Arkadaşlar aracıma çelik jant aldım ama kime sorsam çelik jant aracı yorar yakıt sarfiyatı yapar diyor sizce bu söylentiler ne kadar mantıklı Düzenleyen : turkuaz4155
ben inanmıyorum.Bikere balans olayı kesinlikle düzen tutuyor.diskler daha çabuk soguyor balata tozlarını attıgı için frenlerinizde rahatlama olacak.İlk zamanlar firenlere alışamayacaksınız bile.Sac jant dedigimiz asıl çelik jantlardır.Bizim çelik dedigimiz jantlar alaşımlı jantlardır yani daha hafiftirler.Buda aracınız için bir + dır.Bende çelik jant kullanıorum ebatları abartmadıgınız sürece ne yakıt artar nede performans düşer.
araca uygun ölçülerde takılan alasım jantlar görüntüden ziyade sürüş güvenliği aracın yürür aksamına pek çok fayda getirir not uzak doğu jantlarına DİKKAT
ben arkadasaların dedıklerıne katılıyorum ancak ön takımı bana sorarsanız daha cabuk omrunu kısaltır celık jant... fren durma mesafesıde alışımlıyla ıkısı aynı mesafede durur sadece celık jantta hava kanalı açık olduğundan dıskın soğması daha çabuk olur buda toz vs bakımından temız kalmasını sağlar ama unutulmamalıdır ki yolu bıraz daha bozuk olan yol duzenınde alışımlı jant kullanan aracın on takımı daha uzun süre gıder bılgınıze..
tse onemlı tabıkıde ama yınede sız bılındık yerden alın jantınızı kı olası bır sıkıntı yada problemde en azından satın aldığınız mağaza sattığı urunun arkasında dursun..
önce şunu açıklığa kavuşturalım; çelik jant= sac metalden imal edilen jantlar alüminyum alaşım jant=alüminyum malzemeden üretilir.. çapları ve ölçüleri aynı olan her iki jantın çok belirgin farkları yoktur... akıt tasarrufu da öyle çok belli olmaz...belki 10 000 km 3-5 litre dir bilmiyorum..çünkü jant dönen bir unsur olduğu için ağırlığı aracı çok fazla etkilemez...ama çapını ve genişliğini artırırsanız işte o zaman yakıt sarfiyatı inanılmaz artar...alaşım jant enjeksiyon yöntemiyle üretildiği için kalıplarına istediğiniz şekli verebilirsiniz..bu yüzden estetik olur...sadece yüksek süratlerde alaşım jant ın hassas balansı daha iyi yapılabildiği için tercih edilir...ispatı da 300 ve üzeri süratlere çıkan araçlara baktığınızda hepside alaşımlıdır...yalnız dejavantajı da çok çabuk hasar görür hatta kırılabilir...kaldırımlara dikkat..
çap - ağırlık ve lastik tabanı genişledikçe sarfiyat artarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
Konuyu hortlatayım arkadaşlar bende erama jant almak istiyorum bugünde lastikçime sordum 14' 500 ,15' 600 tl dedi.Jantın ağırlığını sordum bilmediğini söyledi aracımın orjinal jantı ve aynı ebatta almak isteyeceğim jantın ağırlığı ne kadardır acaba bilenlerden yardım bekliyorum
Çelik jant yoktur, alışımlı jant vardır. Arabayı yorar, ön takımı bozar vs bunlar göreceli kavramdır. Arabaya uygun jant ve lastik tak bak bakalım yorarmı ? Onca fabrika çıkışı arabada alışımlı jant var aynı kasa aynı motor aynı arabanın donanımlısında alışımlı ve muhtemelen büyük ebatta lastik jant var niye yormuyor uygun olanını takarsan sorun olmaz.
Arkadaşım benim yazımı okumadan cevap vermişsin bir daha okumanı rica ederim sorduğum soru farklı yeni bir başlık açmak istemedim o yüzden buraya yazdım