Selam Arkadaşlar, 2005 Benzinli cerato aracım var. Geçen gün iç yıkama yaptırmıştım ve çalıştırdığımda aracımın kendi kendine 2000-3500 devir bandında gaz verdiğini gördüm. Aracımda gaz teli var, yani elektronik gaz pedalı yok... Teli kontrol ettiğimde normaldi. Bu şekilde biraz kullandım ve kendiliğinden düzeldi... Sonra dün otoparkta teybi sökmem gerekmişti, topladıktan sonra aynı şey oldu. Araç park halinde kendi kendine 2000-3500 devirde gidip geliyor. Sanki hayalet biri gaza basıp çekiyormuş gibi... Elektronik bir sorun diye düşünüyorum, gaz teli gerginliği normal.... Bu problemin sebebi nedir ?
Geçen YouTube de izledim araba tecavüzcüsü var motora su vurdu beyne su gitti sonra araba kendi kendine gaz vermeye başladı. Sorun beyinde ki soketlerde çıktı. Wd40 ile yağladı hava tuttu sorun geçti.
Bana da sanki gaz kelebeği otomatik ayarı yapıyor gibi geldi ama aracın içindeki teybi söktüm diye arada bağ kuramıyorum...
benim opel vectramdada böyle sorun vardı benimki ayar vidasındandı . genelde boğaz kelebeğindeki pislikten meydana gelebiliyor havayı iyi çekemeyince rolantı motoru devreye giriyor havayı kendi gönderiyor, gazı kendi veriyor kışın ilk çalıştırmada rolantiyi ısınınana kadar yüksek tutan alet. boğaz kelebeğini kontrol ettirin veya temizleyin.
Bana da kirli boğaz kelebeği gibi geldi. Temizlikle ilgili olduğunu sanmıyorum. Söküp kendin bile temizleyebilirsin. Ben elantra ve corollada yapmıştım. Hem temizlik için bahane olur.