Merhaba Cng dönüşüm sistemi taktıran varmı? Ankara da bunu takan yer var mı? Bu konuda bilgisi olanlar yardım etsin litfen
CNG dönüşüm yapan yerler var elbette ama doğalgaz dolum istasyonu var mı Ankara'da? Taktırmak mesele değil. Gazı nereden bulacağız?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifİstasyon varsa bile yaygın olmadığı için baştan sona sıkıntılı olur... Düzenleyen : vedatkanka
Cng ye izin veren devlet herhalde dolum yerinide düşünür. İnternette biraz bakındım ankarada 1 yer dolum yapıyormuş ama yazılar bayağı eski tarihli geçen zamanda belki dolum yerleri artmıştır.
Benim bildiğim kadarıyla CNG istasyonu EGO'ya ait Belediye otobüsleri için EGO işletmesinin içinde, birde Askeriyenin Yeşil Motorlu CNG'li otobüsleri için kendi kışlalarında var. Bunun dışında birde Aktaş'ta Petrol Ofisi var. Gelelim devlet meselesine, düz mantık bakarsak haklısın. CNG varsa istasyonuda olmalı. Ama gerçek şu ki yaygın değil. Örneğin; Çankaya'da oturuyorsun diyelim, CNG bitti, ve istasyon taaa Temelli'de var... Böyle bir durumda CNG dönüşümü yaptırmanın bir mantığı olmaz diye düşünüyorum. Ama yaygın olsa hiçte fena olmaz. Temiz ve ekonomik enerjiyi kullanmayı kim istemez?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Haklısınız elbette yaygın olması durumunda ancak iş görür. Ben konu hakkında pek bilgili olmadığımdan. Belki geçen zaman içinde yaygınlaşmıştır benim haberim yoktur diye düşündüm. Bugün kayınpeder arabasına sıralı lpg taktırcakta, belki faydası olur diye konuyu araştırıyorum.
Şimdilik LPG'ye devam. Yakıt ekonomisi konusunda yapılabilecek en mantıklı 2 şeyden biri LPG, ikincisi ise Dizel motorlu araç tercih etmek. Tabiki CNG ve Elektrikli motor kullanan araçlar daha ekonomik. Ama şu anda malesef hem yaygın değil... Hemde yaygın olmaması ile beraber insanları bunlara teşvik edecek bir uygulamada yok. Hayırlısı olsun
cng binek araçlara pek önerilmiyor çünkü lpg gibi hafif ibr gaz değil ağır bir gaz tankıda çok ağır ve büyük o yüzden binek araçlara pek önerilmiyor pick up kamyonet tarzı aracınız varsa olabilir ama öyle araçlarda zaten benzinli alınmaz.
İnternette Fiat DOBLO ve Honda CİVİC in doğalgazlı modellerini gördüm demekki binek arabalarada olabiliyor.
Bilemem ama ben çok araçtırdım.Lpg sistemine göre daha yüksek basınçlarda çalışıyolarlar.Lpg sisteminin basıncı 30 cng 200 civarı bişeydi.1 mt küp gaz la 20 km yol yapabiliyor.Test aracı içnn söylenen buydu. kullanılan araç 2.0 turbo s80 di galiba ama bi volvo modeliydi eminim.Bizim ufak cc li atmosferik motorlarda ne olur siz düşünün.Motor ömrünü de kısaltmıyor. Düzenleyen : Umr
Bende olmaz dediler aha bak oluyormuş demedim zaten. Önermiyolar yazmıştı arkadaş bende bilgi amaçlı olabiliyormuş dedim
Uygulanabiliyor.Vedat abimin dedigi gibi aktaşta 1 adet istasyon mevcut.O civarda 2 3 takside gördüm bu sistemi adamlar baya memnundu.Lpg gibi performans kaybı yok aksine artma var yanma degerleri benzine yakın degerler.Kışın çalışmama gibi sorunları olmuyormuş.
Arkadaş, argoya girmeyelim lütfen. aha bak aha bakma falan... CNG mi taktıracaksınız LPG mi taktıracaksınız, gidin ne taktıracaksanız taktırın.