aracım 1998 model accent 1.5 gls (otomatik vites) Arkadaşlar ben bu aracı 4 senedir kullanıyorum. Aracı aldığımdan bu yana şehir içi 1 litre lpg ile 10 km gidiyordum. Yani depoyu fulladığım zaman (27-28 litre lpg alıyor)260-275 km yol yapıyordu. Ama yaklaşık 2 aydır bu miktar lpg 200 km gidiyor. Atiker servisine baktırdım herhangi bir kaçak ve herhangi bir olumsuzluk tespit edemediler. Yani anlayacağınız lpg de kaçak sorunu yok ( benzini de çok yakıyor). Bundan 3 ay önce bobin arızalandığı için yetkili serviste bobini, bujuları ve kabloları yetkili serviste orjinal taktırdım. bana sanki bu işlemden sonra çok yakmaya başladı gibi geliyor. bu arada şunuda belirteyim. araç otomatik ve şanzuman yağıda eskidi biraz. bu da neden olabilir mi?
LPG ayarlarını, O2 sensörünü, hava filtresini buji filtresini kontrol edin, ayrıca garantili işlem yaptırmışsınız. 3 ay olmuş Yetkili servise gidin. Yağ ile alakası yok. Eski hesaba göre 1 litre ile 9.8 km şimdi ise 1 lt ile litre ile 7 km falan yapıyorsunuz. yakıt artışının birden fazla sebebi vardır. Buna havaların soğuması ve kısa mesafe hareket te vardır. " Bundan 3 ay önce bobin arızalandığı için yetkili serviste bobini, bujuları ve kabloları yetkili serviste orjinal taktırdım. bana sanki bu işlemden sonra çok yakmaya başladı gibi geliyor."
evet sıralı sistem (atiker). yetkili atiker bayisine kontrol ettirdim. herhangi bir kaçak ve anormallik göremedi. Benzinde ve gazda egsoz dan CO (carbon monoksit ) ölçümünü yaptı. bu ölçümlerde normal çıktı.
Arkadaslarında dediği gibi birden fazla sebebi olabilir.Ama otomatik sanzumanla alakası olduğunu hiç sanmıyorum.Gaz sisteminde herhangi bir sıkıntı yoksa diğerlerinde sıkıntı olabilir.Buji,hava filitresi gibi.Birde otomatik vites arabaları fazla agresif kullanmayacaksınız.Bazen gaza geliyorum gazı körüklediğim zaman benzin göstergesi resmen dibe çakılıyor. Benim aracım 1.6 16v otomatik benzinli sanırım senin kadar yakmıyorumdur.:RpS_sad:
Aracım 1998 Accent 1.3 LS. Ben de 24-25 litre LPG ile, 190 km'si uzun yol olmak üzere, toplamda 220-230 km arası yol yapabiliyorum. Benim aracım da fazla yakıyor.
otomatik aracın tüketim açısından can düşmanıdır fazla yokuşlu memleketler. Otomatik şanzımanda güç kaybı çok olduğu için yokuşlarda tüketim çok artıyor.
254 kilometreye 22,5 litre yakıt ile gittim. gaz 2,61 toplam 58,75 liraya doldu. antalya dayım ve sehir içi kullandım. bu Hesapla 1 litre gaz ile 11.28 km yapmışım ve km de 23 Kuruş yaktı. bu arada sıralı sistem var, benzin hesap dışı
aynı sorun bendede var, tüm bakımlarını yeni yaptırdım, birtek lpg filtrelerini değiştirmedim. 2-3 ay öncesine kadar full depo ile 270 kmyi görürken şimdi 220yi zor görüyorum. Shell gaz, litresi 2.42 tl 27.690 litre × 2.42 tl = 67.01 tl 215 km yaptim 67 tl / 215 km = 31 kurus kmde Aracim 96 model 1.5 gls otomatik
40lt tanka 33 lt gazla fullüyorum yeri geliyor 230 km şehiriçi yeri geliyor 190 km bitiyor lpg de çok yakıyor bu ara bir randuman alamadım.ankarada iyi bir usta varmı tanıdğınız.