merhaba arkadaşlar; pazartesi günü i30 elite benzinli otomatik arabamı teslim aldım. Araba hareket etikten sonra çoçuk kiliti devreye giriyor arka kapıları kapatıyor ön kapılar açık kalıyor bu normal bişey mi ? yoksa benim araçta bir problem mi var ? dört kapıyı birden kapatması gerekmiyormu ?
Çoçuk kilidi anahtar ile kapı üzerinde kapidaki kilit yuvasının hemen altından ayarlanıyor. Kilit yönünde anahtarı çevirirseniz aktif olur. Onun haricinde içeriden bir ayar yapılmıyor. Kumanda panelinden sadece camlar kilitleniyor.
Arka kapinin ic kisminda, kiliti mekanizmasinin oralarda bir dil gibi bisey var mi, kontrol edin. Eski aracim megane2 de kartli sistem oldugundan tarif ettigim yerde bulunan dil marifeti ile cocuk kilidi aktiflesiyordu. İkinci ihtimal ise, yukarda anlatmaya calistigim mekanik yerone, surucu tarafindan elektronik olarak cocuk kilidinin aktifligi.
Kilidi tornavida ile kolayca cevirip aktif hale getirebilirsiniz. Birde anahtarlığınıza iyi bakın anahtarsız sistemde bile kumanda da gizli anahtar var. Onunlada yapabilirsiniz
kumanda ile kitleliyor araç hareket halindeyken kitmenliyor bende hareket halinde ikin sadece arkakapılar kitleniyor.
kapı üzerinden Çocuk kilidini aktif yaptığınızda kapı içeriden açılmaz sadece dışarıdan açılır. Aracın otomatik kilitleme sistemi devreye girmese bile kapı içeriden açılmaz.
kapının üzerinde çoçuk kilidi yok orta konsolda var ordanda denedim olmadı arka kapılar kapanıyor önkapı kapanmıyor
dün servise götürdüm araçı herhangi bir sorun yokmuş kapıları dışardan açılmıyormuş içerden açılabiliyormuş.
Tabi çocuk kilidinin özelliği o'dur. Ben içerden de denediniz sanıp belirtmemiştim. Neyse kilitle ilgili bir sorun olmamasına sevindim, önemli bir konu çünkü.