Coilover ın konfora yada başka herhangi bir şeye zararı olurmu? Aracımdan Şöyle bir görüntü almayı planlıyorum..
Konforu bilmiyorum da çok güzel bi görüntüsü var bide bu jantlarla cok iyi LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Coilover yüksekliği ayarlanabilir bir sistem. Ne kadar bastığınıza bağlı olarak amortisörler ne kadar kısa bir yerde çalışmaya başlar ise konfor o kadar düşecektir, ayrıca kısa çalışma prensibine bağlı olarak amortisörlerin zarar görme ihtimali bir o kadar artar.
Aslında bu dediğiniz sadece spor yayda olsaydı doğru olurdu ama coilover da kendi amortisörü ve ona göre ayarlanmış bir hali var yani stock harici coiloveri kullanırsanız amortisörler zarar görmez ama tabi belli bir süreden sonra tabikide stocklar gibi ömrünü doldurur.
Coilover'ın air süspansiyondan bir farkı yok aslında görev olarak ikiside aynı görevi üstleniyor birisinin ayarları kriko ve ay anahtarıyla yapılıyorken air ise pnomatik devre sistemleri ve elektrikle birlikte çalışıyor ama sağlamlık olarak tabikide coilover hem şöyle düşündüğümüz zaman mekanik çok pratik olmasada her zaman için teknolojinin önündedir sadece görüntü istiyorsanız spor yay kuşşanarak daha az maliyetli görüntü elde edebilirsiniz ama coilover hem yol tutuş için hem sağlamlık için birebir tavsiyedir
Alıntıdır... oiloverı alıp, takıp sadece yükseklik ayarlamak yanlıştır. Aynı zamanda açı ayarları yapılmalıdır. Bu ayarlar yapılmadığı zaman coiloverın, basit amortisörlerden herhangi bir farkı kalmaz ve verilen para sadece aracın alçalmasına yarar. Türkiye'de yaygın olmadığı için ayarlarından da herkes anlamaz. Ayarların tamamen sağlıklı olması için araç kantara çıkarılması her tekerlek için ayrı ayrı ağırlık ayarı yapılması gerekmektedir. Kaynak: http://coilover.nedir.com/#ixzz48Vv61a6w
önlerde custom coil var arkalarda soğuk press.şöle sölim en kaliteli spor yayı kullandım rezaletti ama coile geçtim çok rahat.sekme sıfır.sadece biraz bozuk yolda sertlik var oda en dipteyken.aracı normal yüksekliğe kaldırırsan orjinalden hiç farkı yok sonuç olarak ben çok memnunum.birde yaptırdın yere bağlı kalitesi.
önler elle ayarlanıyo arabanın orjinal yüksekliğinden daha fazla yükseltip resimdeki gibi en dibe indirirebiliyorum.başaran amortisörde yaptırdım.
Başaran Amortisör den Kadir bey ile görüştüm, Hyundai Accent Blue nun önlerine kendi imalatları olan custom coil i uygulayabileceğini, arka yayları da kesmeden, ısıtmadan soğuk presle düşürme işleminin çok yararlı olacağını söyledi.