İyi aksamlar arkadaşlar 99 1.5 Accent aracımın sorunları var sizden yardımlarınızı rica edicem öncelikle cumartesi günü aracımı ustaya teslim edip buji kablolarının bujilerin triger kayısının değiştirilmesi kısacası 24 bin bakımı gelmişti benm araç 22 bin küsürde iken yaptırıyım dedim ve ustaya bıraktım benim araçta zaten bi rölanti sorunu vardı onada bakıcaktı allah için çok güzel bakmış birde el frenine bakıcaktı birde aracın otobanda vites 4 te ve 5 te iken debriyaj ve frene bastımda devir ibresinin bir anda düşüp aracın seyir halinde iken stop etmesi sorununa bakıcaktı cumartesi akşamı aracı aldım aracı geldim kendi evimin önüne aracın benzinde çalıştığını fark ettim sonra gaza geçirdim aracı gittim birde gaz aldım yalnız ilk otobanda 120 ye kadar bastım debriyaja frene bastım araç stop etti demekki olmamış dedik evin önüne tekrar geldim motordan rölantide iken pır pır ses geldiğini duydum artı sanki rölanti stop edecekmiş gibi düşüyor tam edeceği anda ibre tekrar yükseliyor motor o arada bir silkeleniyor dedim rölantide olmamış sürekli yapıyor aynı hareketi 40 saniye felan aralıklarla neyse çıktım biraz gezindim araçta aşırı bir çiğ gaz sorunu oluşmuş bu felaket bir yakıt sarfiyatına neden oluyor 30 tl lik gaz ile 110 km yapabildim.ustaya bu yaptıkları için 200 tl işçilik parası verdim parçalar benden idi artı birde el freni balataları ile sağ dış aks körüğünü değiştircek.zaten ustaya gitmeden 1 hafta öncesindende bir sorunum daha başladı buna sonra bakalım dedi sorunu araç sabah çalıştırdığımda vitese geçmiyor çok zorlamama rağmen ancak 20 dakika felan çalıştırıyorum araç ısnıyor ilk geri vitese geçiriyorum ondada şanzumandan agır bir ses gelerek ondan sonra diğer viteslere geçiriyorum bu sorun için ben baskı balatadan şüphelendim usta buna sonra bakalım dedi dükkanı taşıncakmış sizce bu sorunlar neden oluyor 200 tl para çok değilmi bana biraz çok geldi hiç olmassa aracı düzgünce yapsa sorun yoktu yardımcı olacak herkse çok çok teşekkürler
Merhaba Arkadaşım ; Öncelikle geçmiş olsun aracın çig benzin atıyorsa yani benzini işlemeden direk yakıp atıyor oda tabikide yakıt sarfiyatına sebebiyet veriyor. Benim aracımda da aynı problemler oluşmuştu. Aracla Pendik-Kadiköy Arası : 21 Km olan yolu 100 TL yakmıştı. Aracın beyninden bujilerinden bogaz kelebeginden takii elektrik kablo aksamlarına kadar kontrol ettirdim çözemediler. Bir takım hata tespit programları ile hata tespiti yaptırdık bulamadılar En son artık Yetkili servis ile görüşerek aracı verdim. Hata olarak Buharlaşma Valf yani benzin deposunun içinde hava var denildi. Parçasıda italyadan 1 ay'a anca gelir türkiyede yok denildi. Bende yaptırmadım. Sonuç olarak aracın çig atmasının bir çok sebebi olabilir ama en nokta atışı Buharlaşma valf'dır. Rölanti dalgalanması ve stop etme devir düşünce stop ediyor. Bogaz kelebegi yada yine benzin çig yakma ile alakalı. Geçmiş olsun sonuçları takip edicem.
Aracınızı lpg den bagımsız olarak benzinde deneyin bir süre. Aküyü söküp ayarları sıfırlayıp benzinde deneyin Sent from my iPhone using Tapatalk
teşekkür ederim arkadaşlar ancak sefa bey araç çiğ benzin değil araç gazda iken çiğ gaz atıyor aküyü söktükten kaç saat sonra takayım sizce murat bey
1.5 gls yumurta kasa arabamda son zamanlarda gazdan ayağımı çektiğimde rolanti sıfıra yani en düşük ayarlı olduğu seviyeye çabuk düşmüyor 10 veya 15 saniye sonra ayarlanmış olan en düşük seviyeye geliyor Daha önce karbüratörlü araç kullandığımdan gazdan ayağımı çeker çemez rölanti en düşük yani ayarlandığı seviyeye gelirdi Sorum şu; Enjeksiyonlu arabalar böyle ağır çekilmiş film sahneleri gibi gazdan ayağını çeker çekmez ayarlı olan en alt seviyeye gelmezmi?Yoksa bizim yumurtada bir anormallik'mi var Bir iki arakadaşa sordum enjeksiyonlu araçlar böyledir dediler Bana tuhaf geliyor
Arkadaşlar derdimi anlatamadım galiba Yumurta kasa 1,5 gls araçlarında gazdan ayağınızı çektiğinizde 10-15 saniye sonramı rolanti ayar seviyesine gelir? Daha önce karbüratörlü araç kullandığımda gazdan ayağınızı çektiğinizde anında rolanti seviyesine düşerdi Enjeksiyonlu araçlar farklımıdır Cevaplarsanız sevinirim
gsliahmet Arkadaşım 1,5 gls yumurta kasalarda ayağını gazdan çektiğinizde rolanti hemen sıfıra düşmüyormuş Yoksa araba stabil çalışmaz kasarmış Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyelim Saygılarımla
bende de 1.5 GLS var ve ayağımı gazdan çekince rölantiye hızlıca inmiyor. özellikle 1500 devirde yaklaşık yarım saniye ya da bir saniye bekliyor. GLS'li Ahmet bey, ilk mesajınızı okumadım şahsen. Çünkü okumak neredeyse imkansız. Bir tavsiye; yazarken her nefes aldığınız yerde bir kez enter tuşuna basınız.
Selamlar , Aracım 1.5 GT 98 model. Yolda araçta meydana gelen devir kaybı , debriyaj basıldığında devrin sıfıra yakın düşmesi hatta stop etmesi benimde başıma geldi. Anlattiginiz Problem yasadigim ile birebir aynı. Çözüm ise hava akışmetre sinin değişimi ile sağlandı. Ancak yansanayi parça iş görmedi. Orijinal parça getirttim. Rölanti konusunda da aracı kullandığım hıza devire göre değişiyor. Hiz 100 -120 civariyken debriyaj+fren yaptığımda hemen endusuk noktaya gelmiyor. 40-60 gibiyken daha çabuk endusuk seviyeye geliyor. Ancak ben hıc bı zaman problem olarak görmedim. Umarım faydası olur yorumunun. GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam bu sorunum çözülmüştü ancak yeni bir sorun oluştu onu yeni konu açarak yardım isteyecem çok tsk ederim