Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Cerato Direksiyonda Titreme Yardım!

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda umutd07 tarafından 4 Mayıs 2017 tarihinde açılan konu

1. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba forum sakinleri. Yaklaşık 20.000 km dir gözlemlediğim bir sorun var. Tam emin olmak için tam iki yıl bekledim. Sorun şu araba 2008 model 1.6 çeşitli 115 beygir(85 kw) ilk sahibiyiz 60 binden bu yana bakımı kendim yaptırıyorum. Soruna gelirsek;

-ilk marşta sert bir marş alma, kopacak gibi.

-motor soğukken 1000dk devirde vibrasyon yok lakin 900dk devre inince direksiyon titriyor.

- uzun yola çıkmadan önce depoya wurth enjektör temizleyici atıyorum Serik Isparta arası tek kontak (150-200 km) gidiyorum çorbaciya gelince stop etmeden 1 dk beklerken sıfır titreşim.

- Yani bazen milim titreşim yok iken bazen araba zangır zangır titriyor sanki pistonlar dengesiz çalışıyor gibi.

- özellikle mazotu totalden alınca titreşim %50 gidiyor hele ki wuth enjektör temizleyici koyunca baya gidiyor sesi çıkmıyor.

- ilk olarak ustamla sorun aradık obd arıza kodu yok. Arıza lambası yanmıyor lakin kontak (start) yapmadan sönmüyor.eskiden sönerdi.

Sorun olabilecek yerler;

- ilk olarak motor takozları gerek el ile gerekse göz ile tarandı ama sağlam olduğu görüldü 85.000 km de araba. Şüpheler sağ kulak hidrolik olan.

- yakıt pompası arızası. Bu tip vibrasyonlara sebep olabiliyormuş ki benim en şuphelendiğim yer!

- vuruntu (krank sensörü arızası. Bazen bu parça bozulsa bile kod vermeyebiliyormuş. Rölantide düzensiz çalışmaya sebep olabiliyormuş.

İşin garip yerleri sorun 800-900 devirde var. Gaza milim basayım sıfıra iniyor. Sanki rölanti devri bir düzensizlik var. Evet dizel araba sesli ve titreşimli olur lakin komşunun 200 binde ki 1.5 crdi ceratosunda zerre titreme yok. İyice takıntı oldu ışıklarda beklemek eziyet oldu. Zır zır titriyor elim hele ki demir kordonlu saat var ise tam komedi oluyor 50nc kamyon direksiyonu gibi :D

Ustam ile değişim yapmadan önce sizlere danışmak istedim nedir bu olay sizde oldumu. Serdar bey ile aynı araca sahibiz o da titreşim yok deyince iyice huylandım. İlk olarak sağ kulak değişecek sonra yavaş yavaş ilerlemeyi düşünüyorum. Düşünce ve görüşlerinizi bekliyorum saygılar iyi günler dilerim

Jvr74 bunu beğendi.
  2. smtsmt227

smtsmt227 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3,591
    Ad Soyad:
    Abdulsamet
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Cerato torku yüksek bir araç :)
    1-Würt enjektör temizleyici atıyorsunuz aracınıza cerato kia servisi öneriyor mu peki ?
    2-İlk marş alma da kopacak gibi demişsiniz dilerseniz bujilerinizi yenileyin derim sorun çözülebilitesi %75 genelde korea japon araç kullanıcıları ve arac üretici firmanın kitabcıklarında da yazar Champıon veya Ngk buji kullanınız diye belirtilir.Benim bilgi akışım bu kadar umarım sorununuz çözüme kavusur selamlar :)Bilen arkadaslarda yardımcı olabilir sanırım

umutd07 bunu beğendi.
  3. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim :) wurth enjektör temizleyici tüm crdi sistemli dizel araçlara uygun serviste koyuyor o manada sorun yok, ikinci olarak araç dizel olduğu buji olarak sadece kızdırma bujileri var o da patlak olsa kod veriyor. :( İnşallah bu akşam net cevap gelir

cenker_baba bunu beğendi.
  4. Musty385

Musty385 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mustafa ŞALVARCI
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun dizel araçların genelinde bir titreme mevcut zaten ama sen motor takozlarına iyi bi yerden baktır. debriaj a basınca titreme azalıyor mu ?

umutd07 bunu beğendi.
  5. Atohan

Atohan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Atalay
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    @umutd07 kardeşim, ben de şanzıman takozumdan şüpheleniyorum ama el veya gözle kontrolü nasıl yapıyorsunuz? Görüntüden sağlam bile görükse takozun içi sertleştiği için bozuluyormuş. İçiyle ilgili tespiti nasıl yaptınız?

6. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ustamla sökmeden göz ile kontrol yapıldı. Yırtık tespit edilemedi. Hidrolik olan takozda bir sızıntı yok. @Ogun bey sağ olsun direkt ön takoz dedi bu ay sonu değişime onunla başlayacağım. 9 yaşında araba orijinal takozu sanırım kauçuk sertleşti

Debriyaja basınca titreşim çok az oluyor(vites boşta) geri salınca direksiyon zıngır zıngır titriyor. Uzun yolda bu sorun kesiliyor sanırım takoz yumuşuyor.

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Umut, Debriyaja basınca titreşim azalıyor dersen iş, BALATA ve VOLAN doğru gidebilir.

tespiti daha nokta atışına getirmeye çalış. Masrafa gerek kalmasın.

Keza,
    Motor takoz ALT, ön arka , Direksiyonu konsolu kapıları titretir.

ama debriyaja basınca, volan balatadan ayrılır ,
    basınca titreşim azalıyor diyorsun.

Gerçi takozlara geçen titreşimde otomatik olarak azalmak zorunda ama,
    kafamda soru işareti oluşmadı değil.....

umutd07 bunu beğendi.
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ogun bey kapılarda bir titreşim söz konusu değil. Konsolda hafif dalgalanma var ama çok az sayılır. Şöyle izah edeyim ben arabayı hep debriyaja basarak marş yaparım. O zaman motor çok rahat çalışıyor. Lakin debriyaja basmadan marşta motor sanki yarım debriyaj da gibi bir karaktere gösteriyor. Boştayken basıp çektim mı dalgalanma oluyor. İşin tuhaf yanı uzun yol sonrası bu titreşim hiç olmuyor ya da çok oluyor yani takoz olsa sanırım hep yapar. Sizlerinde sayesinde nokta atış yapacağım halen muğlaktayım.

Serdar bey enjektör arızası serviste belli olur mu makineye bağlasak. Çünkü obd cihazı bir sorun vermedi. Bende çok şüphelendim çünkü ne zaman würth koysam arabada titreşim falan kalmıyor. Eskiye nazaran %90 gibiyor.

10. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Günaydın Bosch Car servise gidip memelerini yaptırmanız gerekiyor büyük ihtimalle

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umutd07 bunu beğendi.
  11. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Teşekkür ederim ilk iş enjektörlerin durumunu gds ile tespit ettirip vaziyete göre işlem yapacağım.

MSC bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş