İnternette Adil Kullanım Kotası'nın (AKK) kalkması faturalara olumsuz yansıyor. Cep telefonlarındaki mobil internet paketini hotspot (kişisel erişim noktası) yolu ile başka cihazlarla paylaşanlara ek ücret geliyor. Böylece telefonunu modem olarak kullanmak ekstra ücrete tabi olacak. İlk duyuru Turkcell'den geldi 2 GB paylaşımlı internet için faturaya 9 TL yansıyacak Akıllı telefonu ile internet servis sağlayıcısından aldığı mobil internet paketini wifi paylaşım sistemi (hotspot) ile başka cihazlarla paylaşanlara kötü haber. Bundan sonra mobil internetini kişisel erişim noktası paylaşanlar, aylık 9 TL ücret ödemek durumunda kalacak. Turkcell’den konuyla ilgili olarak abonelerine gönderilen mesajla ortaya çıkan bu gelişmeye göre iOS veya Android telefonlardaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliği kullananlar artık ek ücret ödeyecek. İlgili mesaja göre uygulama 15 Ocak’ta başlayacak. 2 GB PAYLAŞIM İÇİN 9 LİRA EK ÜCRET Sözkonusu mesajda şu ifade yer alıyor: 15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL le ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kurumsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır” Vodafone'dan hotspot açıklaması Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmediği açıklaması yaptı. GSM operatörü Vodafone, hotspot yoluyla paylaşımlarda ek ücret talep edilmediğini açıkladı. Vodafone açıklamasında, "Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılarından ücret talep etmiyor" ifadelerine yer verildi. CEPTEN WİFİ PAYLAŞIMI ÜCRETLİ OLUYOR Açıklamada, Vodafone kullanıcılarının herhangi bir ek ödeme yapmaksızın hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan 'kişisel erişim noktası' özelliğini kullanmaya devam ettiği bildirildi. Kaynak
Saçmalığın daniskası.. Ben parasını verip 10 gb internet paketi alırım istersem hotspot açar 1 günde bitiririm istersem açmam 1 ay kullanırım buna ne hakla karışacaklarmış? Cidden böyle bir saçmalık olamaz, daha ne saçmalıklar göreceğiz bakalım.
Nereden ne alacaklarını iyice şaşırdılar sinekten yağ çıkartmaya çalışıyor Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hotspot ile değil de usb den paylaşırız biz de, iyide benim hotspot ile paylaşmam ile telefonun kendi bünyesinde kullandığım internetin servis sağlayıcı ile alakası ne ki? servis sağlayıcı benim hotspot kullandığımı bilebiliyor mu? zannetmiyorum, bu işte bir aldatmaca var gibi seziyorum, gerçi bende vodafone var, turkcell kadar rezil pinti bir şirket daha görmedim ben hayatımda, 15 sene kullandım ne bir hediye verdi ne bir avantaj sağladı ne de faturaları ucuzdu, hem pahalı hem çekmiyor hem rezil böyle anlatmakla bitmez hatta video yapmıştım youtube a atmışım türksel le alakalı.
Şimdi, " Yetmez ama, EVET " diyerek hatırlatıyorum. Ve , Evetçi Zatı-ı muhteremleri hararetle anıyorum. Bir at kadar olamadık ya ona yanıyorum. Anlayan anlar.
https://www.memurlar.net/haber/798230/turkcell-den-hotspot-aciklamasi.html Sanırım internet ortamındaki eleştiriler etkili olmuş. Böylw bir açıklama yapmışlar.
Hocam kusuruma bakmayın , bu net vs konularında yeterince bilgi sahibi değilim sayılır gençlere göre , ben bazen laptopu kabloyla iPhonea bağlayıp telefonu modem olarak kullanmış oluyorum veya başka biri telefonunu açıyor onun iPhoneundan kendi telefonumla nete bağlanıyorum bunlara mı ücret geliyor acaba ? Tapatalk kullanarak iPhone 6 S aracılığıyla gönderildi