Merhaba, Adım Mehmet, Antalya Manavgatta ikamet ediyorum. Yaklaşık 1 ay kadar önce Hyundai Excel GLS (94) alarak aranıza katıldım. Aracımı aldığım günden beri fazla yakıttan muzdaripdim. Ortalama 48-50 kuruş civarı yakıyordu. Her alışta en az 60 Tl. lik gaz alıyordum. Birkaç LPG ustası gezdikten sonra en son usta "lpg ayarı muazzam, bişey yapmaya gerek yok gazı bitirince 10 tl lik gaz al onunla ne kadar yakacak bakalım" dedi. "Şamandıra geri salıyordur" gibi bir laf etti. Gaz bitince 10 değilde mecburiyetten (iş dolayısı ile gitmem gereken mesafeden sebep) 30 tl lik gaz aldım. Yakıt hiçbirşey yapmadan 0,285 kuruşa düştü. Sonraki sefer yine 30 Tl. lik lpg aldım. Şu anda 95 kilometre oldu halen bitmedi gaz, yine 105-110 km. civarı yol yapacak. Belki daha az alsam daha da az yakacak. Sorun gerçekten şamandıradamıdır? Şamandırayı değiştirmeden ayarla olacak birşeymidir? ortalama ne kadar maliyet çıkar? Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. (Aracım karbüratörlü, Atiker Lpg sistemi mevcut. 2010 yılında takılmış. Aracı alır almaz buji,buji kabloları, yağ ve hava filtreleri, yağı, ön-arka fren balataları, rot kolları değişti. Egzos muayenesi, sızdırmazlık, Tüv muayenesi yapıldı.)
aynı olay benim diğer aracımdada oluyordu teknik olarak bişey diyemem ama hemen bujileri kabloları değiştirdim ve subap ayarı yaptırdım.Birde iyi bir ustaya elle ayar yaptırdım.55 kuruş yakan araba bir anda 30 kuruş yakmaya başladı. Not:daha önce bilgisayarla ayar yapıldı hiç bir işe yaramadı bu yüzden tavsiye etmiyorum
Üstad dediğiniz bakımların hepsi yapıldı zaten hemen hemen. Benim sorunun lpg sisteminden olduğu kesinleşti ama Teşhis ve tedavi yöntemi doğrumu ve maliyet ne civarda olur benim sıkıntım o :RpS_rolleyes:
arkadaşlar benımde 2005 fx coupem var ve şehirler arası benzınde 9 lt yaktı (90-130km arası hız) aynı kullanımla lpg de 11 lt yaktı şu ankı fıyatla 44 tl benzın 32 tl lpg yakıyor yanı lpg bana km de 12 tl kar saglıyor araba ılk aldıgımda lpg lı olmasa 12 tl ıcın hıc taktırmazdım sızın lpg tuketemınız ne kadar bırde lpg ye geçerken stop edıyor ve vıtesı bosa alınca stop edıyor neden olabılır
Merhaba litre olarak %10 İLA%15 fark normal sizin kalibrasyon sıkıntınız olabilir zenginkarışımı gibi görülüyor zira stop etme olmamalı ilerde ilk çalışmada problemle karşılaşa bilirsiniz çabık:RpS_rolleyes: ayar yaptırınız.
Merhaba şamandıra ve SERDAR beyin dediğigibi regülatör de çıkabilir ama usta görerek daha iyi karar verir ULUDAĞ OTOGAZA uğrayın arkadaşlar yardımcı olurlar saygılar.
arkadşlar bu bayramda samsuna gıttım aracımda voltran marka saçma sapan bı lpg sıstemı vardı sokturup atıker taktırdım ama arabayı 90-110 km arasında kullanmama rağmen 9.5 lt yaktım 100 km de aracımda 235/40R18 jant lastık var ve motorun eksoz çkısındakı suzgec kısmı beygır arttırmak ıcın sokulmus ondan dolayı mı çok yakıyorum acaba arastırmalarıma gore 1.6 fx coupe ıle uzun yolda 7-8 lt ye dusen arkdaşlar var ama her ne kadar da olsa benzınde 8.5 benzın yerıne 9.5 lt lpg yakmak guzel
1600cc araca o lastikleri takarsan çokta yakarsın, motoru ve aktarma parçalarınıda yorarsın. öncelikle 235x40x18 jant ve lastiklerini değiştir sarfiyatını düşürmek için. orjinal ebatları neyse onu tak veya bi üst ebadı tak. ikincisi sanırım aracına headers uygulanmış. katalizör sökülmüş ve beygir gücü bir nebze artırılmış. haliyle yakıtıda artacaktır.
Lastiklerin aşırı büyük, zaten 1.6 Coupe kasa ağır olduğu için kısa sürede Baskı balatayı bitiriyor. Kapı eşiğinde fabrikanın 215/45/17 ebatı taktırsaydın keşke şimdiki lastik ebatlarından çok daha iyi ourdu. Zaten Coupe Fx modelindeki motor Admire motoruyla aynı.
düşününce ben bu araca şeklı ıçın bınıyorum ve 18 jant şeklıne şekıl katıyor bence varsın yaksın varsın aktarma aksamları yorulsun
lpg firmasının verdiği 2 yıl 100bin km garantidenmi bahsediyorsun, yoksa hyundainin 5 yıl ultra garantisindenmi? lpg takılınca hyundainin 5 yıl motor garantisi bitiyor. lpg firmasının garantiside 2 yıl sonra bitiyor, ya sonrası. zaten 20-30bin km de montaj düzgün yapılmışsa motorda genelde lpg den kaynaklı bir sıkıntı çıkmıyor. ancak 50-60bin km den sonra sorunlar başlıyor. riski göze alıp almamak senin elinde. yılda 10bin km üzeri biniyorsan taktırmak mantıklı. 10bin km altı için gereksiz bence, garantinin bozulmasına ve alacağın risklere değmez. aşağıdaki linkten hesabını yap. kaç yılda amorti edeceğine göre kararını ver. http://www.arabatercih.com/benzin-lpg-karsilastirma-3/
Yeni euro 5 motorlarda sübaplarda erime oluyor o kmlerde. Ama Lovato yağlama sistemiyle takıldığında sorun olmayacağını söylüyor.
iyide bütün taksiciler taktırıyo burak abinin dediği gibi yağlama sistemiyle sorun olmuyormuş..arkadaşlar taktırmak zorundayım 100/13.5 lt yakıyo kafayı yiyicem