Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CHİP TUNİNG

'Motor Modifiyesi' forumunda fx_coupe tarafından 20 Kasım 2007 tarihinde açılan konu

1. fx_coupe

fx_coupe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Chip tuning yeni nesil enjektörlü araçlarda bulunan elektronik kontrol ünitesindeki yazılımın araçta istenilen özelliklere göre değiştirilip aracın performansının arttırılma işlemidir.
    Atmosferik araçlarda %6 ile %10 arasında, turbo, benzinli ve turbo dizel araçlarda %15 ile %30 arasında güç artışı elde edilmektedir.Normal kullanımda %4 ile %8 arasında yakıt ekonomisi sağlanabilmekte.Chip tuning işlemi elektronik kontrol ünitesinde yazılımı bulunduran parçanın değiştirilmesi veya yeni baştan programlanması ile gerçekleştirilmektedir.
    Çoğu otomobilde geçerli, eski chip'in yerine yeni bir chip takmanın yanında Ford'larda farklı bir modül, BMW ve yeni Opel Vectra gibi otomobillerde seri programlama ve çoğu japon otomobilinde de Icon Race gibi yöntemlerle chip tuning yapılabilmektedir.

Chip Tuning iki ana şekilde yapılır:

1. Aracın beynindeki chip sökülerek Superchips tarafından özel olarak programlanmış yeni bir chip takılması
    2. Eğer aracın orjinal chipi yeniden programlanabilir ise orjinal program yerine Superchips'in modifiyeli programının aktarılması.

SUPERCHIPS uygulamasından ne kadar kazanç elde edilir?

Superchips bir chip programı yazarken o aracı özel bir dinamometreye bağlar ve o aracın tüm ince ayarlarını yapar. Yani tüm ateşleme avansı ve yakıt püskürtme stratejilerini, yakıt tasarrufunu günlük kullanımda çok etkilemeden maksimum performans öncelikli hale getirir. Bu sayede atmosferik araçlarda yaklaşık %10 beygir gücü ve tork artışı elde edilir. Bu güç artışı aracın tam gaz kullanımında aracın genel performansını arttırırken, günlük kullanım koşullarında çok daha canlı ve hızlı tepki verir hale getirir.

kaynak:modifiyesiteleri.com

2. UguR_866

UguR_866 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu uygulama accen admiralarda kac hp güç veriyor bilgin varmı ? net bi şey bellimi ? :)

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ya yalan olur bu uygulama admıredehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif

4. UguR_866

UguR_866 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    neden böle düşündün ?

5. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    chp uygulaması turbosu olmayan araclara cok hıtap eden bı uygulama degıl aslında yuzde 18 bı guc artısı olma ıhtımalı var oda ıyı bı chp se tabı artı 1.5 den kucuk motorlu araclar ıcınse kesınlıkle yuzde onsekız bıle alması guc olan bı uygulama

6. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu uygulamayı hyundai lerde deniyen varmı peki...?

7. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım aracım 1.3 oyuzden denemek gıbı bı nıyetım yok ancak eskı araclarımda denemısdım

8. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    peki faydası oluyormu.? benim 1.5

9. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sana kısaca ısın mantıgını soylıyım kendın kararını kendın ver
    aracında bır beyın var bu beyın benzın hava ve kıvılcımı yanma odasında bırlesdırıp olusan yanma yanı patlamayla olusan basıncla aracın ılerler buraya kadar hersey bıldık basıtlıkde bundan sonrasında sole bı detayla baslıyalım orneklı acıklama yapıyım vucut gelısdırme salonunda sadece sol kolunu gelısdırmen senın vucut guzelıgını arttırmakdansa bozar sekılsız semalsız bısı olursun bunu arabamıza uyarlarsak senın sadece chp uygulaması yapıp bırakman yarardan cok zarar getırecekdır cunku chp uygulayarak aracına baz olculer goz onune alınarak hazırlanmıs parcalarına daha fazla guc yuklersın buda zararlı olur chp ne yapıoda zararlı oluo dersende yanma odasına normalden ıkı kat daha fazla yakıt ve kıvılcım alarak yanma odasındakı basıncı arttırıyor artan basıncla donen duzeneklerın hızının artmasını saglıyor ancak kalıtelı bı kıvılcım mekanızman(buji) kalıtelı bı havagırısın kıyuksek dozda benzın ceken araca normal bı hava fıltresı yeterlı gelmıyor (oyuzdenturbolu araclara onerıyoruz hava gırısı daha ıyı dıe)ve aynı oranda kalıtelı egzoz emıs sıstemın yoksa bu yarardan cok zarar getırır yanma odasında olusan gaz saglıklı cıkıs yapamaz ve zamanla pıstonlarında bıle tahrıbat yapabılır dıyıp oralara fazla uzanmıyalım bunlara gore sen kararını ver artık :D

10. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    sadece chp olmaz yani baya pahalıya mal olur diyosun..... bende biraz performans arttırmak istiyorumda performans arttıracak bişeyler arıyorum arabama

11. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bı kere zahmetsız rahmet olmaz onu bı bıl bence en mınımum olarak bı chp ve hemen altına olcaksa kralı olsun deyıp cıft salyangozlu bı turbo bas bıde bo eklersın zaman ıcınde bunları sırayla degılde bı kerede aynı anda yaptırdın mı cıddı anlamda bı guc artısı saglayabılırsın dusuncesındeyım benım arabama yaptıgım ortalama hesapla sadece yukardakılere koyarsam hepı topu olabılecegı maksımum rakam 110 bılemedın 120 hp ama benımkı orjınalde 85hp ve 1.3 gerısını sen kendınden hesapla ısde :D

12. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    yoo ben chp veya turbo koymaya hevesli degilim sadece ufak tefek performan artısı yapmak istiyorum...

13. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hmn neyı nasıl mesela yada maddı anlamdamı ufak tefek

14. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    15'' jantım vardı baya sıkıydım kendimce şimdi 16'' jant taktım bagajda tesisatta var baya agırlastı arabam, rahatlakmak icin ufaktan performan arıyorum işte... bugüne kadarda hyundai yapılan performans artırıcı bişey görmedim yani neler yapılır arastırıyorum

15. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    jant cok etkılemez dogru yaptıysan ortalama bısıler yapmak ısdıosan gaz cıkıslarını gelısdırebılırsın mesela (egzos) kıvılcım sıstemlerını gelısdırebılırsın(performans bujileri) hava gırısını guclendırebılırsın (ıyı monte edılmıs soguk hava cekısı ıyı olan bı hava fıltresı) kalıtelı yuksek oktanlı benzın kullanımını duzenlı hale sokarak en basıt anlamda mınımal degerlerde performans yakalayabılırsın dıye dusunuyorum

16. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    jant kim ne derse desin az cok etkiliyor.... gaz cıkıntılarınımı.? bilmiyorum onu hic bir bilgim yok.. benim arabaya görede performans bujisi yok arastırdım iyi bir hava filitremde var ;) egsoz,da en kısa zamanda oluyor...
    Düzenleyen : esinti

17. redevil

redevil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cıkıntı degıl bak cıkıslarını yazmısım benıde supheye dusurdun yazdıklarımı bıdaha bıdaha okudum one dıe :D

18. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    :D:D:D yanlış olmuş.. cıkışları ;)

19. barb_alone

barb_alone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şimdi arkadaşın anlatamaya çalıştığını daha basit dille anlatayım

headers die bir şey var az çok herkes bir işe yaradığını sölemiştir

bunu monte ederek egzoz işini yap yoksa sadece kat. iptali ve spor egzoz la beklenen alınmıo hyundai den konuştuğum ustalarım sölemekte

eğer orjinal parça yoksa parçalar mod edilir egzantirik mili modlanır headers takılır bununla beraber hava filtresi yeri ve modeli incelenir (sende varmış) yaklaşık dino.da 15ps max. güç artışı olması gerekir tabi bu egzantirik milinin ne kadar modlanacağı

20. esinti

esinti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Emrah Hatipoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    bu egzantirik milinin fiyatı ne kadar

Bu Sayfayı Paylaş