Merhaba Arkadaşlar, benim i20 nin jantlarını değiştireceğim ama öğrenmek istediğim bişey var, Bostancı Sanayi de çıkma sac jant veya çıkma çelik jant satılan bir kaç yer buldum internetten. Fiyatları da orjinale göre daha uygun olacaktır. Sizce çıkma sac veya çelik jant alınır mı? Jantları da aldık diyelim, kontrol ettirmek gerekir mi..
Eğer ben ailemle o arabaya biniceksem asla çıkma jant gidip almam şahsen şu devirde kimseye güven kalmadı
Çıkma janttan kastınız nedir? İkinci el kırıksız, kaynaksız, eğri büğrü olmayan jantlardan bahsediyorsanız alınır. Yok Kırık, çatlak, tamir edilmiş, kaynaklı v.s ise almanızı tavsiye etmem. Zira ilerde sorun çıkarma olasılığı yüksektir...
Jant temiz islemsiz veya.islemi onemsiz biyerde ise uygunsa alinabilir ama alirken kesinlikle makinaya baglnip yamuklugu.kontrol edilmeli cunki gorsel zarar gormeden yamulmus jant.olabiliyor
jantın işlemli olması derken tam olarak ne demek istediniz, ikinci el jantlara ne işlemi yapılmış olabilir ?
Kaldirima cikartip kenarini kirma durumlari olabiliyor. Kaza sirasinda sekli bozulmadan parca kopabiliyor. Bunlari kaynaklayip sonra boya vs yapiyorlar. Bazen sert cukura dusmekten dolayi yamulabiliyor. Yamuk duzeltme islemi bence riskli. Is yerinde mudurumuz bir kac kere duzelttirme islemi yaptirdi ama her duzeltmede jant yumusuyor bana kalirsa. Araba degistirip jant elinde kalmistir o jant alinir. Model degistirecektir onada tamam. Ama cikmacidan alacaginiz jantlar genelde kazali arabadan gelir tapatalk ile gonderildi.
Alınır bence kardesım nıye alınmasın kırıksız kaynaksız bulursan temız al gıtsın ben yenı taktırdım cıkma bır problem yasamadım
Çelik jant kullanan arkadaşlara birşey sormak istiyorum. Sıfır çelik jant aldım geçen hafta . BALANS AYARI yaparken takılan kurşunlar saç janttaki gibi değil. jantın iç bukey tarafına çift taraflı bant ile yapışkan birseyle küçük kare demir parça ile yaptılar. Bu parça sudan sıcaktan etkilenip yerinden çıkarmı acaba.. Sizin çelik jantlardaki balans parçaları da öyle yapışkanlımı acaba yoksa bana uyduruktan bir şeymi yaptı lastikçi.
Kapsamlı lastik hizmeti veren yerle var buralara sırf jantının modelini değiştirmek için jantlarını bırakan var kimide sıfır arabanın fabrika sac Jantlarını bırakıp alaşım jant alıyor yani bir şekilde boşa çıkmış satılık jant bulmak mümkün tek dikkat edilecek nokta hasarlı mı ve tamirat görmüş mü birde balansını yaptır ve kullan.
şu ana kadar yakın çevremde o yapışkan kurşunun çıktıgını duymadım. ama lastikçi oraya yapıştırmadan önce güzelce temizlemezse çıkma ihtimali var.
Dostum jantlara balans ayarı yapılırken dengeyi sağlamak için Demir değil kurşun parçaları kullanılır bunlar 5 gr. Dan 50 grama kadar değişik ağırlıklarda olabilirler bu kurşun ağırlığı janta ya kenar kısmına kancasından çalarak yada yapıştırarak montaj yaparlar özellikle alaşım jantlara kurşun çakılmaz bunlara yapıştırılır sac jantlara çalışabilir yapıştırılmış kurşun parçaları kolay kolay düşmez ve ısınan janta çok kuvvetli yapışır yapılan işlem doğru ve güvenlidir.
Için rahat olsun bende birkaç ay önce aldım jantlarimi ve aynen anlattığın turde kursunlar var hiçbir sıkıntı olmaz kafana takma iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi