Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

çok yakıyor

'LPG Sistemleri' forumunda 354270 tarafından 5 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. 354270

354270 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2004 elantram var zavoli sıralı sistem lpg var. araba çok yakmaya başladı 200-220 kuruş arası yakıyor. bu soruna çözüm için ne yapmalıyım? lpgnin filtrelerini mi değiştireyim bujileri mi değiştireyim ne yapayım ne önerirsiniz?
    araba otomatik vites.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, uzun yol verisi ise çok, şehir içi ise otomatik ve 1300kg ağırlık için normal denilebilir.

3. 354270

354270 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şehir içi bu veri. uzun yolda 2-3 ay önce 100 tl ye 680 km yol yapmıştı. ama şehir içindeki yakıtı bana çok geliyor. elantradan önce 2000 motor vectram vardı o bundan çok daha az yakıyordu.

4. tarikleesimsek

tarikleesimsek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    daha ne istiyorsun yaw https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif zavoli cok iyi bir markadir.kolay kolay sikinti vermez. ki birseylerden supheleniyorsan araci gotur LPG cihazina soktur.Ince ayarlarini yapsinlar.Sorun hallolur.Eger varsa tabi...

5. ONEA

ONEA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2005 admire otomatik var.. şehir içinde 230 krş yakıyorum..6 ay oldu lpg taktıralı.. hep aynı.. sen 200-220 yakıyorsan otomatik elentra ile sorun yok bence..

6. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam aracın şehir içinde gayet iyi yakıyor. Aynen benim aracımda 2004 elantra , kitim zavolli, yazın, çok dur kalklı bir şehir içi trafiğinde klima açıkken 270 lere kadar çıkıyor. Fakat uzun yolda90 km hızla 130-140 lara kadar düşüyor. Bizim araçlar böyle. İstediğin kadar sakin kullan şehir içinde 200 ün altına indirmen bence biraz zor. Bilmiyorum ustalarımız ne der.
    Düzenleyen : unbreakable

7. holiday40

holiday40 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

çok yaktığını nerden çıkardınız ??? kim size söyledi bunu. normal vitesler o kadar yakarken siz otomatikle ÇOK AZ yakmışsınız. daha ne istiyorsunuz anlamıyorum

8. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gayet iyi yakıt değerleriniz.Otomatik bir araç için.Daha ne bekliyrsunuz ki :)

9. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar yeniden konu açmak istemedim. arabam 12000de otomatik. 1.4 20 tl gaz aldım km yi sıfarladım. az önce 59,5 km de gaz bitti. tamamen şehir içi... en son ayar yapılmadan önce 70 km yi zor görüyordum. ayar yapıldı güya şimdi 60'ı göremedim. otomatik vites araçlar yakar ama bu kadar da değildir herhalde. eğer böyle devam ederse kiti söktürüp benzinle devam edeceğim. çünkü neredeyse benzin kadar yakıyor. öneriniz nedir. bu arada lpg kiti atiker. kitten kaynaklı olabilri mi? arkadaşlar lütfen cevaplarınızı bekliyorum.

10. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    atakan usta senin arabda ciddi anlamda sıkıntı var...20tl gaz 10 lt gaz eder.1lt gazlada şehir içinde rahat 8-10 km yapması lazım.senin dediğine göre 1lt ile 5km götarsa gürüyor..uzun lafın kısası bir baktır derism sisteme sorun çıkdı çıkdı.çıkmadı imkanın varsa bide zavoli tak derim neticede italyan sıralı otogaz sistemi bizim türklerin ATİKERİ nden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum...

11. serdar55

serdar55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben lpg ye yeni geçtim 20 tl gazla 100 110 km şehir içi marka tomesetto :):)

12. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıtınız cok cok normal aslında bende 96 accent vardı otomatık lpgde 300 kurus yakıyodu mınımum serilik ile
    Düzenleyen : ibrahimmm

13. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    [[/QUOTE] yakıtınız cok cok normal aslında bende 96 accent vardı otomatık lpgde 300 kurus yakıyodu mınımum serilik ile [/QUOTE]
    hocamsen ne yaptın öyle hiç 300 krş yakarmı .. bir sorun var seninkinde...
    bende 2007 crv var oda otomotik ş.içinde en fazla 12.5 litre yakıyor araç 1800kg bir baktır istersen.. annemin getz i oda otomotik.. oda 9.5 lt yakıyor enfazla

14. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    pardon birader arabanı satmışsın galiba ..fark edemedim eski araban çok yakıyormuş diyelim...

15. ibrahimdemir

ibrahimdemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet oncekı arabamdı ve benım ılk otomatık aracımdı belkı ben otomatık kullanma sanatını bılmıyorumda olabılır ama atıker kıt vardı bır turlu az yaktırmayı becerememiştim en sonunda sattım

16. taylan20

taylan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doru söylüyorsun otomotik araçta az yaktırmak sanattır:) hyundai getz i ben 9.5 lt yaktırıyorum annem kullandığında 13 lt yakıyor...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

17. serdartoker

serdartoker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar. Benim arabam 98 acent LS. Lpg taktırdım. Motor sıcak iken gaz veriyorsunuz. Motor 2000-3000 devire çıkıyor. Ayağınızı gazdan çektiğiniz zaman 30 sn böyle çalışmaya devam ediyor. Daha sonra rölanti devri 900 düşüyor.
    Benzinde bu olayı yapmıyor. Hemen rölanti devrine düşüyor.
    Belki bu sorundan dolayı uzun yolda km de 26-28 kuruş arası gaz harcıyor.
    Amasyada 3-4 ustaya gösterdim ama hiçbirisi soruna çare bulamadılar.
    Yardımlarınızı bekliyorum.

18. navy35

navy35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ilk soruya verdiğim cevap: değerler normal

19. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bugün atikerin ardeşen bayisine götürdüm arabayı. bilgisayara bağladığı anda kalibrasyon değerlerinin oldukça yüksek ayarlandığı, 1,8 enjektörlerin bu ayarı kaldırmadığını söyledi. kalibrasyon değerinin 2'nin çok olduğunu bunun da arabayı boğduğunu ve yakıtını artırdığını söyledi. ayarları olması gerektiği gibi yaptığını belirtti. filtreyi değişti. bakalım yakıt değerleinde değişiklik olacak mı? ustaya göre kesinlikle değişklik olacakmış. daha az yakacağını söyledi. inşallah dediği gibi olur.

20. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bekliyoruz bakim sonuçları...

Bu Sayfayı Paylaş