Merhaba arkadaşlar 2 hafta önce 2005 model hyundai getz araba aldım.2 haftadır bi sıkıntı yoktu bugun arabaya bindim 5 dk ilerledikten sonra check lambası yanıp yanıp sönmeye basladi ve araba titremeye basladi 5dk sonra söndü sonra tekrar yandı ve bi daha sönmedi araç 1.3 benzinli sorunu ne olabilir anlayan arkadaşlar bilgilendirirse sevirim. İlk arabam oldugundan araba konusunda pek fazla bilgim yok forumda birkaç konu gordum genelinde lpg fln yaziyodu benim arabada lpg yok.
Motoru falan yıkadınızmı... Ateşleme sorunu gibi buji kablolarından bir veya bir kaçı su almış veya yerinden çıkmış olabilir
Aracı aldigimda bi yikamaciya vermistim yikatmistim kaputu acip hic bakmadim Aracı begenerek aldim umarim buyuk bi arizasi cikmaz
İki hatta üç sorundan dolayı yapma imkanı var bence. Çünkü evveliyatı düzgündü diyorsunuz. 1) Arabayı çalıştırıp, çalışır haldeyken tek tek sırası ile buji kablolarını çıkarıp ateşleme gelip gelmediğini kontrol edin (çok dikkatli yapmanız gerekir yüksek voltajlıdır elektrik çarpar!!!) 2) Aracınızın motoru bir yerden hava alıyor olabilir. Bunun için hava filtresinden itibaren tüm hava akışı sağlayan boru ve parçaları kontrol edin. 3) Araca yakıt yeteri miktarda gelip gelmediğini ve yakıt filtresini kontrol edin. Eğer bunlarda sorun olmadığını saptarsanız geriye pek bir şey kalmıyor. Sübapları sıkıyor olabilir. Bunun içinde sizin yapacağınız tek şey ustaya götürmek oluyor. Umarım büyük bir sorunla karşılaşmazsınız..
Aynı olay eski aracım Accent'te de olmuştu hemen sağa çekip kaputu açtım rölanti motorunun fişi çıkmıştı taktım düzelmişti, Tapatalk for windows phone
Aynı sorun benimde başıma geldi 2 ay kadar önce ateşleme bobinini değiştirdiler sorun bitti. O şekilde çok sürmeyin daha başka sorunlar çıkartabilir.