Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

çıkma klima

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda xeon_tr tarafından 28 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba benim hyundai accent 1.5 millenium kasa dohc motor bir aracım var aracı alalı 2 ay oldu sıfır lpg taktırdım butun bakımlarını a'dan z' ye yaptırdım muayene falanda yeni yapıldımalum sıcaklar basladı aracta klima yok satıp klimalısını alsam harcadıgım paraya emege zamana yazık sıfır klimayı sordum 1400 tl 2 yıl garantili diyorlar servis ise 3500 tl diyor kazalı araclardan cıkma klima alırsamda bir yerde 700 tl'ye buldum arabanı getir ne gerekiyorsa al kullan 700 tl ver git diyor sizce ne yapmalıyım benim aracımda acaba klima yerleri falan hazırmıdır klima montajı icin onerisi veye bilmem gereken bir sey soyleyecek olan varmı neye dikkat etmeliyim elinde montaj seması falan olan varmı bu konuda acil yardım bekliyorum torpidoyu sokmeye gerek oluyormu ilgilenen arkadaslara cok tesekkurler

2. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Benzer konu vardı. Arama bölümünden bulabilirsiniz. Ancak kısaca tavsiye etmem.

3. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
  4. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yardımcı olabilecek arkadaslar var ise 05553200579 telim lutfen anlayan arkadaslardan biri arasın yardımcı olsun cok rica ediyorum arabayı degistiremem mecbur taktırmam lazım lutfen

5. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    96 model accent imin 2 yıl önce kompresörünü yakmıştım. Antalya da bir klimacıya kendisinin İstanbul dan getirtmiş olduğuçıkma klima taktırdım. Klimayı 350 ye saydı. 150 de işçilik. Ama tam düzen almadı. Sizin araçta hiç klima yokmuş ve çıkma taktıracaksınız. İstanbul ve ya Ankaradaysanız çıkma klimayı 150-250 arası bulma şansınız var. Ancak tavsiye etmem. Başınız çok ağrır ve maddi zarara da uğrarsınız.
    Sebepleri;
    1-Kimse çıkma klimaya garanti vermez. Verse de ilk çalıştırma için verir. 1 ay sonra bişey olursa değiştirmezler. Suçu sana yıkarlar. Genelde çıkma klimalar 1 yaz gider diye bir kanı var sanayi dünyasında:)
    2-Bulduğunuz klima eski bir klima ise içerisine basılacak gaz r12 olması gerekir. Ama bu gaz yasaktır ozon tabakasına zarar verdiği için. Dolayisiyle r12 den sonra çıkan yasal olan gaz(ismini hatırlayamadım) basılacaktır. Bu da basınç uyumsuzluğu oluşturacak ve klimanın randımanına olumsuz etki edecektir.
    3- Klimanın size maliyeti ortalama 600 Tl olabilir. ama aracınızda hazır klima sistemi yok bildiğim kadarıyla. Klima sensörü ve benzeriekipmanlar, borular felan takılması gerekebilir ve bu da maliyeti 1200 Tl ye kadar artırabilir. Bu kadar paradan sonra randıman alma garatisi olsa takdır derim ama malesef sıkıntı yaşaman yüksek bir ihtimal.
    4-Klima zaten yakıtı %20 arttırır. Performansı düşürür. Klimasız şimdiye kadar binmişsiniz nasıl olsa. İnsan neye alışırsa öyle devam ediyor. Örnek verecek olursak, mayıs ayında klima açmaya gerek yoktur. Ama siz açıp kendinizi alıştırırsanız nisan havasında bile klimayı açma gereksinimi duyarsınız. Bence taktırmayın.

6. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    alp kardesim cok tesekkur ederim ilgin ve yardimlarin icin cok sagol soylediklerini cok iyi anladım yanlıs anlama lutfen ama sansımı denemek istiyorum aracı degistirmeme imkan yok ben bilgisayar teknisyeniyim butun gun yollarda oraya buraya kos servis veriyorum inan klima benim icin o kadar cok gerekliki ve inanırmısın klimayı 700 tl ye buldum ama ne ben nede takacak arkadaslar isten anlıyorlar cok sacma bir ise girisiyorum allah yardımcımız olsun insallah cok pisman olmam

7. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    merhaba kardeşim benimimde düşündüğüm bşr proje klima onun iiçin sürekli araştırıyorum bana söylenen kesinlikle orjinal klima takın..glslerden falan cıkmaları kullanın diyorlar..yoksa randıman alamıyoruz diyorlar...yetkili servis klima yedek parça olarak gelmiyor diyor size nasıl 3500ytl fiyat verdiler anlamadım...

8. xeon_tr

xeon_tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vallahi sordum oyle dediler pekisen ne aşamadasın ben bir kac set buldum carsamba yada persembe gidip çıkmacının önünde montajı yapıcam

9. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ben bir kaç sene sonra yaptıracam sen görüşlerini paylaşırsan sevinirim..

10. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben ilk aldığımda araçtaki klimanın bazı parçaları eksikti. Neden bilemiyorum. Açık arttırmadan aldığım için sorgulayamadım. Serviste kayış kasnak rondela vb. takıldı. Gaz basıldı. LPG li. Son derece güzel randıman ile çalışıyor. Hatta 1. fan ayarında bile rahatsız olup aşağı yukarı çeviriyorum çıkışları, soğuk havanın üzerime gelmesinden rahatsız oluyorum.

Bence sen 600 TL için bu maceraya girmelisin. baktın randıman alamadın olduğu kadarı ile idare et. Veya geri vermeyi dene. O da olmadı boşver gitsin deneyip de başaramamış olursun.
    Düzenleyen : ibrahimulgur

11. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    700 liraya tüm parçalar oldukça güzel fiyat tüm ekipmanı al kendi aracındaki borlular flean komple değiştir. baktın pek tat vermedi yaptığın para boşa gitmez satarken klimalı diye satarsın..

Bu Sayfayı Paylaş