arkadaşlar yedek anahtarım yoktu yaptırdım kumandasız şöyle bi sorun var şimdi ben normal kumandalı anahtarla aracı kilitlesem yedek anahtarla açmaya çalışınca eranın alarmı çalıyo bu alarm nasıl susuyo aracı çalıştırınca susar mı bilgisi olan var mı
yedek anahtarla açık kapamak için alarmı iptal ettirmen lazım tabi bu iyi değil aracınızda immobilizer varsa motoruda çalıştıramazsın
immobilizer bi alakası yok zaten yedek anahtarın içine çip takıyorlar arabayı çalıştırmada sorun yok sorun alarmı iptal etmeden kapıyı aça bilmek
Orijinal anahtardan uzaktan kumandayla aracınızı kilitleyip, yedek anahtarla kapıdan açarsanız alarm çalar. Ya yedek anahtar kullanma ihtimaliniz olduğunda orijinal anahtarıyla kapıdan kilitleyin aracınızı, ya da alarm taktırın. İki anahtarla da alarmdan kilitleyip açtığınızda sorun olmaz. Üçüncü ihtimal yaptırdığınız yedek anahtar için orijinal anahtarınızın uzaktan kumandasının frekanslarını kopyalatın başka bir kumandaya
ancak kumanda ile açınca susuyor meret bende birkaç kez dalgınlıkla bu hatayı yaptım..bak ben yedek anahtar çıkartmıştım o zaman yedek kumandada yaptırdım.çok basit 2-3 dakikada kumandayı kopyalıyor..şaka yapmadım yani..