Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Check Engine Yazısı Yanıyor

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda gsliahmet tarafından 18 Şubat 2016 tarihinde açılan konu

1. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    iyi aksamlar arkadaşlar öncelikle herkese allahtan kazası belasız sürüşler diliyorum benim sorunum bu gün arabamın hava filtresini değiştirdim hava filtresinin kapağını felan sıkıca kapadım somunlarını sıktım borudaki kelepçeleri gevşetmiştim onlarıda iyice sıktım ancak arabayı sürerken fark ettim motorun sesi biraz azalmış gibi biraz yalnız arabayla rampayı çıkarken hızı azalınca 3 ten 2ye çektim check engine yazısı cıktı 7 . 8 saniye yandı söndü tekrar 45 dk sonra filan tekrar bi rampa çıkarken 3 ten 2ye çektim tekrar yandı bu sefer biraz gitmedi durdu yazı arabayı hemen sağda düz yola çektim stop ettim çalıştırdım çalışırkende 3 4 saniye yandı söndü tekrar yola devam ettim yanmadı birde filtreyi değiştirdikten sonra arabanın altını bi tümseğe sürttüm ancak ondan oldunu hiç sanmıyorum sizce neden olabilir daha önce başından böyle bi olay geçen arkadaş varmıdır forumlarda araştırdım biraz servise gösterin diyolar bi servise göstermesi ne kadardır acaba yardımcı olacak arkaşlara şimdiden teşekkürler

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Filtreden yeterli hava alamıyor. LPG de

3. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    mesela hocamnasıl biraz açabilirmisiniz ne yapmam gerekiyor snoucta yeni hava filtresi daha nasıl hava alamıyor anlamadım

4. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    iyi aksamlar kardeşim aynı sorun bendede 3 gündür felan var lpg de benzindede yokuş yukarı genelde vites ikide check engine yazıyor özellikle yazı yokus yukarı cıkarken yanıyo düz yola geldimi felan sönmüyor ve yazı baya duruyor servise gidemiyorum maddii durumlardan dolayı ancak korkuyorum büyük bi arıza cıkaracak diye sen bu sorunu halletiysen nasılhalletin anlatabilirmisin

5. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    yok kardesim bende götüremedim servis çok para ister dediler kaldı öyle bnm araçta artık hemn hemen biraz uzun yokuş olsun sektirmiyor yakıyo direk ıssıgı onun için fazla yokuşa sürmüyom aracı

6. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    valla arkadaşım bendeki yazı daha duruyor dün aksam yokus yukarı yandı ve bir daha sönmedi halen aracı çalıştırdığımda yanıp kalıyo önceden yokus yukarı yanıyo du araç biraz düzlükte gittimi veya aracı biraz stop edip bekledikten sonra sönüyodu ancak bu sefer sönmedi

7. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Aracın hava akış, oksijen, rolanti, gaz kelebeği ve ısı sensörleri kontrol edilmesi gerekir, yada bilgisayara bağlayınca ne olduğu çıkar zaten, birde bilgisayara bağlarken aracı stop etmeden arıza ışığı yanmış halde bağlatın aksi takdirde stop edince bazı araçlar arıza kodunu siliyor.

Tapatalk for windows phone

8. teomn

teomn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    teomn Uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    71-KIRIKKALE
    Araç Modeli:
    hocam benm aracımda triger buji buji kabloları hava filtresi değişti kısacası aracın bakımı yapıldı araç 20 tl lik gaz ile 70km yol yapar oldu atiker servisine gaz ayarı için götürdüm ordakiler rölanti sensörü bozuk dediler ve sensörün 30 cm önüne gaz ayar vanası yaptılar servisin önünde aracı denedik çok iyi olmustu ancak yaşadığım ilçeye geldim 4 saat sonra aracı çalıştırdım araçla kalktıktan sonra vitesi 2 ye atmak için debriyaja basınca stop etti ve debriyaja her basmamda seyir halinde stop eder oldu araç ertesi gün servise gittim adamlar gaz ayarını en aza getirdiklerini söylediler triger sente ayarı olmamıs olabilir dediler trigere baktırdırdık sente ayarı gayet iyi idi bi daha yaptılar gaz ayarını ilçeye gelince sorunum devam etti bende rolanti valfini taktım taktıkları vanayı sonuna kadar açtım aracın stop etme olayı ortandan kaltı ancak arç halen fazla yakıyor dün ise yokuş yukarı cıkarken motor arıza ıssıgı yandı ve halen yanmakta önceleride bazen yokus yukarı yanıyodu stop edince felan sönüyodu ancak bu sefer sönmedi.sizin bu dediğiniz hava akıs sensörü hava filtresinin hemen arkasında onu biliyorum yanlız oksijen ve ısı sensöleri nerede bi söyleyebilirmisiniz birde benm aracımda önceden tek tırnaklı buji idi şimdi çift tınaklı takıldı araç önceden 30 tl gaz ile 130 km yaparken şimdi 20 tl gaz ile 70 km yapıyor sizce hocam buji buji kablosu bukadar yakıta etki edermi bu arada lpg sistemi eski sistem şimdiden herkese teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş