Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çıkma Şanzuman Almam Gerek :S

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kkeemmee tarafından 25 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün 99 yumurta kasa 1,5 gls aracımı bakıma götürdüm buji,buji kabloları,filtreler,yağ değişimi/eklenmesi (motor ve şanzuman) yapıldı ve antifiriz koyuldu 150 TL gibi bir rakam ödedim.Ustam aracın şanzumanının kötü durumda olduğunu söyledi (yağ kaçırmış zaten hiç yağ kalmamış 2 lt yağ eklemişler).Bayram sonrası bi indirip bakalım şanzumanı yapılabilirse yapalım eğer yapılamazsa çıkma şanzuman alalım dedi.Tahmini 500 TL tutabilir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifbi fiyat araştırması yaparız ona göre hareket ederiz dedi.
    Benim sorum sadece yağ kaçağına bakarak şanzumanın kötü olduğunu söyleyebilirmiyiz ya da başka hangi sebeplerden dolayı bu kanıya varabiliriz.Sizce nasıl hareket etmem gerekir.Bu araba konusunda şansım gülmedi gülmeyecek gibi de https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

NOT:Vites geçişleri çok kötü olmamakla beraber çok mükemmel de değil rahatsızlık vermiyor şu an için(alakası varmı bilmiyorum).

2. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Beyler yardımlarınızı esirgemeyin benden lütfen.Hikayemi ayrıntılı olarak anlatayım değerli yorumlarınızla beni yönlendirin lütfen.

Yukarda da belirttiğim gibi aracımı bakım için bi arkadaşımın ustasına götürdüm.Ustaya bakım yaptıracağımı söyledim ve vites değiştirdikten sonra ayağımı debriyajdan çekerken gelen tak sesine bakmasını ve sorunun ne olduğunu bana söylemesini istedim.Usta aracı tecrübe etmek için direksiyona oturdu ve yaklaşık 1-2 dk tur attı (bu sırada ben dükkandaydım araçta değil,yani araç görüş menzilimde değildi).Usta geldiğinde sesi duyduğunu söyledi sol ön tekeri sökerek oralara baktı.Bende eğildim bakarken alt tarafltan şanzuman taraflarından yağ damladığını gördüm(Aracı alalı 1 ayı geçti herhangi bir yağ damlama sorunu görmemiştim).Yanında çalışan arkadaşına eğilip akis kafasına(?) vurmasını istedi sonra evet şanzumandan yağ kaçırıyor dedi (bayram sonrası şanzumana bakarız dedi).Ben aracın buji,buji kabloları,filtreler ve yağ değişimi için bıraktım ve 2 saat sonra aracı almaya geldim.Usta aracın şanzumanının kötü olduğunu, hiç yağ kalmadığını ve 2 lt yağ eklediğini söyledi.Bayramdan sonra getir içini açıp bakarız yapabilirsek yaparız eğer ki yapamassak hurdacılardan çıkma şanzuman alır takarız 300-500 TL gibi bi masraf belki çıkabileceğini söyledi.Aracımı 1 gün garajta beklettim ertesi gün şanzumandan epey bi yağ kaçırdığını gördüm ve arabayı kullandığım zaman hakikaten 2 gün önceki gibi olmadığını alt taraflardan seslerin geldiğini,çekişinin düştüğünü gördüm.

-Ben pek ihtimal vermiyorum ama çevremdekiler ustanın birşey yapmış olabiliceğini başka bir ustaya götürmem gerektiğini söylüyorlar sizce ne yapmalıyım (kimsenin günahını almak istemem :S)?
    -Daha önce yağ kaçırmamış olması ustanında dediği gibi hiç yağ kalmamış olmasından olabilir mi?

Not:Oldukça uzun bir yazı oldu lütfen beni mazur görün.Bu arada araç 99 1,5 GLS 125,000 km de.Şimdiden çok teşekkür ederim.

3. Misafir

Misafir Guest

Emin olduğunuz başka birine göstermekte fayda var derim...

4. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkür ederim Çoşkun Abi.Müsadenizle birşey daha sormak istiyorum size.Eğerki usta beni kandırmak istese bu kadar kısa sürede herhangi bir parça çıkarma ya da vida gevşetme işlemi ile şanzumanı böyle sorunlu hale getirebilir mi?
    Yukarda da belirttiğim gibi kimsenin günahını almak istemem en çok korktuğum şeylerden biridir.Ancak bu işlerin içinde olan tanıdıklarım öyle şeyler anlattılar ki tabiri caizse ağzım açık dinledim.
    Bu araba konusunda şansım gülmedi.İlk arabamda çok kazık yedim inşallah bunda böyle olmaz :S

5. efe1988

efe1988 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yinede umarım usta birşey yapmamıştır... ama bi ustaya baktırın derim ben.. ve aracın altında darbe olup olmadığına bi baktırın

6. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İnşallah birşey yapmamıştır Efe Hocam.O karakterde bir insan gibi görünmüyordu zaten ama genede ben eşşeğimi sağlam kazığa bağlayım başka birine daha göstereyim.Teşekkür ederim.

7. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    eğr şanzıman yağsız kalsaydı parçalar yanardı ve vitesler geçmez kastırırdı.. şanzımanı açmadan içi hakkında bilgi veremezler.. benim önceki araçta polo yağsız kalmıştı ve şanzımanı değiştirmiştim.. 500 ise dua et, bana 1500 tlye malolmuştu.. ostimde ucuz şanzıman bulunuyormuş..
    Düzenleyen : evrimbayhan

8. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yağ kaçırma sorunu yeni başladı Evrim Bey.Dediğiniz gibi yağsız kalsa vitesler hiç geçmez diye düşünüyorum ben çok şükür öyle bi sorun yok şu an için.Yarın başka bir ustaya göstericem neticeyi buraya yazarım.1500 TL oldukça yüksek bir rakam umarım o kadar masraf açmazhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifİlginiz için çok teşekkür ederim.

9. evrimbayhan

evrimbayhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    inşallah en az zararla kurtarırsın.. sonuçta bir parça ne kadar kolay bulunuyorsa o kadar ucuz olur.. o zaman korkmanıza gerek yok. şanzıman katkısıda kodurun 10-15 tl. bşişey olması lazım.. estağfurullah bu arada tecrubelerimizi tabii ki paylaşacağız..

10. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim Evrim Bey.Hele bir eski sağlığına kavuşsun yumurtam herşey feda olsun katkı da koydururumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
  12. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vosvoscuk Bey.İlginiz için teşekkür ederim.İki ayrı ustaya gösterdim sorunum devam ediyor.Keçeden yağ kaçırma sorunu var ve şanzumandan uğultular gelmeye başladı.Sonuç olarak inşallah bir aksilik çıkmaz ise yarın ustamla birlikte hurdacılardan(Yıldız sitesinden) çıkma şanzuman alacağız.Sizin linkini vermiş olduğunuz Lider Oto ile herhangi bir bağlantınız varmı ?

13. sorması ayıp 0 şanzumanın fiyatı neymiş?? serviste yada orj parcacılarda vardır bence bunada bakmalısınız çıkma parca iyi ise işinizi görür ama 0 rı daha iyi.....

14. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Doğan kardeşim sıfır şanzumana gücüm yetmeyeceği için hiç sorma gereği duymadım açıkçası.Tahmini olarak 1,500 TL civarı olabilir.Çıkma şanzumanada araçtan çıkan eski şanzuman + 650 TL fiyat istediler.

15. tabikide 0 parcalar herzaman pahalı oluyor.cıkma parca bulabilirsiniz temizde kullanılmışşa zaten basınızı hiç ağırtmaz arastırmak lazım..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

16. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynen öyle gönül isterki sıfır alalım ama maalesef bütçem elvermiyor.Hayırlısı olsun diyelim araç daha 2 ayını doldurmadan ciddi anlamda masraf açtı umarım arkası gelmez.Yarın umarm temiz birşeyler bulabiliriz.

17. inş.bulursunuz iyice cevreyi arastırmanzı lazım ama elbette bir sonuc cıkacaktır sonra onuda güzelce yaptırırsınız aracınızda sonra güle güle kullanırsınız..

18. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler Doğan kardeşim.İnşallah hepimiz kazasız belasız kullanırız.

19. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu firmayla hiçbir bağlantım yok sadece görmüşlüğüm var gidipte parça almadım ama sizin probleminizi okuyunca belki işinize yarar diye düşünmüştüm. Bağlantım olsa size seve seve yardım ederim. Umarım az bir masrafla sorununuzu halledersiniz.

20. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar şanzumanı değiştirdik.Hurdacıdan tanıdık vasıtasıyla 500 tl ye şanzuman aldım.Hazır şanzuman inmişken baskı balatayıda değiştirsinler dedim servisten baskı balata 120 tl ye alındı bilyayıda valeo marka yan sanayi ürünüyle değiştirdik 20 tl ye.20 tl şanzuman yağı 100 tl de işçilik verdim yani toplam 760 tl ye çıktık.Bi kaç gün sonra kontrole götürcem bakalım inşallah bir sorun çıkarmaz şanzuman.

Bu Sayfayı Paylaş