Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

çat sesi !

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda SinnerWithGod tarafından 21 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Öncelikle tüm forumdaki arkadaşlarıma merhaba....Uzun zamandır forumu zevkle takip ettiğimi bilmenizi istiyorum.Bugüne kadar forumu okuyarak bilgi edinmeye çalıştım ama bu sefer soru sormak zorunda kaldım.Tecrübeli arkadaşlardan bilgi alabilirsem çok sevinirim.
    Sıkıntım şu ; aracımın sağ aksında hafif zorladığım zaman çat çat ses çıkıyor onu anladımda..Düz yolda 1. vitesten 2. vitese geçerken ayağımı debriyajdan çekip hafifçe gaza basarken kaputun altından çat diye bir ses geliyor onu anlamadım..bugün ustaya götürdüm sağ aksda hafif sıkıntı var aciliyeti yok dedi gönderdi...Acaba sağ aksdaki olaydan kaynaklanıyor olabilirmi ve beni yolda bırakırmı bu aks sorunu !?

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aracınız accent admire ise aks kafasından ses gelmesi normal aynı ses benım arabada sol akısta var ustama sordugumda ise admirelerin direksiyon turu fazla imiş(admire ile döndüğüm yeri fiorino ve kangoyla 2 kerede döndüm test edildi ) aks cok acıldıgı ıcın zamanla bosluk oluomus oda dönüslerde kalkıslarda ses yapmasına neden oluomus. bugune kadar 5 tane admıre kullandım hepsinden aks sesı geliodu tam tur yapıp kalktıgımda.diğer admiresi olan arkadaslar yanlıs anlamasın idda etmiorum fakat benım kullandıklarımda durum böleydi.

3. thugslife

thugslife Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    aynı şeyden bende gittim cumartesi akşamı aynen bana da aynısını dedi usta dert edilecek bir durum değil sanırım

4. SinnerWithGod

Alınan Beğeniler:
    2
    ewt arkadaşlar aracım 2005 model 1.3 admire......çağlar arkadaşımın dediği gibi anca direksiyonu 3 tur çevirirsem eğer ses geliyor.....ama düz yolda giderken 1den 2ye geçirdim vitesi gaza basınca çat diye bir ses geliyor onu anlamadım......burda beni korkuttular yolda kalırsın falan diye bende dayımın arkadaşına gittim...usta o kadar iddalı konuştuki eğer bu aks yüzünden yolda kalırsan nerde olursan ol ara tüm masraflar benden dedi..!!Hiçbirşey olmaz sür gitsin dedi....zatn 2 yıldır böyle kullanıyordum....

hyundai eradan sonra çıkan blue falan hoşuma gitmiyor , kullananlardan yorum alıyorum çok ses alıyor verdiğim paraya göre berbat bir araba diyorlar.......Aklımda 1.2 tsi jetta var...tsi de sorun yaşarmıyım...ve 1.2 olduğu için ön yargılı yaklaşan olurmu 2. el satışında ..? kullanan arkadaş varmı ?

5. CaSPeR

CaSPeR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar
    Düz yolda 1. vitesten 2. vitese geçerken ayağımı debriyajdan çekip hafifçe gaza basarken kaputun altından çat diye bir ses geliyor onu anlamadım demişsinizde
    iki şey aklıma geliyor birincisi motor kulağı ikincisi debriyajla ilgili bunları kontrol ettirirseniz diye düşünmekteyim.
    motor kulağı ilk tercihimdir.

6. SinnerWithGod

Alınan Beğeniler:
    2
    Casper , motor kulağı diyerek , motor takozlarını kastetmişsen eğer ona baktı ustalar ...esneme payı normal dediler.....anlamadım gitti arkadaş valla ya..........arabam 4-4lük yakıt mükemmel 2.5 senedir sıkıntısız biniyorum ama bu ses arabayı sattıracak bana valla......

7. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    moralinizi hiç bozmayın sadece sizin ihtiyacınız işin ehli bi usta sorununuzu mutlaka çözecektir.usta cok önemli bu konularda.bilginiz olsun ben aks kafasını yan sanayi taktırdım çin malı sadece 2 hafta dayandı ses devam etmeye basladı değiştirirsenız orjınal parca alın yada öle kullanın ben cok alıstım o sese yanımda biri varsa bak şimdi çat die vurcak bile diorum yani :RpS_laugh:

8. vosvoscuk

vosvoscuk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    nazım tok
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    muayenede aks körüğü yağ kaçağı yazmışlardı baktım körük yırtılmış sonra 2-3 ay öyle bindim ve değiştirttim daha sonra arabada gaza yüklenince titreme olmaya başladı iskitler mega centere götürdüm pazar günü açık olduğu için usta baktı dış aks kafası değişmesi gerekiyor dedi tamam dedim peki ben bugün pikniğe gideceğim dedim sıkıntı çıkarırımı dedim yok bişi olmaz dedi ertesi güne randevulaştık ve ben bastım pikniğe gittim dönüş için toparlandık kontağı çevirip gaza basmamla ''çat'' değil çatıııırt dedi ve araba yerinden gaza basmama rağmen milim kımıldamadı usta şoförlerin tabiriyle aracım akis kesmiş :) kaldık ailecek orada kaskodan çekiciyle servise (özel) sol aks komple değişti 230 tl sıkışmış arasına çıkardılar. :) sözün özü ihmal etmeyin ustanıza gösterin yoksa benim gibi yolda kalırsınız.

9. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    gecmiş olsun ben 4 sene öle kullandım sonra belirttiğim gibi çin malı taktırdım 2 hafta dayandı ve hala öle kullanıorum ins dediğiniz gibi bi sıkıntı olmaz bakalım nerde trak orda bırak yapıcaz heralde ;)

10. SinnerWithGod

Alınan Beğeniler:
    2
    walla bende 2.5 senedir aynı şekilde biniyorum...değiştirmek istiyorum ama aks kafasının orjinali komple olarak satılıyormuş sadece kafa yokmuş!! arkadaşın dediği gibi çin malıda ne kadar dayanacak daha beter olmasından korkuyorum!Orjinalinin bozuğu , çin malının sağlamından iyidir diye düşünüyoruz heralde....yolda kalırsak kepaze olmakda var onuda düşünüyorum !!!!! Arabayı satacam galiba

11. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Örnek Teşkil Edecekse Bi Ara Renalt Marka Araca Hurdacıdan Aks Kafası Alınırak 2 Parçadan Bir Parça Çıkartılmıştı

12. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Admire icin kaliteli aks kafasi varmi yoksa piyasadaki aks kafalarinin hepsi aynimi servis orjinal aks kafasi olmadigini soyledi. 8 ay oldu degistireli yine baslada cat cat vurmaya

Bu Sayfayı Paylaş