Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cok Sevdigim Elantramda Cozemedigim Sorunlar

'Elantra Forum - Club (MD/UD; 2010–2015)' forumunda emre can tarafından 8 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. emre can

emre can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre kılınç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaslar herkese selamlar. Elantrami alali yaklasik 6 ay oldu ve 5bin km de. Bir hafta once Ankaradan Adanaya giderken aracin sağ on tarafindan cızırtı geldi. Yol boyunca otobanda dahil 100 km uzerine ciktiğimda daha belirgin duyulan bir cızırtı. Sanki bir parça sürtüyor gibi. Adanada servise götürdüm test sürüşüne çiktik fakat ses gelmedi. Nette biraz araştirdim cok farkli bilgiler var. Sanirim sorunun neyden kaynaklandiğini benim bulmam gerekecek.
    Buna benzer bir sorunla karşılaşan arkadaşlarin yardimlarini bekliyorum

2. mugam78

mugam78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    muammer akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    benim eski aracım era da olmuştu fren diski ile saç kapağının arasına taş girmişti

3. emre can

emre can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre kılınç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Muammer bey sizde de cızırtı titreşim şeklinde torpido civarından biyerdenmi geliyordu

4. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    aynı sorun bende de mevcut..rüzgarlı havalarda, bilhassa 100-110 km/h hızlardan sonra çok belirgin hale geliyor..

sağ ön yolcu koltuğunun o taraftan, artık havalandırma kanalı mi desem, sağ ayna nın orası mı desem, kaynağını tespit edemediğim bir bölgeden zırıltı tarzı potur potur ses geliyor.
    Sanki havalandırmanın içinde naylon bir şey rüzgarda ses zarıldıyor gibi..

Hatta bununla ilgili bir başlık açmıştım, halen çözemedim.

Sadece bana özgü sanıyordum ama demek bazı üretimlerde aynı sorun mevcut..

https://www.hyundaiclubtr.com/32435-yeni-elantra-havalandirma-ve-klima-sistemi-semasi.html

5. emre can

emre can Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre kılınç
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Bugün adanadan ankaraya donüş yolundaydim ve tekrar ayni cızırtı aracin sagindan torpidonun etrafindan yine geldi. Salih bey bendeki ses poturdamadan cok iki metalin birbirine çarpıp titremesi gibiydi. Tek geldigim icin nerden geldigini tam olarak bulamadım. Muammer beyin dedigi gibi taş çarpip titreme yapiyorda olabilir. Kapidanda şupheleniyorum. Plastik parcalarin surtunmeside olabilir.

6. hokans

hokans Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    131
    Ad Soyad:
    Hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Merhaba. Bu cızırtı sorunu benim aracımda da mevcut. Fakat sol taraftan geliyor. Servise gittiğimde problemi çözdüklerini sanmıştım fakat bozuk satıhlı yollarda yine aynı cızırtıyı duyuyorum. Hyundai Getzlerde de aynı problem olmuş ve sorunun sileceklerin altındaki plastik ızgaranın hemen altındaki metale ve cama değmesinden dolayı olduğunu söylüyorlar. Aracın bu plastik ızgarası sökülüp 3M bantla metal ve plastik kısım arasına yalıtım yapmakla sorunun tamamen giderildiğini belirtiyorlar. Acaba bizim sorunumuz da bundan kaynaklanıyor olabilir mi?:RpS_sad:

Bu Sayfayı Paylaş