Merhabab hocam alırken aldık check engine yanıyordu sorunca lpg den falan dedi adam. kaportası düzgün diye aldık kullanıyoruz bir sıkıntısı yok 1 senedir ama check engine neden yanar nasıl söndürebiliriz sebebi nedir bir tanıdıkta motor istiyor dedi ama araçla 190 ı gördük resmini atarım akşam bilgisi olan yazarsa sevinirim
Lpg kalibrasyonundan yanıyordur tabi başka bi sıkıntı yoksa uygun basınc uygun enjektör vve nozul adam gibi bir kalibrasyon artı yol ayarı ile bi daha yanmaz
Hundai getz 1.3 bende tüp taktırdım sürekli o ışık yanıyor atiker micromu ne ondan taktırdım oksijen sensöründen katalizöre kadar baktırdım çare bulamadım sonunda obd2 cihazı aldım telden girip söndürüyorum
Yetkili servis yada oto tamircilerde bulunan obd cihazını arabanın obd soketine bağlayacaksınız hata kodunu oradan cihazda okuyup bu koda karşılık gelen problemi öğreneceksiniz sonrasında problemin neden kaynaklandığı neden arıza ışığı yaktığı zaten ortaya çıkacaktır, daha sonra buna göre gerekli ayar veya bakımı ne ihtiyacı varsa yaptırabilir ve arıza kodunuda beyinden sildirebilirsiniz, arıza ışığı elektroniklerin veri sağlayan sensörlerin keşfettiği arızalarda yanar, arıza ışığı yanması motorun bitik veya ölmüş 5000 lira masrafı var gibi şeyler manasına gelmez çok basit bir problemi de olabilir.
Hocam benim lpgde atiker aldıgımuz adam lpgden böylr oldu servise gittim söndürdüler 100 km sonra tekrar yandı demişti motor istiyo dedi bi tanıdık ama kullanıyoruz bi sıkıntı yok hem şehir içi hem kırıkkale ankara yapıyorum okula gitmek için bi sıkıntısı yok çekişide iyi anlayamadım 1 senedir yanıyor motor istiyor deyinxe bizde götürdügü yere kadar götürsğn sıfır motor yaptırırız 3 bine 4 bine dedik ama çekişte falan sorun yok anlayamadım
motor rektifiye falan istemiyordur bence böyle bir problemi yoktur, arkadaşların dediği gibi gaz ayarı kötüyse ondan yanıyordur arıza lambası.
Cihaza bağlaytım baktım arızasına oksijen sensörü çıktı lpg den dedi servis sildiler tekrar yamarsa getirin yine sileriz dediler lpg den dedi