Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CEZA YEDİM...

'Sohbet' forumunda emrek tarafından 5 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. emrek

emrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar hyundaiciler http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifuzun süredir finaller bütünlemeler derken ne araba ile ilgilendim ne siteye daha doğrusu sanal aleme uğrayabildim. Ama dün gece yaşadığım olayı sizinle paylaşmak istedim. Geçen Ağustos ayıında ehliyetimi aldım aralık ayından beride yumurtam var. başlarda acemi olduğumu kabul etmeyen acemilerdendim ama şimdi gayet iyi olduğumu haklı yere düşünenlerdenim.. http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

dün akşam saat 23.10 sularında Fındıkzade tramvayının oradan U dönüşü yapmak için haliç üni.sinin oradan caddeye indim yeşil ışık yandığı içinhttp://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhiç duraksamadım U dönüşü yapılacak yerde kırmızı ışıkla beraber durdum. bu sırada arkama polis yanaşmıştı bile yeşil yandı ve hareket edip. sağdan vatana inmeye başladım migrosun orada yine kırmışı ışık yandı durdum. yeşilde hareket ettim göbekten vatan caddesi üzerinden topkapı istikametine doğru devam ettim.. daha emniyete gelmeden polis arabası arkama geldi bu arada en sağ şeritteyim sellektör yaptı yol istiyor sandım şeridin yarısını açıp yavaşladım önüme geçip durdu ve bende durdum.

ehliyet ruhsat istedi sorunun ne olduğunu sordum çok hızlısın dedi. sonra muhabbet vs vs. geldi cezaya taktı birkere üstümde çay çorba parası vermek için parada yok. ve sorduğu soru şu oldu emre sislerin yanık camların filmli kemerin takılı değil hangisinden yazayım (e şerefsiz herif hızdan çevirmedinmi http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif) bnde abi öğrenciyim yazmasan falan derken baktım başladı bile yazmaya e bende dahacezalardan bi haberim. neyin ne olduğunu bilmiyorum abi en azını yazbari abi acemiyim vs ayakları çektim sonra yazdı yazacağını verdi gitti. eve geldim araştırdım falan filan.

neden mi yazdı?

cam filminden yazdı. 140 lira artı sarı kağıt verdiler bir hafta içinde söküp muayeneye gidip daha sonrada emniyete gidipuyarını sildir aksi taktirde bir hafta sonra herhangi bir çevirmede araç bağlanır dediler.

140 lira ceza 135 muayne git gel vs30-40 lira yakıt e araç tüplüo yüzdende sızdırmazlık muaynesi gerek anlayacağınız 300+ gibi bir mebla durduk yerde giydirildi...

neden yazdım diye soran olursa sadece paylaşmak diyelim...http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    vebana koyanda şu radarların olduğunu bile bile 140 150 km ile geçtiğim yerlerde ya öderiz ne olacak derdim. o şekilde bi cezam olsaydı kurallara uymadık ödeyeceğiz arakdaş derdim.sırf ceza yazmak için yazılması çok canımı sıktı.. hadi parasınıda geçtim bir ton uğraş çıktı.

2. oguzkrk

oguzkrk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Oğuz Karakuş
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Geçmiş Olsun , Benzer Bir Olay Benimde Başımdan Geçti Reyiz :) İzmir'de Yer Sormak İçin Polisin Yanında Durduğumda Bana Emniyet Kemeri Takmıyorum Diye Ceza Yazmıştıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif:) ( Polislere Ne Kadar Saygım Olsada Bazılarının Şerefi Az Oluyor :) )

3. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Birşeyler yazmak isterdim. Yok yere tartışma çıkar forumda. Susmak en güzeli.

Daha yeni 90km hız sınırı olan yerden 102 ile geçtim aslında ışık olmasa daha da basacaktım. 105tl ödedim. sürekli geçmedigim, orada radar olduğunu bilmediğim bir yer idi. artık oradan geçerken yavaş geçerim. Bu ülkede kırmızı ışıklarda geçildiği, önümdekinin 5km boyunca yol vermediği aslında yol vermemesinin sebebi o süre zarfında telefonla konuşuyor olması ve fark etmemesi, telefonla görüşürken araç kullanılması, kemer takmamanın artistik olduğunun düşünülmesi, alkollü araç kullanmanın cezasının çok az olması(caydırıcı değil)(tek seferde direkt ömür boyu ehliyete el koyulmalı).

bunların çok olduğu ve hiçbirinin adam gibi kontrol edilmediği ama radarla zırt pırt ajanlar gibi gizlenmiş polisler olduğu, sırf ceza yazmak prim almak için halkın gereksiz yere canını yakan beyaz polisler olduğu sürece tek uymadığım kural hız sınırıdır. zaten 120-130dan daha fazla basmıyorum.

Düzenleyen : kaan20

4. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Geçmiş olsun.
    Darılmaca yok ama ceza boş yere yazılmamış. Cam filmini ben de kullanıyorum her araçta, daha en ufak sıkıntı yaşamadım ama şans işi bu işler. Biri görmezden gelir öteki ceza yazar, sonuçta yasak. Cam filmi bugünlerde trafikteki kendini bilmezler yüzünden ihtiyaç haline dönüşse de polisin ceza yazması için sebep.
    Sis farına gelince, ben bindiğim her araçta farları açarım gece gündüz. Sis, görüş kaybı ve sağanak yağış olmadıkça da sis farlarımı açmam, kaldı ki buna gerek de yok. Sonuç olarak bu da yasak ve cezaya sebebiyet.
    Kemer takma konusuna artık insanlar bununla ilgili şeyler söylemekten bıktı, cezasını geçtim ama kendini düşünen sorumluluk bilincinde bir insan kemer takar aracına binenlere de taktırır. Benim 7 yaşındaki yeğenim arka koltukta otururken bile ilk işi kemer takmak oluyor. :)
    İnşallah ceza faydalı olur da hepimiz daha uygun şekilde araçlarımıza bineriz.

Düzenleyen : Burak Kumpas

5. emrek

emrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Hocam darılmaca kesinlikle yok tüm görüşlere saygı duyarım ama şöyle söyleyeyim detaylara pek girmedim yazım uzun olacak diye sis lambalarıma park lambası taktım neden diye sorarsanız yaktığımda hoş dursun ama kimseyi rahatsız etmesin diye. rahatsızlık vermek bir yana sislerim kendini zor aydınlatıyor denilebilir. derseniz arkadaş sisli bi havada ne yapacaksın. şehir içinde kullanıyorum genelde sanmıyorumki şu sislere keşke dokunmasaydım diyeceğimi. emniyet kemeri genelde takarım hatta araca ilk bindiğimde yaptığım iş o olurdu alışkanlığımdır aynı zamanda koltukta düzgün oturup sırtımın ağrımamasını sağlar hepsi bir yana hiçbir güvencesi olmayan yumurtalarda sürücüyü hayata bağlayacak tekşey emniyet kemeri. ama işte olur ya çevrilmeyiz çevrilmeyiz kırk yılın başı takmayız..... filmlere gelirsek evet filmler yasak film neden taktırdım. güzel görünüyor hava katıyor vs vs bunların yanında trafikte o kadar çok maganda çoğaldıki aynı zamanda aile arabası olduğu için yaptırdım. ve yaptırırken en ucuz yerde 50 liraya yaptırmıştım bi gün polis çevirirse içim acımasın çıkarırım ucuz olsun demiştim... benim boş yere yedim dediğim sebep şu beni hız yaptın diye durdurdu memur beyler ama sonuç ortada ve ben masumum tirbi gibi olacak ama hızlı değildim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

6. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Olgun karşıladığın için teşekkür ederim. :)
    Hızlı gidiyorsun demek seni durdurması için bahane olmuş. Cam filmi konusundaki fikrine katılıyorum. Ben de filmleri hayvanca aracın içini dikizleyenler için yaptırdım.
    Sislerdeki park fikri güzel, ama ne yazık ki polise bunu anlatmak mümkün değil. Farlarını kapatıp xenon taktığı sis farlarını açıp milleti kör ederek gezen şahıslara ceza kesmezler de bana keserler diye yakınabilirsin ki haklısındır da ama yasak yasaktır adam ne yazık ki incelemiyor.
    Umarım bir daha başına böyle şeyler gelmez. :)

7. emrek

emrek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kesinlikle katılıyorum. zaten sislere kusur derken caddeden geçen arabaları gösterdim ve o an gelenlerin hepsinin sisleri açıktı.

aslına bakarsanız dediğim gibi uğraşması zor geliyor şimdi. ama ilk cezam hiç bi zaman unutmayacağım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.giftecrübe tecrübedir. yararı da olmadı değil.

güzel dilekleriniz için teşekkrler.

8. emre01

emre01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    e şimdi canım kardeşim yaşın genç benim gibi ,yazdıklarını ona veriyorum birde yeni ceza yemişsin moral bozukluğu var tabi ki yalnız kendi kendini ihbar eder gibi konu açmışsın. cam filmi yasak değil mi yasak belli tona kadar serbest olmasını bende isterim çünkü yaz sıcağında ihtiyaç halini alabiliyor ama dışarısı görülmeyecek derecede koyu araçtakinin ne yaptığı belli olmayacak şekilde yapılan filmler yasak ve sonuna kadarda yasak olmasını destekliyorum bu tarz filmlerin bu bir.... ikinci konu sis farım açık diyorsun sis farı yasak değil mi yasak kendine göre kuralı vardır göz alma vs nedir ne değildir bilemeyeceğim senin sisler göz almıyor olabilir ama sonuçta kurallara göre yasak bu 2 emniyet kemeri takmamakta yasak oldu 3.... hız sınırını aştığını sende kabul ediyorsun sanırım ki durduk yere dikkat çekici bişey olmasa o kadar araç içinden seni seçecekleri de pek mantıklı değil hani, 4 oldu... radar olduğu yerde 140 150 ile gidiyorum ondan yesem zoruma gitmez diyorsun fakat allah korusun sana veya ailene o radar olan yerlerde cezayı önemsemeyen bir arkadaş o hızlarda zarar verirse aynı olgunluğu göstermeni beklerim senden...... gel gelelim birde şöyle bir durum var sis farları açık cam filmli müzik açık bir aracın halk içinde uyandırdığı genel intiba da pek hoş sayılmaz farkındasındır umarım... yine allah korusun bu tarz bir araçla aile aracı diyebileceğimiz tarzda bir araç kaza yapsa ön yargılı olarak olayı bilmeyen büyük çoğunluk suçlu olarak kimi gösterir söylemeye gerek yok sanırım..... şu konuya da bozuldum açıkçası senin hiç bir suçun olmadan sana rüşvet vermediğin yada sadece gıcıklık olsun diye ceza yazılsa yine bir nevi şerefsiz lafını anlarım kızgınlıktan söylersin de bu şartlar altında görevini yapan ki bana göre eksik yapmış madem hızdan durdurdun diğer eksikler dahil komple yaz olsun bitsin..... polis memuruna şerefsiz demenin takdirini de arkadaşlara bırakıyorum ki senden rüşvet istenmeden çorba parası yoktu vs yazmışsın oda bana göre hoş değil..... yani kısaca açtığın konuyu ben pek beğenmedim. seni dikkate alıp ufakta olsa ders çıkaracağını düşünmesem böyle uzun uzun yazmazdım ceza için geçmiş olsun.

9. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Geçmiş Olsun...

10. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    cevap olarak dahada fazlasını yazmak isterdim ama cahilliğine veriyorum(yazdıkları uslubu üniversite okuyan bir öğrencinin tavrına hiç yakışmıyor onun için cahil diyorum) ayrıca ben emekli şerefli emniyet mensubuyum sıkıştığında yine polisi arasın yine onlar yanında olurlar

Düzenleyen : atılan

11. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şu sıralar polisler hiç affetmiyor. seçimlerde harcanan parcaları vergilerden cezalardan geri almak için birileri emir vermiş olmalı. sağda solda acayip cezalar yiyen tanıdıklar görüyorum ben de tali bir tolda kemerden ceza yedim. ondan 3 gün öncede fahri müfettişin plakaya yazdığı park cezası yedim. ceza manyağı oldum resmen. yakındada 150 tl lik radarı yersem şaşırmam.

12. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Geçmiş olsun...

13. Fgocmen

Fgocmen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    390
    Ad Soyad:
    Fatih GÖÇMEN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hersey İyi Hos Tamamda Bu Filmi Hem söktürüp Hemde Birdaha Mayeneye mı Gitmen Gerekir ? Onu anlamadım

14. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Benimde aklıma takıldı o açıkçası sonuçta geçti diye bandrolü onayı var muayeneyi iptal etmiş sayılıyor bu kısmı biraz saçma geldi bana da...

15. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    geçmiş olsun durduk yere baya bi uğraşcan şimdi...valla bende de hep sisler açık olur benim camlarda filmli o kadar polis çevirdi hiç biri neden böyle demedi.hatta gecenin 1inde 2sinde çevirseler bile sormuyolar.biraz şans işi galiba kimisi uğraştırıyo kimisi uyarıyo.geçen hafta gece 3 falan karşıdan geliyolardı selektör yaptılar tepe lambasını falan yaktılar ben de durdum, yanımda durdu camdan içeri baktılar arabadan bile inmeden sonra gittiler.sislerimde açıktı...biraz şanssızmışsın kardeş.bende şansımı fazla zorluyorum.bi gün bende senin gibi bi başlık açıp ceza yedim dicem galiba.tekrar geçmiş olsun...

16. Murat1

Murat1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Murat Tuncer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Kurallara uymayıpta neden sert yapıyoruz anlamadım. Film yasak, emniyet kemeri takmadan araba sürmekte yasak ee ? :) Yaptığımız yanlışların cezasını çekmeyi bilmeliyiz, bazen başkasını değil, kendinizi suçlamayı deneyiniz.

17. sleyman_20

sleyman_20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    96
    Ad Soyad:
    Süleyman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    geçmiş olsun

18. kann

kann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle geçmiş olsun. Sisli ve puslu havalar dışında sislerin açık olduğu takdirde cezai işlem gerektirdiğini biliyorum. Emniyet kemeri takılmadığı takdirde de suçlu oluyosun eyvallah ama camlara çekilen filmlerin bi sınırlaması ve ya derecesi yok mu ? Her filmli cama ceza yazılmıyo diye biliyorum. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

19. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    geçmiş olsun. trafik cezası insanın çok ağırına gidiyor hakkaten. bu arada cam filmi böyle birşey. araçta güzel duruyor ama polislerin eline koz veriyor.

20. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    saydam (renksiz) film bile yasak! genel de cam film i çeken yerler, açık filmden birşey olmaz deseler bile inanmayın. Bazı polisler insiyatifli davranırken bazıları hiç acımıyor.

Bu Sayfayı Paylaş