Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Carbon Clean nedir...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 8 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Carbon Clean nedir
    Silindirlerdeki yanma sonucu piston kafalarında ve sübaplarda oluşan karbon yani kurum'un temizliği amacıyla yapılan işlemdir, bunun yanı sıra CC esnasında yakıta katılan ilaç aynı zamanda yakıt yollarının temizliğinide yapmaktadır.

Nasıl yapılır.
    Yakıta katılan ilaçlar ile birlikte motor 1.5 - 2 saat arası aralıksız çalıştırılarak yakıta katılan ilacın kurumları temizlemesi sağlanır.

Neden yapılır.
    Patlama sonucu meydana gelen kurumların motorun çalışmasını engellemeye başladığında yapılır,normal şartlarda faydalı olması için her 25.000 - 30.000 km arasında yapılması gerekir, bu durum kötü yakıt kullanma sonucu daha öncelere çekilebilir, bu km'lerden sonra yapılacak CC'nin bir faydası olmaz, zira kenikleşen kurumukimyasallarla temizlemek pekmümkün değildir.

Faydası nedir.
    Motorun ihtiyaç duyduğu kurum miktarının üzerinde kurum bağlandığında motor çekişten düşmeye, özellikle rampalarda zorlanmaya ve motorun sağlıklı çalışmasına engel olmaya başlar, en belirgin özelliği ise avans ayarının tutmamasıdır, bu durumda engel olmak için CC yapılır, bu işlem aynı zamanda yakıta katılan kimyasallar vasıtasıyla yakıt yollarının temizlenmesinede faydası olur.

Ne zaman yapılır.
    Motor sıfırdan itibaren her 25.000 - 30.000 arası iken yapılması gerekmektedir, aksi takdirde kemikleşmeye başlayan carbonu temizlemek zorlaşır.

Carbon Clean işlemi ile enjektör temizliği, yakıt yolları temizliği gibi şeyleri karıştırmayın, CC tamamen başlı başına bir işlemdir, yapılma amacı ise kurumların temizliğidir, "100.000'deki motora yaptırdım yok şöyle oldu, yok çekişi böyle arttı gibi şeyler pek doğru değil, bu tür şeylere itibar etmeyin, bu işlemler için yaptırdığınız CC işleminden sonra aldığınız performans verdiğiniz paranın %20'ini karşılar, yukardaki şartların dışında da her problem karşısında CC yaptırıp paranızı sokağa atmayın, enjektörleriniz tıkanmışsa öncelikle gidip bu işlem için 3 kuruşa satılan katkılar var, onları deneyin, olmadı gidin enjektörcüye adam gibi temizlik yaptırın.

2. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Anladığım kadarıyla benim 200.000km deki aracıma pek bir faydası olmayacak.
    Anca yakıt yollarını temizler o zaman.
    Birde depoda ne kadar yakıt olacak.Yoksa depoyu boşaltmakmı gerekiyo.

3. Misafir

Misafir Guest

Yazıyı tam okumadınız herhalde üstad, depoda en az 1.5 - 2 saat arası kadar çalışacak yakıt olmalı, bu arada ilaç depoya konmuyor, aracın yakıt sistemi bir cihaza bağlanıyor ve yakıt bu cihaz üzerinde veriliyor bu arada da kimyasal katılmış oluyor.

4. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bu satıcı yorumumudur??

5. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Şimdi anladım.Ben depoya konuyor zannetmiştim.Birde benim araca pek faydası olacağını zannetmiyorum.çünkü 200.000 km de.Artık sertleşmiştir karbon tabakası.

6. Misafir

Misafir Guest

Hangi yorum.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

7. Misafir

Misafir Guest

Ben avans vurduğu için195.000'deki 190 Mercedes'e yaptırmak istedim, boşuna para verme dedi tamirci arkadaşım, kapağı açtık, pistonların kafasındaki kurumu çekiçle bile kopmadı'da rektefeye makinesine bağlandı...

8. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    O zaman yaptırıp boşuna para harcamayayım.Zaten çalışmada pek bir anormallik yok.
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler.Bu konuda bayağı bir aydınlandım.

Düzenleyen : bykadir

9. Misafir

Misafir Guest

Özellikle rampalarda avans vurup çekişten düşmüyorsa gerek yok, şu ilaçlardan alıp depoya koyarsınız...

10. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Gayet normal rampalarda falan.
    Birde önerebileceğin yakıt katkısı varmı?

11. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Çoşkun abi bu sizin yorumunuz değildir heralde.. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

12. Misafir

Misafir Guest

Üç kuruşluk derken CC işleminin yanında 3 kuruşluk demek istedim, yani boşuna 150TL vermektense 10 milyona alınan katkılardan bahsettim...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Önerebileceğiniz benzinli enjeksiyonlu araçlara göre yakıt katkısı var mı ?

14. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ROM'un çeşitli katkıları var Opetlerde bulabilirsiniz.Enjektör temizleyici olanı tavsiye ederim.

15. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,461
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    teşekkürler.

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    coşkun hocam 30.000 bakım ile cc yaptırmak istiyorum..ama bir sorum var..motor yagı değiştikden sonra mı önce mi yaptrsak daha iyi olur..

17. Misafir

Misafir Guest

Önce yaptır, varsa pislik mevcut yağa karışsın, yeni yağ kirlenmesin...

18. Merter

Merter Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu CC bende yaptırmak istiyorum.Ama araç 40 binde problem olurmu geç kalmış sayılırmıyım acaba?

19. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    peki Coşkun abi, yaptırmak için km önemli dediniz. peki 3 yıl yatıp 30000 km yapmamış araçlarda da dura dura bu kurumlaşma gerçekleşirmi? yani çok yanma meydana da gelmemiş olsa bile mevcut olan zamanla kemikleşirmi?

20. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar servisin anlattığına göre enjeksiyon temizliği iki türlü yapılabiliyor.Ben yetkili serviste yakıt deposuna koydurmak suretiyle yaptırdım.Servise 35 TL verdim.Bir de aracı cihaza bağlayıp 1.5-2 saat kadar çalıştırarakyapılabiliyor.Bu daha sağlıklı aslında.Benim araç 32-33 bin km civarında idi.Çok faydasını gördüm.Hala da görüyorum.Motor sesi azaldı,çekiş düzeldi ve yakıtta bile ilk uzun yolda neredeyse kendisini amorti etti.Tavsiye ederim.Benzinlilere de aynı işlem yapılıyor.
    Düzenleyen : ilkercan

Bu Sayfayı Paylaş