Aracım 2009 era 1.4. lpg li. bugün arabayı çalıştırıken gaz yemedi, sonra lpg ye geçince daha iyi çalıştı fakat yinede çok verimli değildi. bir süre yol gittikten sonra check lambası yanmaya başladı. sizce sorun nedir acil yardım lütfen. aracın bakımı 2-3 bin km dir geçiyor. ondan olabilir mi?
Lpg ayarından dolayı yanar o check lambası. Bakımla alakası yok. Kullanın ama baktırıp ayar yaptırın da.
benzin filtresi ve benzin otomatiğini kontrol ettir. YEterli benzin gelmediğinden yada benzinin karışımından yapabilir.
cevaplar için teşekkürler. bu gün servise gidip, rotin bakımlarını yaptırdım (300 tl- sizce normal mi-yağ-filitreler-bujiler balata temizleme). servisin bana söyledği ise benzin pompası ve şamamdıradan mış. fakat bilgisayarda check lambasını söndürdü. ama en kısa sürede pompa ve şamdıranın değişmesi gerkiyormuş. aklıma takılan, garantiye girmez mi? ( servis girmez dedi) 45 bin km de araba ve en az 15 bin km lpg de kullanılmış ve kaliteli yakıt kullanılmasına rağmen, bu kadar mı çabuk pompa ( ki enjeksiyon lu değil mi) bozulur.
Ersin bey sizce pompada sorun varmıdır? dün bakımdan önce aracım gaz yemiyordu, bugün bakımdan sonra bugün gayet normal çalıştı..
LPG De aynı sorunu yapmıyorsa olabilir. bizim arkadaşın 1.3 admirenin pompayı değiştirdik kendine geldi. 80 lira orjinal pompa.
shell motor yağı 104 lira cam suyu 1.lt 4.71 polen klima filtresi 23.04 fren balata temizleyici 5.18 buji 4 adet 27.44 yağ filtresi 7.86 hava filtresi 13.59 yağ tapa cuntası 0.74 yağ boşaltma tapası 4.74 periyodik bakım işçiliği 97.50 TOPLAM .300 LİRA geçen gün van hyundai serviste yaptığım 45. bin araç bakımı bana çok falza geldii . her yerde böylemi.. bide % 10 indirm uyguladılar sözde..