arkadaşlar 2005 admirem var 1.3 lpgli..... motordan zırrrrrrr zırrrrr diye bir ses geliyor ! Motor ısındıkdan sonra ! ustalardan biri direksiyon pompası dedi ! DEĞİL !!! biri şarj dinamosu bilyası dedi DEĞİL!!!!!! en son biride sübap sesi dedi!!!!! Benim bildiğim sübap sesi şık şık şık şık diye vurur ! yanlışmıyım?! triger setindeki bilyeden şüpheleniyorum oda 8000 km önce değişti !!!!! çıldıracam aklıma takıldı ! tecrübe eden oldumu acaba?
Yağ doldurma kapağının altında bir metal parça var, o sürtüyor olmasın? Huni koyup abanınca eğiliyor o parça mile sürtüyor.
Egzantirik zinciri olma ihtimali varmı ? benim milenyum kasada Erk Plaza aynı sesi duymuştu ve bunu söylemişti bende değiştirmiştim ???
merhabalar.seninkine benzer bir durumda bende vardı.motor ısındıktan sonra 2000 deviri geçince vınnnnn diye bir ses çıkıyordu motor sesiyle birlikte.hidrolik pompa değişti ses kesilmedi.gergi bilyaları değişti ses kesilmedi.triger değişti ses kesilmedi yağ filtreleri değişti kasnaklar falan filan ses kesilmedi en son yağ pompasına sıra geldi bende para bitti öylece kaldı anlayacağın.ben bor atırmıştım motora motor temizlesin diye sanırım kurumlar yağ pompasına kaçtı ve pompada ses yapıyor sanki.bu iş senin hem kafanı ağrıtır hemde cebine ateş düşürür iyi bir usta inşallah bulur ve sorununu çözersin.ha birisi de şöyle demişti.hidrolik borularının bağlantı yerlerine bak aşınmadan dolayı zırlama yapabilir diye.aklında bulunsun.iyi günler
arkadaşlar yorumlarınız için teş. ederim........bu ses aracın içine gelmiyor , ben bunu duyalı işin aslı bende duymadım komşu dedi gecenin sessizliğinde zırıltıyı duymuş....bu sesi duyalı 1000 km oldu..bide 1000 kmde duymadan bindiysek en az 2000 km olmuştur....birşey olsa şimdiden çoktan olurdu diye düşünüyorum....yılbaşına doğru satmayı düşünüyorum....
Tabiri caizse böyle gıcık arızalar insanı arabadan çok soğutuyor. Kışa doğru satacam demenizi anlayabiliyorum çünkü insan arabasından bir sefer soğudumu bir daha ne yaparsa yapsın eskisi gibi olmuyor. Ama yinede benden küçük bir tavsiye olsun satmaya kararlıysanız kışa doğru değilde şimdi satın. Yaz sezonu fiyatlar ikinci elde satacak olan kişiler için gerçekten çok güzel. Örneğin hyundailerde bile 1500-2000 fark var kış fiyatlarına göre. Antalyada olan arkadaşlar bu dediğimi daha iyi bilir. Çünkü en azından antalya için fiyatlar böyle. Arabadaki sesi boşverin siz satıncaya kadar Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
Ekzos manifoldu, LPG li araçlarda biraz fazlaca ısınır. Soğuk yerde de oturuyorsan, sıcak-soğuk derken çatlama yapabilir ve belli ısıda genleşince zırıltı yapabilir. Eğer böyle ise nispeten kolay bir parça değişimi ile giderilerbilir. Bir ustay dinletmen lazım.