Merhaba araç 97 HB 1.5 MPI GlS Otomatik. Tek marşta çalışıyor ve benzinde hemen hızlanıyor şıkır şıkır. amaaa 600mtre sonra ışıklarda rolantide durdunuz tekrar kalkarken gaz yemiyor kasıyor, çok yavaş hızlanıyor. devir saati yeni çalıştığı için yüksek 1100rpm cıvarı. ısındıkça 800lere indiğinde busefer araba 10-15 saniyede bir rolantide beklerken devir kaybediyor stop edecek gibi olup hemen toparlıyor 800 devire çıkıyor, motor birazdaha ısınırken busefer devir 600lere iniyor orda kalıyor araba çeyran gibi titretiyor. bazen stop ediyor. bunların hepsi duraklarken oluyor giderkenhiç sıkıntı yok, yeni aldım havalar soğuk havalar ısındıkça biraz düzeliyor . yaza doğru belli olur. motor iyice esınınca hızlanma normale dönüyor ama dalgalanma yine var lpg de ise hızlanma sorunu hiç yok. ama devir dalgalanması var. ve o anda lpg motor içinden valfi tık tık diye açık kapıyor .
Ben çok anlamam ama LPG de hava filtresini değiştirdikten sonra gaz ayarı bozuluyor, gaz ayarı yapıldı mı? LPG li araç kullandım hala da kullanıyorum, motordaki lastik parçalar çabuk yıprandığından sıkıntı çıkartıyorlar. Gaz ayarına baktırın iyi bi yerde, çözülmezse bi karbüratörcüye götürün halletmesi lazım çok büyük bi sorun değil gibi geldi bana.
Düzgün bir lgp ciyr giidn filtre bakimi ve ayar yaptırın. Birde gaz kelebeği kirlenmiş olabilir rölanti dalgalanasinin sebeplerindendir.hava filtresi borusunu şokun plastik olan boğazın içine bakin kirlenip kirlenmedigini rahat görürsünüz
gaz kelebeği temizliği,rölanti motoru temizliği yaptır,manifold contası yıpranmış oradan hava alıyor olabilir bir ihtimalde gaz kelebeği sensörünü kontrol ettir aklıma gelenler bunlar...
akşam far açıkken veya tavan lambası açıken ışıklar kısılıp kısılıp artıyorsa şarj dinamosundan da olabilir
buji, ve kablosu orjinal değişti, hava filtresi değişti, rolanti ayar valfi değişti, hortumlarda yırtık yok, şarj dinamosu yeni, lpg beynide değişti, lpg ayarına bakıldı sorun görülmedi ama . aracın hava alıyor biyerden ondan dalgalanıyor dendi. manifolt contasına bakarım yada gaz kelebeği bakılacak. hava akış metreside yeni sipariş verdim onda da sorun var dendi.
Benzin deposu geri beslene valfine ve kanistere bakildi mi? LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence aracın hava akışmetresinde sorun var daha önce benim başımada gelmişti istersen bide ona baktır
bendede aynı sorun var gibi sanki.bende rampada kalkarken sıkıntı yapıyor. gaz yemiyor kağnı gibi.kalksammı kalkmasammı diye düşünüyor.sorun ne olabilir.
yenilediğin rölanti ayar valfi orjinal değilse büyük ihtimal sıkıntının devam etmesi bundan..bir ihtimalde lpg enjektörlerinin bir tanesi ara ara çalışmıyor o zaman aracın 3 silindir çalıştığı için devir dalgalanması stop etme gaz yememe olayları yapıyor olabilir...
kardeş oncelıkle geçmiş olsun benım oncekı milenyum kasada bu dedıklerın hepsı olmuştu ve benı 400 tl tokatladılar yok bogaz kelebegı yok bujı yok bujı kablosu yok rolantı motoru yok şu yok bu iyi bır usta bulamassan aynısı sada olur benım sorun vap senseru çıkmıştı kuçuk bıu pilastık parça 90 tl ondan sonrA CANAVAR GIBI IYI BIR USTAYA GOTUR ARABANI
merhaba aranızda yeni milenyum kasa hyundai aracım aynı anlatıldığı gibi stop eder gibi rölanti düşüyor 5 le 8 saniye arasında kendini toparlıyo. bazen tam kalkış yapçağım sırada gaza basıyorum gaz devri yerinden oynamıyo basılı tuttuğumda 5 10 saniye içinde geri geliyo. normal seyir halinde giderkende bazen kontak ışıkları kısık şekilde yanıyo. sanayiye gittiğimde bu sorunu iyice arttırması lazım böyle anlayamayız dediler. benzin filtresinin soketindeki kablolar kesilmiş sanırım onları bağladım ama kontak ışıkları yolda giderken kısık kısık yine yandı bi süre sonra sönüyo ne olduğunu anlayamadım. bi yardımcı olun