Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Chip Tuning

'Starex Forum - Club' forumunda cbaytan tarafından 1 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

1. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Arkadaşlar, CRDI motorlarda ECU11 ayarlarını ECU3 veya tam hatırlamıyorum ECU1 standardına getirip gücü 15 beygir kadar arttırabileceğimiz konusunda başlık vardı aramada bulamadım, bu konuda 2 sorum var.

1-Chip Tuningi en güvenli İstanbul'da veya doğu karadeniz bölgesinde kime yaptırabiliriz?

2-ECU11'den ECU1 e düştüğümüzde mazot sarfiyatı artarmı?

Teşekkürler.

2. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba, ECU11 vs. değil aslında üreticinin yazmış olduğu programı aracının bakımını düzenliyapan kullanıcılar içinperformans öncelikli hale getirerek %20-30 civarında güç ve tork artışı sağlamaktır chip tuning..

İstanbulda biz yapabiliyoruz bu işlemi 3 sene kadar süredir yüzün üzerinde farklı araca uygulama yaptık. Kendi 2005 model starex 2.5crdi 140ps lik aracımızda da 3 senedir yazılım mevcut kesinlikle herhangi bir arıza vs. sözkonusu değil. Geldiğinizde kullanır memnun kalırsanız kendi aracınıza da yaptırabilirsiniz. +30-35ps +60Nm kadar artış sağlanıyor yazılımdan sonra. Özellikle alt devirlerde ölü kalan aracımız canlanıyor baya ve üst devirlerinde de yine oldukça istikrarlı ilerliyor.
    Ara hızlanmalarda 50 den 100 e çıktığı mesafede 50 den 120 ye çıkıyor.
    Aynı rampada +20 km daha hızlı çıkabiliyor..

3. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Cevap için teşekkürler ben ECU satndardının düşürülmesi ile motorda varolan ama kullanılmayan beygirleri açığa çıkardığını duyduğum için sordum, benim herhangi güç artoşı isteğim yok, zaten yeterinden fazla gücü, binek kullandığım için. Ama benim isteğim güçte kesinlikle hiçbir düsme olmadan yakıt tasarrufu sağlayabilmek. Bu mümkünmüdür eğer mümkünse kaça olur acaba?

4. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu kesinlikle mümkündür diyecek hiçbir chip tuning firması olmaz. Çünkü performans artacağı için gaza daha az dokunacaksınız ve daha büyük viteste ilerleyeceksiniz bu yüzden tüketim az olacaktır. Fakat yine kullanıcıya baglı olan bir durum bu.. Sabit kullanımda %10 kadar tasarruf oluyor. Kısaca örnek vermem gerekirse. 8.3 litre 100 km de ki ortalama minimum tüketimim starexle chip tuningten sonra(araçta toplamda yaklaşık 700 kg yük vardı ve uzun yolda oldu bu tüketim) . Orjinalinde 9 litreden aşağı düşmemişti hiç..

5. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bu güç artışı düşük devirlerdede geçerli oluyormu, yani kalkışta, yoksa sadece yüksek devirlerdemi performans artışımı yapıyor, mesela hangi devirden sonra bu güç artışı görülebiliyor, birde kaça maloluyor tahmini ortalama onu yazmamışsınız, teşekkürler .

6. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Tabiki alt devirlerde canlanma oluyor örneğin orjinalinde 3.vites 1600-1700 devirde gaza bastıgınızda 2000 devire gelene kadar araba isteksiz ilerlerken. Chip tuningten sonra 1600-1700 de araba ilerlemeye başlıyor daha istekli olarak. orjinalinde 2000 devirde aldıgı max tork degerine 1600-1700 devir gibi sahip oluyorken 2000 devirde de orjinaline göre + 50 Nm daha fazla tork üretiyor araç..

Maliyeti de yaklaşık 600 tl civarına geliyor ortalama olarak..

7. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yaptırın Hocam Yaptırın..Biliyorsunuz 2000 Devir Altı Starexin Zaten Çok Cansız..Benim Yaptırmamamın Sebebi Fazla Gaza Gelmek İstemememdir..

8. cbaytan

cbaytan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Amanın, çok pahalıymış, asgari ücretli maaşından çok. Benim CRDI 1600 devir ve altında cansız, sekman ve silindir gömleklerin aşınması oranıyla değişir bu tabii.

İstanbula gelince sizi bulabileceğim bir telefon numarası alabilirmiyim sayın ChipTuner, belki fiyatta anlaşırız, teşekkürler bilgiler için.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Chiptuner-Can Başel 0545 928 33 93 Numara Buhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif Yani 2000 Deki Gibi Fırlayıp Gitmiyor Onu Kastedmeye Çalıştım 2000 Altı Olarakhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

Düzenleyen : Ersin Cerrah

10. chiptuner

chiptuner Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Can BAŞEL
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    0545 928 33 93 dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. İşlemden memnun kalmanız önemli olan bizim için.. :)

Bu Sayfayı Paylaş