aracımda ekte resmi bulunan teyp var, cd çalmıyor ve sürekli erorr 5 hatası veriyor. müzik seti onarımı yapan bir yere götürdüm aracımı ve okuyucu lazer gözün çalışmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi. parça için 80 tl demişler bide parça bulunmuyor bunun ucuzunu nerden bulabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
kardeş aynı sorun bizde de var.. eranın kronik sorunudur bu... sakın yaptırma... ben 2 sefer yaptırdım nafile.. git bir teyp al ya da radyoya alış şimdiden
valahamı böyle saçma durum olur mu ama ya, teyp lerde eski kasa fordlarda kullanılan rds teyp aslında onlarda böyle bir sorun yokken bu teyplerde böyle bişey olması çok ilginç.
Gözü görmek lazım eski yapıda bi şey ise tvcilerden vcd gözü ile değiştirlebilir düşünüyorum maliyet bilgim yok.
Artık ortalıkta sağlam esnaf bulmak zor uğraşmak istememiştir diye düşündüm. Pioneer USB Teypler piyasada makul fiyatlara satılıyor, göz masrafı gereksiz olur diye düşünüyorum.
error 5 hatası cd error hatasıdır radyonun kullanma kılavuzunda error 1 den 6 ya kadar hata kodları ve açıklamaları var, error 5 çoğunlukla cd nin kalitesizliği çizilmesi bilgisayarda sonradan elle doldurulan mp3 cd lerinin düzgün olmayışı cd nin güneşe maruz kalması gibi sebeplerden yapar orjinal ses cd si takınca da çalışmıyorsa işte o zaman gerçekte problem vardır. Bende aynı sorunu sıklıkla yaşıyorum, dandik mi dandik diamond marka 100lü cd almıştım değişik bilgisayarlarda track mp3 farklı farklı bir sürü cd yazdım bir kere okudu yada hiç okumadı onun dışında yine dandik ötesi raxumedia marka cins bir mp3 cd si var elimde üzeri çizik dolu ne zaman taksam bir anda şak diye okuyor, orjinal gümüş renkli track albüm cd lerini de okuyor elinizde orjinal bandrollü lisanslı cd varsa bir deneyin derim. error hatalarının error 2-3 gibi şimdi hatırlamadığım diğer hataları mekanizma arızası diye geçiyor onlar olursa teyp garanti bozulmuş manasında ama error 5 ve 6 sadece cd ile alakalı diye hatırlıyorum elinizde kitapçık varsa bakın ama araba kitapçığı ile teyp kitapçığı farklı benim getz te artek marka teyp var onda öyle
kalitesiz sonradan çekme cdlerin bazısını pat diye okuyor, bazısını okumuyor, 3 senelik dandik cd var okuyor yeni çektiğim var çiziksiz okumuyor kalorifere tutuyorum ısınınca onuda okuyor boş bi cd altına yapıştırıcıyla pamuk yapıştırdım ince şekilde düzlettim taktım içerideki gözü sildirdim pek birşey fark etmedi. olmazsa bende sıfır ufak çıkış wattlı klasik bir kenwood alpine falan denk gelirse niyetlenirsem teybi komple değiştirebilirim nasıl olsa kolayca söktüm bunu daha önce, şu konuda var nasıl söktüğüm https://www.hyundaiclubtr.com/konu/getz-teyp-soekme-islemi-resimli-anlatim.29041/ arkadaki harnessleri adaptörle yeni teybe uyumlu şekilde bozmadan bağlayınca muhtemelen orjinal gibi olur.
yok hocam ya atmadığım takla uygulamadığım yöntem kalmadı, dediğiniz gibi usb bir teyp alıp takmak var ama bende de her şeyin orjinal olması takıntısı var. parçayı bulabileceğim bir yer önerecek kimse yok mu ? acaba
bu cd çalar arızaları bu ara furya oldu çıktı. benim orijinal cd çalara her türlü laneti dolduruyorum tık demiyor. Anladığım kadarıyla getz in cd çalarları çok sağlam tasarlanmış. Acaba araçların elektrik bağlantılarında veya kullanılan cd lerde mi sıkıntı var. Ben cd lerimi her zaman 16x te yazıyorum. Kaliteli cd ler kullanıyorum. belkide bundandır arıza çıkarmaması.