Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çelik jant yakıtı ne kadar etkiler?

'Accent Forum - Club' forumunda aretias tarafından 31 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar benim arabam şehiriçi 8.2lt/100km yakıyordu, iki gün önce çelik jant taktırdım, normal jantlardan 500gr daha ağır, yakıt sarfiyatı iki günde 9.8lt gibi değerlere çıktı gittiğim yol aynı, jantların yakıtı bu kadar etkilemesi normalmi acaba?
    Zaten benim araba biraz fazla yakıyo, nedenini anlamış değilim, sakin kullanıyorum, günde 20-25 km yol yapıyorum, ama ne olursa olsun 9.8lt gibi bi değere çıkması hiç normal gelmiyo bana, enjektörler ve baskı balata yakıt sarfiyatını bu denli etkilermi?

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sadece alışımlı jantmı taktırdınız ? Lastik ebatlarında vs değişme aşırı boyutta değilse, yakıt asla jantlardan ötürü olamaz. Başka birşey vardır...

Diğer sorunuzla ilgili bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım...

3. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Latstik değiştirdiğimizde yakıt sarfiyatnı etkilyen bir çok husus vardır. Örneğin; Lastiğin taban genişlini artırırsan,sonradan taktığın jant çapını büyütürsen,jant ağırlığını artrırsan otomatikman sarfitatta artar.
    Benim arabada hiç bişey yokken,8-9 litre yakıyordu şehir içinde.Bir depoyla klima açmadan şehir içinde 450 km gidersem ne ala...

4. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    lastik ebatı aynı 185/60/14 sadece alaşım jant taktım, aracın çekişinde felan bir değişme yok ama yakıt sarfiyatı arttı, acaba bunun ne gibi nedenleri olabilir?

5. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    bende jant lastik yapcam.Bu ay sonu işallah.Ankara iskitlerde 3 5 yeri gezdim.Bana beyaz admire ye gidebilecek 14 hafif bi jant lazım.Bilinen bi marka varmı?

6. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    1-Yakıtınızı yol bilgi ekranına bakarakmı söylüyosunuz yoksa birebir ölçtünüzmü?

2-Lastiğin çapı orjinaliyle aynı olduğu müddetçe jant büyültmüş olsanız bile yakıtı etkilemez.
    14'ken 15 yapılan jantlarda lastik ebatlarıda ona göre ayarlanırsa hiç bir sorun olmaz.

3-Heralde siz sadece jant takmışsınız ebatı ellememişsiniz.Ohalde yakıtınızın janttan etkilenmesi mümkün değildir.

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Sana özelden bir yer tavsiye edeyim

8. aretias

aretias Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben sadece jant taktırdım, lastik ebadı aynı, benim takıldığım 8.2lt iken jant taktığım gün birden 9.8lt gibi bir değere yükselmesi oldu, bu gün 45-50 km yol yaptım 8.5lt gösteriyo şuan, bu sebeple janttan olmadığına kanaat getirdim, 8.5lt 1.5 crdi için şehiriçi normal bir değermidir, yoksa gerçekten fazlamı yakıyo, 100tl'lik mazotla 500km'den fazla yol yapamıyorum şehiriçi, agresifte kullanmıyorum, deviri 1500-2500 arası tutmaya özen gösteriyorum, bu fazla sarfiyatın olası nedenleri nelerdir? enjektör kirliliği çekişi etkilediği gibi yakıt sarfiyatınıda etkilermi? kirli mazot yüzünden iki hafta önce yolda kaldım, depoyu fulleyip enjektör temizleyici ve mazot katkısı koydum, depo şuan bitmek üzere, aracın çekişinde artma hissediyorum, ama yakıt sarfiyatı yine yüksek, mazot filtresi 4000km önce değişti, acaba enjektör kirliliği gibi rail hattındada kirlilik olabilirmi, ve bu yakıtı etkilermi? crdi motor hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim, kazasız cezasız sürüşler herkese.

Bu arada servise gösterdim, araç 1 gün burda kalacak herşeyini inceleyeceğiz dediler, maliyeti belli olmaz çıkan soruna göre değişir diyolar, ama ben güvenemiyorum, gereksiz yere masraf etmekte istemiyorum.

Düzenleyen : aretias

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    kirlilik yakıt sarfiyatını etkiler diye biliyorum

Bu Sayfayı Paylaş