Arkadaşlar herşey üstüste geliyor artık sıkılmaya başladım gerçekten bugünde sabah kalktığımda tamponumun sol bağlantı yerinin ön tarafının sarktığını gördüm yane şurası kırmızı ile işaretlediğim yerler dışarı doğru çıkmış ve biraz sarkmış siyah yer ise normal duruyor tamponda herhangi bir hasar yok.Benim tahminim biri vurdu tampon esnedi ancak tamponun tırnakları kırıldı saldı kendini.neyse bunu gördükten sonra servisle muhattap olmaktan sıkıldığım için arabayı babama verdim o götürdü servise ve hala serviste biraz önce aradı elmas servisine götürmüş ordaki adam tamponu değiştirmek gerek demiş babam bunun tırnakları felan yokmu demiş , adamda heralde öyle olmaz demiş.Bende bunun üzerine internette bir araştırma yaptım şöyle birşey buldum TAMPON BAĞLANTISI İ 20 SAĞ SOL 865521J000 865521J050 - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 93064820 benim işime bu yaramazmı hemde ucuz bir parça ? Not:Tamponun son halini araba gelince foruma koyucam.
Eğer komple tampon değiş derlerse elletmiyicem ama o gösterdiğim 10 tl'lik parça işime yararsa yaptırmayı düşünüyorum.
ben accentte hafif dokundurma yapmıştım az birşey sarkmıştı hiç dokunmadım öylede sattım arabayı. ustaya sormak lazım işe yararmı diye
Aslında öyle bir ihtimaliniz varsa çok iyi olur çünkü sanayide tanıdığım kimse yok onun yüzünden çoğu kez servise gidiyorum.O parçanın işe yarayıp yaramayacağını sorsanız bile yeter
plastik kulakları kırıldı ise plastik kaynak yapan yerler olduğunu duymuştum. yolunuz düşerse sanayide araştırabilirsiniz. kulak için tampon değiştirmek pire için yorgan yakmak gibi. geçmiş olsun.
kulak derken TAMPON BAĞLANTISI İ 20 SAĞ SOL 865521J000 865521J050 - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 93064820 bu parçamı bu parça ise kaynağa gerek yok zaten ucuz
ilanı gördüm de tampon kulağının ayrı satılması ilginç geldi bana. günümüzde o kısımları komple tampon satmak adına pek kaliteli yapmıyor birçok firma. ucuz bir parçayla müşteriyi mutlu edeceklerini sanmam. yaptılarsa çok iyi tabi ki
Çoğu firmanın bu parçası var artık ne işe yarıyorsa hemde ucuz İnşallah işime yarar bu arada servisteki adamın dedikleri aklımı karıştırdı adam komple değişmek lazım demiş onun olması için ama bence bu parça ile halledilebilir bişey gibi tekrar ben kendim gidip servise bu parçayı göstericem yarın
Servis politikası gereği tamirat yapılmaz.Eski parça çıkartılır yeni parça takılır.Araç satışından kazanamıyorlar artık bakıma veya arızaya giden araca ne varsa yükleniyorlar.Herhangi bir kaportacı gayet makul bir fiyata yapabilir diye düşünüyorum.
Bugünde Hyundai Maslak ( https://maslak.hyundaiplaza.com.tr ) servisiyle görüştüm onlar eğer tamponda hasar yoksa gösterdiğim parça ile yapabileceklerini söylediler bu arada parça serviste 11 liraymış benim koyduğum ilanda ise 15 tl
Eğer sarkma çok değil ise o parça ile halledin bence... Çünkü bizde öyle sarkma oluyordu ve ilk servise gittiğimizde tamir ettik dediler. 3 kere ana yolda 110-120 li hızları bulunca yine tampon açıldı. Daha yaptıramadık ve logonun olduğu ızgaranın köşesinden kırılmaya başlamış tampon... 1-2 yerde daha hasar var tamponda ondan komple değişmeyi bekliyor...
Kırılma olması kötü olmuş yoksa daha ucuza halledilebilirdi .Aslında tamponda hasar yoksa o ızgara ayrı satılmıyormu ?
Yok ızgaranın bitip tamponun boyalı kısmının başladığı köşede böyle yarık şeklinde bir kırılma var. Burada köy alanı çok olduğu için sis farının yeri falanda kırık... Onun için komple değişecek
Zaten eranın tamponu fazla pahalı değil en azından i20'nin tamponunun yarısı kadar o konuda şanslısınız
burdan konuşmak bence ezbere bir yorumdur bunu iyi bir kaportacıya sorman gerekir eğer tırnaklardan alakalı ise zaten usta sana uygun olan yöntemi der ama bir kaç ustaya sor ona göre karar ver