah ... Hocam siz bu işten anlıyorsunuz ... tvde yüklü android uygulamalar var ... youtube , facebook vs. bu tvden internete bağlansam , internet tarayıcı gibi her siteyi açarmı ? mesela foruma girebilirmiyim ? yoksa sadece yüklü uygulamalaramı girebilirim acaba ?
Hayir malesef bildigimiz gibi bir browser (internet tarayici) yok, sabit youtube facebook gibi cok tercih edilen uygulamalar var. Eger TV basinda ciddi olarak her sayfa acilsin istedigimi yapabileyim derseniz kücük bir multimedia pc almaktan kurtulamazsiniz. Bana göre bir TVnin youtube acmasi, usb girisinden fotograflara ve mp4 filimlere bakilmasi yeterli.
İnsanoğlu doyumsuz işte evde 3 tane pc var ... tv'de girse iyi olurdu ... aslında ps3'de var ama çipi kırık olduğundan bağlanamam ... kopya oyun oynadığım için makineyi bloke ediyorlar ... Neyse youtubeden 1080p video izler dururum arık ... Bilgiler için çoooook teşekkürler hocam ... Son sorum ... Aktif 3d gözük ile pasif 3d gözlük arasındaki fark nedir ?
Aktif 3D genelde evde kullanilir, pasif olani sinemalarda, onun icin sinemalarda kartondan gözlük veriyorlar. Plasma/LCD TVlerde nerdeyse hepsi aktif sistemi kullaniyor, güzlükler iki gözün camini sirayla acip kapatiyor, yani bir göz görmemesi gerek resmi görmüyor, sonra digeri kapaniyor ama tabii cok hizli bir sekilde. Görüntü kalitesi olarak aktif 3D sistem daha üstün, pasif olan daha basit ve ucuz. Aktifde her göz icin 1920 x 1080 piksel sunuluyor, pasifde bu deger iki göz icin yariya düsüyor.
Biz LG LW4500 modelini aldık.Led tv.3D.Askerden yeni geldim.3 boyutlu film izlemedim hiç.Evde gözlükleri takıyorum.3boyutlu film izliyorum.Ama özelliği ne bu filimlerin.Bulanık gibi geldi bana.Birde tv nin 2D yi 3D ye çevirme özelliği var