Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

cevizlide suda kaldım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda oguz3259 tarafından 3 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar geçen gün cevizli köprüsünün altı yağış nedeni ile (e-5) trafiğe kapandı.Tam 4 saat kadar trafikte kaldım.Çıkarkende mecburi olarak lastik seviyesinin üzerine kadar 3-4 metrelik sudan geçmek durumunda kaldım.

İlk 2 gün bir sorun olmadı ancak bugün aracı park ederken zorlu ileri geri manevralar arasında direksiyonu sola çevirdiğimde son turun son kısmında titreme ile birlikte bir kalın tonda bir ses geldi.

Daha sonra dikkat ettiğimde araç giderken bu ses yok.Eğer hafif hafif araç kayarken tam sola kırarsam yine ses yok.Ama duruken direksiyon tam sola dayanmadan önce garip güçlü bir zorlanma sesi oluştu.

Konu ile ilgili yardımcı olabilmeniz mümkün mü? Gerçi servise gideceğim zaten ama sudan olmuş olabilir mi?

saygılarımla

2. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    bence aracınızın hiç bir şeyi yok...normalde her araçta var o ses... servise bi uğra için rahtlasın..selamlar.saygılar..
    Düzenleyen : enginis58

3. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    oğuz hocam konu ile ilgili tam bilgim yok ama, hidrolik direksiyon olan araclarda (elektriklilerde olurmu bilmiyorum) direksiyon tam kırıldığı zaman çok az uğultu gibi bir ses çıkıyor.. ben bir çok araçta şahit oldum buna.. o olmasın sakın???
    Düzenleyen : erkancakan82

4. evt bu sesi en son seviyeye ceviridnizmi motordan ve aracın titremesinden anlıyabiliyorsnuz eğer sorun buna benzer bişeyse problem yok.

5. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    valla o gün ben de ordan geçmemek için gülsuyundan aşağı sahile indim ama kartaldaki kumcuların ordaki kavşakta kaputu kaplayacak kadar suya girip çıkmak zorunda kaldım. neyse ki araç dizeldi de suyun ortasında bırakmadı. hava filtrenizi de bir kontrol edin bence geçtiğiniz su miktarına göre içine su kaçmış olabilir, zira ben de olmuştu. farlar buğu yapmıştı 1-2 günde geçti. elektrikli ise direksiyonunuz belki onun parçalarıyla ilgili olabilir. hidrolik ise arkadaşların dediği gibi olabilir. belki de daha önce de yapıyordu ama pek dikkatinizi çekmemişti.

6. hangi köprü bu asf otonun ordakimi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

7. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    tam sağ tam solda zorlanma normal ama eğer farklı geliyorsa size bir servise gosterin

8. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    bahsetmiştiniz hatırladım... şahsenben kaputu kaplayacak kadar suya giremezdim...hem benzinli hemde riske atmazdım... iyi cesaret.. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    o gün hastaneye gittiğim için yoldaydım yoksa hiç çıkılacak hava değildi. bütün gün yolda kaldığım için biraz da dizel olması ve deli cesaretiyle dua ede ede geçtim. yanımda annemle hanım da vardı sağ arka kapıdan biraz su girdi hatta içeri

<div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; ">
    <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; ">
    <div style="-: initial; -repeat: initial; -attachment: initial; -webkit--clip: initial; -webkit--origin: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; -: initial initial; ">evet doğancım asf nin oradaki, hatta oraya girmeyim diye önce dikimevinin ordan dolaşayım demiştim ki ordan as 950 ler geri dönüyorduhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

10. ben gecen göztepeden gelriken orda bir yoldum sizede diyeyim direk medine tayfun sökmen lisesinin oraya çıkıyorsunuz

ötöbüslerin döndüğü düzargahtan devam edin ötöbüsler asf otonun oraya dönüyor ya siz dönmeyin devam edin yolun sonunda insaat gibi bir bitiş var orayı devam edin soğanlık merkez caddenin oraya çıkacaksınız zaten oradan sonra ülkü boranın oraya gelmiş oluyorsunuz ben bu yolu kullanıyorum şimdi babam ise inadına bnm gittiğim yerin zıttına gider oranın yolu biraz bozuk diyehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu ses ugultu seklindeki ses degil. siddetli bir ses sankiyoksa o bahsedilen sesi biliyorum o degil. sanki tekerlek bir yere surtermis gibi. kisa ve lastigin yere hareketsiz bastigi anlarda oluyor ve ilk defa duydum bu sesi. ayrica direksiyonum hidrolik.

saygilar tesekkurler

12. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    hocam ılk aklıma gelen o oldu... konu ıle ılgılı teknık bılgımde yok ondan dolayı bılemıyorum... bılen arkadaslarımız yardımcı olacaklardır... saygılar...

13. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Hd hyundai araçlarda bu olabilir.

Tam sağ yada tam sol yaptığınızda direksiyon dibe dayandığında uğultu yapabilir.
    HD motorunun kontrol edilmesi gerekir.
    Zararı varmı ? Yumurta kasada 2 yıl kullandım. Hiç sorun yaşamadım.

Rahat olmak için yinede uygun bir yerde baktırmanız yararlı olacaktır.

Çok MAsraf çıkarmı ? Pek zannetmiyorum. Bakımla düzelme ihtimali çok yüksek.

14. cihan53

cihan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende bostancıya gidecektim üstten paralı yoldan gittim. Su daha yüksek olsaydın motora da su aldırabilirdin. Alttan hava çeken araçlarda durum dahada vahim mesela E 2200 Mazda Minibüsler.

15. oguz3259

oguz3259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün servise uğradım baktılar.Bu normal dediler şöyle ki hidrolik motor basınç yetmediği için yapıyor hafifçe gaz verirseniz kesilir ama bozulursada garantiden değiştiririz denildi birde giderken yaparsa gel dediler.

Saygılarımla

16. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    iyi bari en azından içiniz rahatlamıştır https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    un bende de var
    bu sor

Bu Sayfayı Paylaş