Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çekiş Sorunu Oluştu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda TheManiac tarafından 9 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba arkadaşlar bugün aracımda bir çekiş problemi oluştu gaza basıyorum devirde bir yükselme oluyor lakin yükselmenin gerektirdiği ivmelenmeyi süratte yakalayamıyorum fikri bilgisi olan başına böyle birşey gelen varmı bu arada araç lpg li

2. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kimsenin bir fikri yok mu yahu :S

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Debriyaj Kaçırıyor...

4. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yani ersin hocam ne yapmam lazım baskı balatamı debriyaj balatasımı napcaz ya satarayak fena oldu bu

5. mehmet0606

mehmet0606 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet Özdemir
    benim aklıma ilk gelen lpg oldu başka bi yerden aldığın lpg den olabilir çünkü benim başımada gelmişti, araçta düşme oluyo, total den al gazını bu bi fikir...

6. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4 depo opetten alıyorsam 1 depo po dan falan alıyorum bu sefer bp den aldım ama oda düşündürmedi değil beni

7. mehmet0606

mehmet0606 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet Özdemir
    büyük hataa opettin gazı yağlıdır, bp ve total den al...

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Boşa Devir Çeviriyor Dediginize Göre Debriyaj Kaçırıyor..Baskı Balata Degiserecek Sorun Çözülür..

9. mehmet0606

mehmet0606 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mehmet Özdemir
    onu şu şekildede öğrenebilirsin, çok yüksek bir rampaya 2. viteste çık, devir yükselir araba gitmezse anlarsın, bu benim başımada geldi...

10. erainy

erainy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Görünüyor ki debriyaj baskı balata da sorun var. Değişmesi gerekiyor. Çözülemeyecek bir sorun değil. Biraz maliyetli ama basit bir sorun. Umarım kısa zamanda sorununuzu çözersiniz.

11. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    maaliyetide şu şekilde oluyor ki yaptıran bi arkadaşım var coupe forumundan 135 tl malzeme 115 120 tl de işçilik yani şöyle 250 lira gibi bir rakama çözmüşler

12. Smyrna

Smyrna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dostum biraz geç olmuş olabilir yazacagim yazi ama devriyaja bas diger ayaginda gaz ve frende olsun tabi önünde boş olsun bunu denerken... gaz verirken ayagin frende olacak tabi az bi şekilde basacaksin frene ve bu arada da debriyaj dan ayagini kaldiracaksin yavas yavas, kavramaya göre bakarsin debriyajın yedigine, egerki tamami ile kaldirdiginda ayagini araba gitmiyor ve gaz veriyorsa boşa bilki debriyajı yemişsindir... 3 pedal yapacaksin yani kisacasi. he baktinki araba kaldirirken stop ediyor (yavaş yap bu hareketi) o zaman debriyajda arama bence sorunu.

13. djkubi

djkubi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kubilay çabuk
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    Araba gitmezse yokuşu nasıl çıkacak. Orda kalacak araba çekici çağır falan bir sürü masraf.

Araç çalışırken durur vaziyette 4. vitese takın stop etmezse debriyaj bitik demektir. Forumdan okumuştum bunuda. El frenı çekiliyken.

Düzenleyen : djkubi

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    el freniyle olmaz mıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

15. Smyrna

Smyrna Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    el freni ile de olur dicem sonucta araba kalkmiyor yerinden... :D ama hep frenle yaptigim icin fren öncelikli durum... bide aklima geldi LPG enjeksiyonlarinda bi sorun olabilir... ben malum dertlerimden kurtulamadim ve bi gaz kokusu vardi arabada enjeksiyonlar arizali dediler, ikinci el temiz bişiler taktik. kaçak olmadı ama çekişten düşme yaşandı. yarin sabahta gidip sifir alicam ve onlari taktiracagim...

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; "> ÇEKİŞ DÜŞMESİ
    Bugün Muğla'ya giderken "sakar geçidinde" baya bir zorlandı araba.. Bilenler bilir rampası baya dik, virajlı bi geçittir sakar... Araçta 4 kişiyiz..2.viteste 4000 d/d den sonra sanki boşa dönüyor motor, hızlanma yok...60 km de takılı kalıyor sanki.. En azından arabayı zorlayarak 5500 d/d de 90 km ye gelip 3 e atsam toparlıyacak araba... Bi de düz yolda giderken arkamıza bi Murat 124 takıldı (4 kişi vardı o arabada da) ..Bakımlı bi arabaya benziyordu.. 5.vites 110 km ile giderken, gaza basmama ragmen araba istediğim şekilde ivmelenemedi.. Ve sonuçta o arabanın 120-130 km ile geçmesi açıkça koydu biraz.. <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Dedim ki "ya zaten 1.6 motor, bi de 4. vitesle gidiyor geçmesi normal"diye kendi kendimi teselli ettim.. Acaba çekişimin düşme nedenleri ne olabilir ? <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">Aklıma gelenler =LPG ile gittiğim için %5 çekiş kaybı, LPG bakım ve temizliğini yaptırmamam, 185/55/15 lik jantlar ve silencerli egsoz var perfonmansı etkileyebilecek.. Baskı balata mı yoksahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">
    1.3 bi motora göre normal birşey mi bu durum? ya da(küçümsüyoruz ama) murat 124 ün beni geçmesi..?

17. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Murat 124 te 1.2 cc motor vardır. Senin arabayı geçmesi için arkasına neft yağı sürmesi gerekir.
    2. Vites yüksek devir gitmiyor motor boşta dönüyor gibi... Devriyaj balata
    5. vites ani hızlandırmaya çalışma çabuk toparlamayabilir ama gitmiyeceğim demez. banada bir 1.6 doğan rastlamıştı yumurta 1.5 ile.
    Ama sonuç hezeyan oldu onun için.

ÖZetlle aşırı batalayı zorlamışsan ve balata zayıf ise tavsiye değişimdir.

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    sorunumu cevapladığın için teşekkür ederim abi.. "Murat 124 te 1.2 cc motor vardır. Senin arabayı geçmesi için arkasına neft yağı sürmesi gerekir. " dedin..bu neft yağı ne oluyor, neresine sürmesi gerekiyor ki? bi de eminsin di mi abi 1.2 cc motor olduklarına, ben 1.6 sanıyordumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley13.gif

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Murat 124 ler 1240CC hacme sahip olup 1300 cc olarak lanse edilmiş hacılardır.
    Neft

20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:

Bu Sayfayı Paylaş